Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se s odstupem sedmi nebo osmi let na první díl legendární série, kterou jsme kdysi v rodinném kruhu poctivě sledovali a která mne kdysi hodně bavila. Dlouho jsem váhal po letech opětovně nahlédnout mezi svět saint-tropezských četníků, ale po nedávném zhlédávání několika "předčetníkovských", povětšinou černobílých francouzských komedií, na kterých se už hodně podepsal čas, bylo tuhle přelomovou legendu konečně nutné znovu absolvovat. Na otázky kritiků z Pierrova komentáře tedy již můžu také odpovědět, že Četník je skutečně výborný, určitě stojí za takovou pozornost a má se klidně cenu opakovat. ;-) Minimálně 4 hvězdičky musím dát za propracovaný scénář, režii a herecké výkony, zejména za nádherné scénky ve dvojici mezi četníky L. de Funèsem a Michelem Galabru. Různé epizodky přecházejí postupně do atraktivních zápletek s romantickým dobrodružstvím dcery v novém městě i kriminálního případu s ukradeným obrazem. Pěkné lokace, uniformy, titulní písnička či půvabná Geneviève coby Cruchotova dcera jsou navrch sympatickým bonusem. Samostatní pátá hvězdička je za ten nádherně udělaný černobílý prolog. A kdybych do hodnocení počítal i nostalgii, jdu bez přemýšlení na 6*. :) Tak jsem se po čase pobavil, nasmál a vychutnával krásnou komedii... Na závěr kapánek moudré filosofie: "Lidi nenávidí válku, ale oslavují vojáky... a nám četníkům, kteří mír vlastně ochraňujeme, nám se posmívají!" 90% ()

Reklama

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie nikdy nebyly můj šálek kafe, Louis de Funés taky není nejoblíbenější komik, ale četníci jsou klasika. Chtěl bych vidět četníky v původním znění, protože si myslím, že "Pan Dabér" Filipovský povyšuje tento film ještě o třídu výš. Chtěl sem dát 3*, ale i kvůli dabingu a prvosti v sérii musím 4*. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Musím (s hlbokým zármutkom) skonštatovať, že "žandárománia" a zábava okolo tohto Funèsovho fenoménu je čistým priemerom, resp. ľahučkým nadpriemerom. A nielen táto sága, všeobecne zjednodušené "kultizovanie" či "mýtizovanie" komédií býva jedným z tradičných iluzórnych klamov filmografie. To, na čom sme sa kedysi všetci zabávali mi dnes vôbec nesedí, na dobrý gag sa čaká dosť dlho a herecké prehrávanie je na bežnej koľaji. A chýba poriadna krimi zápletka! Toto nemá ani na Hitchcockovo Chyťte zlodeja, ktoré patrí do majstrovej druhej či tretej desiatky. Nezachránia ani nostalgické songy. Tvorcovia mohli viacej obkukať čo to z filmu Niekto to rád horúce alebo niečo na ten štýl... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

... aneb další díl z očividně nekonečného seriálu "Filmy, na které nostalgicky vzpomínáte a v dětství/kdysi dávno vám připadaly super, ale když se na ně podíváte po x letech, divíte se, co se vám na nich mohlo tak strašně líbit, protože je to v podstatě nuda". Dobrých deset let, ne-li více, jsem Četníka neviděl. A doopravdy jsem žasnul a byl zklamán, že to vůbec není tak vtipné... "Humorné" záměny postav, grimasy, pitvoření. Jo, dám asi šanci i dalším Četníkům, ale pochybuji, že by mne některý z dalších dílů měl (příjemně) překvapit, vzhledem k tomu, že kvalita jde téměř vždy dolů... 50% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Čtveřice řadových strážníků na stanici dostala přisouzena křestní jména jen z poloviny: Albert Merlot (Christian Marin) a Lucien Fougasse (Jean Lefebvre) shodou okolností vítají Lucovica Cruchota (Louis de Funès) po jeho příjezdu do Saint-Tropez. Závodčí Tricard (Guy Grosso) a Berlicot (Michel Modo) museli vystačit pouze s příjmením. (Robbi)
  • V 37. minutě filmu Nicole Cruchot (Geneviève Grad) a její přátelé jedou za vozem Citroën 2CV. V prvních záběrech končí SPZ auta číslem 06, ale když auto zastaví, vidíme dvojčíslí 83. (frolish01)

Reklama

Reklama