Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (512)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Připomínám, že nejsem úplně zas tak velký fanoušek Louise de Funése. Podobné francouzské komedie - no nevim, některé mi sednou, některé moc ne. Tahle třeba celkem jo. První díl této četnické série je podle mě nejlepší. Jednoduchý, nevýrazný a vůbec ne důležitý příběh, který špatný nená. Vtipné scény (ne všem jsem se zasmál). Nejlepším z herců je jednoznačně hlavní hrdina Louis de Funés. Místama menší nuda. Ve výsledku hodně dobrý nadprůměr, ne žádná velká pecka, alespon pro mě. Ale řádně film ocenit můžu, takže celkově hodnotím na 75% = **** ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1964 natočil francúzsky režisér Jean Girault snímok "Žandár zo Saint Tropez". Položil tak základ komediálnej filmovej ságy o malom policajnom zbore z malebného prímorského juhofrancúzskeho mestečka. Spolu so svojim kamarátom, hercom Louisom de Funésom, ktorého obsadil do hlavnej úlohy, vytvorili kultovú postavičku cholerického strážmajstra Cruchota. V priebehu nasledujúcich rokov natočili ďalších päť divácky úspešných pokračovaní tejto žandárskej série. Bol napísaný scenár i ku siedmemu dielu, ale bohužiaľ jak režisér Jean Girault, tak i Louis De Funes skonali skôr ako došlo ku jeho realizácii. *** ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Balducci, Jean Girault, Jacques Vilfrid .. Přichází léto (2005) a některá z televizí nám opět servíruje neopakovatelně komická dobrodružství osádky četnické stanice v Saint Tropez. Upřímně jsem se ale letos těšil spíše na trilogii Fantomas. Přes spoustu vedlejších postav zde hlavní postavičku nikdo nepřehlédne - četník Cruchot v podání nezapomenutelného Louis De Funés. Napoprvé se zde se všemi hezka seznámíme a poznáme i krásnou dceru Cruchota - Nicole - kolem ní se bude točit nejeden problém.. Neopakovatelné salvy smíchu a hlavně premiérové shlédnutí a poté dalších deset stojí za to. Prostě - v jednoduchosti je síla!.. :-) 90%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Kdo by neznal Louis de Funèse jako četníka ze Saint Tropez? Otázka je samozřejmě pro dříve narozené, pro které to před sametovou revolucí byla jedna z nejznámějších a nejčastějších zahraničních postav televizní obrazovky, a to i kvůli dabingu Františka Filipovského. Francouzské bláznivé komedie byly oblíbené a my starší na nich vyrůstali. Proto není divu zdejšího vyššího hodnocení. Z dnešního pohledu po obsahové stránce samozřejmě nepřinášejí nic světoborného, ale byl to únik od každodenní reality. Prvnímu dílu a mému nejoblíbenějšímu dílu o mimozemšťanech nechám nostalgické čtyři hvězdičky a ostatním, které jsem viděl několikrát, přiřadím o stupínek horší známku. Možná si je časem zopakuju, ale tím pádem budu už kritičtější. Takže zatím takto. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Musím (s hlbokým zármutkom) skonštatovať, že "žandárománia" a zábava okolo tohto Funèsovho fenoménu je čistým priemerom, resp. ľahučkým nadpriemerom. A nielen táto sága, všeobecne zjednodušené "kultizovanie" či "mýtizovanie" komédií býva jedným z tradičných iluzórnych klamov filmografie. To, na čom sme sa kedysi všetci zabávali mi dnes vôbec nesedí, na dobrý gag sa čaká dosť dlho a herecké prehrávanie je na bežnej koľaji. A chýba poriadna krimi zápletka! Toto nemá ani na Hitchcockovo Chyťte zlodeja, ktoré patrí do majstrovej druhej či tretej desiatky. Nezachránia ani nostalgické songy. Tvorcovia mohli viacej obkukať čo to z filmu Niekto to rád horúce alebo niečo na ten štýl... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Na jachtě „Olnico“ patřící zlodějům je zavěšena panamská vlajka. (džanik)
  • Za prvý diel dostal De Funès honorár 90 000 frankov (na porovnanie v štvrtom diele zobral už 2,5 milióna). (Arsenal83)
  • V budove legendárnej žandárskej stanice bola do roku 2013 skutočná policajná stanica. Od roku 2016 tu sídli Musée de la Gendarmerie et du Cinéma. Na prízemí je expozícia venovaná herečke Brigitte Bardot a celé poschodie patrí žandárom - sú tam uniformy, autá, motorky, plagáty, makety domácností jednotlivých členov žandárskej komunity aj symbol múzea, socha strážmajstra Cruchota (Louis de Funès) v životnej veľkosti. (krasomama)

Reklama

Reklama