Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nejživější, energií nejnabytější a nejnebezpečnější Louis De Funès, jakého znám. Prvních, řekněme pět, zhlédnutí nám nezbývá, než se popadat za břicha,a poté, když už známe všechny geniální scénky nazpaměť, musíme stále více obdivovat skutečně smrtící výkon, jakého se tady menší, podsaditý, četníček s vysokým čelem dopustil. Jako by toho nebylo málo, je osazenstvo místní četnické stanice složeno naprosto nepřekonatelně, kdy Funèmu zdatně sekundují Michel Galabru a Jean Lefebvre, kteří všichni dohromady umí zatočit se všemi neplechy páchajícími neřády, nudisty a ostatními zločinci tak, jak si zasluhují. Snad jen ta představa "plážového" života francouzské nové mládeže časem trochu vyčpěla. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Filmovanie prebiehalo v juhofrancúzskom mestečku Saint Tropez. Scény zo žandárskej stanice sa nakrúcali na Place Blanqui a zábery z nábrežia na Quai Jean Jaurès 7. Prístav, kde kotví jachta Olnico, ktorú má prenajatú američan (Giuseppe Porelle), sa nachádza v Saint Tropez a menuje Quai Suffren. Okrem iného sa natáčelo tiež v ateliéroch Riviera v Nice. (dyfur) ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Prvního Četníka jsem viděl asi nejvíckrát, ale po několikaleté pauze se můj náhled na tuto klasiku přeci jen trochu změnil. Už se nesměju chaplinovským gagům, ale spíše konverzačnímu humoru. Ten je zastoupen především v lepší první polovině filmu, která doslova hýří skvělými nápady. Příjezd do Saint-Tropez je moje vůbec nejoblíbenější část. Ke konci filmu je už humoru pramálo. Jde zde především o dořešení "případu" a ta malá hrstka vtipných situací se skládá převážně z lacinějších gagů. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Po nedostižném Fantomasovi, kde si Louis de Funés zahrál komisaře Juvea, je tady tento nervózní Francouz, jako extravagantní četník Cruchot. Nejradši mám asi první tři díly (např. v Četník se žení je vše dovedeno do největší ztřeštěnosti - humor, spousta omylů a nedopatření, honičky), zajímavý je ale i film o návštěvnících z kosmu, ať už je jakkoli přitažený za vlasy. Jedná se o velmi slavnou komediální sérii, která má i přes svou nevyváženost a kolísavou úroveň divákům stále co nabídnout. Tady pobaví především Cruchotovo rozpočítávání, jízda na traktoru (!!) či Funés převlečený za mladou Arabku. Letní klasika, kterou lze sledovat pořád dokola, aniž by omrzela. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Legenda, ktorá mňa nikdy neomrzí. Geniálny Funes s ešte lepším dabingom než je originál, čo on sám potvrdil. Hviezdou sa stal náhodou a vo vysokom veku. Dôkaz toho, že talenty sú vždy niekde ukryté, len im treba dať šancu. Gag za gagom, všetko vydarené, vtipné. A ešte tomu Cruchotovi dali aj prekrásnu dcéru, na ktorú sa pozerá lepšie než na tých Cruchotom prenasledovaných nudistov. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Natáčení odstartovala scéna honu na nudisty. (Pierre)
  • Michel Galabru byl rychlou náhradou za původně obsazeného a na poslední chvíli odřeknuvšího Pierra Mondyho. Do natáčení filmu se mu vůbec nechtělo - v Saint-Tropez strávil s manželkou otřesnou dovolenou, všude ho jenom pálil zadek z vedra, vůbec se mu tam nelíbilo a chyběla mu Paříž. Navíc v něm nevyvolával příliš velkou důvěru scénář. Takových jednoduchých veseloher se tehdy točily mraky. Většinu z nich neschopní režiséři nedokázali dostatečně ukočírovat a ihned po uvedení v kinech upadly do zapomnění. Nakonec roli Jérôma Gerbera přijal kvůli Louisi de Funèsovi, s nímž si chtěl zahrát. (Pierre)
  • Čtveřice řadových strážníků na stanici dostala přisouzena křestní jména jen z poloviny: Albert Merlot (Christian Marin) a Lucien Fougasse (Jean Lefebvre) shodou okolností vítají Lucovica Cruchota (Louis de Funès) po jeho příjezdu do Saint-Tropez. Závodčí Tricard (Guy Grosso) a Berlicot (Michel Modo) museli vystačit pouze s příjmením. (Robbi)

Reklama

Reklama