Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (512)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1964 natočil francúzsky režisér Jean Girault snímok "Žandár zo Saint Tropez". Položil tak základ komediálnej filmovej ságy o malom policajnom zbore z malebného prímorského juhofrancúzskeho mestečka. Spolu so svojim kamarátom, hercom Louisom de Funésom, ktorého obsadil do hlavnej úlohy, vytvorili kultovú postavičku cholerického strážmajstra Cruchota. V priebehu nasledujúcich rokov natočili ďalších päť divácky úspešných pokračovaní tejto žandárskej série. Bol napísaný scenár i ku siedmemu dielu, ale bohužiaľ jak režisér Jean Girault, tak i Louis De Funes skonali skôr ako došlo ku jeho realizácii. *** ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se s odstupem sedmi nebo osmi let na první díl legendární série, kterou jsme kdysi v rodinném kruhu poctivě sledovali a která mne kdysi hodně bavila. Dlouho jsem váhal po letech opětovně nahlédnout mezi svět saint-tropezských četníků, ale po nedávném zhlédávání několika "předčetníkovských", povětšinou černobílých francouzských komedií, na kterých se už hodně podepsal čas, bylo tuhle přelomovou legendu konečně nutné znovu absolvovat. Na otázky kritiků z Pierrova komentáře tedy již můžu také odpovědět, že Četník je skutečně výborný, určitě stojí za takovou pozornost a má se klidně cenu opakovat. ;-) Minimálně 4 hvězdičky musím dát za propracovaný scénář, režii a herecké výkony, zejména za nádherné scénky ve dvojici mezi četníky L. de Funèsem a Michelem Galabru. Různé epizodky přecházejí postupně do atraktivních zápletek s romantickým dobrodružstvím dcery v novém městě i kriminálního případu s ukradeným obrazem. Pěkné lokace, uniformy, titulní písnička či půvabná Geneviève coby Cruchotova dcera jsou navrch sympatickým bonusem. Samostatní pátá hvězdička je za ten nádherně udělaný černobílý prolog. A kdybych do hodnocení počítal i nostalgii, jdu bez přemýšlení na 6*. :) Tak jsem se po čase pobavil, nasmál a vychutnával krásnou komedii... Na závěr kapánek moudré filosofie: "Lidi nenávidí válku, ale oslavují vojáky... a nám četníkům, kteří mír vlastně ochraňujeme, nám se posmívají!" 90% ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Prvního Četníka jsem viděl asi nejvíckrát, ale po několikaleté pauze se můj náhled na tuto klasiku přeci jen trochu změnil. Už se nesměju chaplinovským gagům, ale spíše konverzačnímu humoru. Ten je zastoupen především v lepší první polovině filmu, která doslova hýří skvělými nápady. Příjezd do Saint-Tropez je moje vůbec nejoblíbenější část. Ke konci filmu je už humoru pramálo. Jde zde především o dořešení "případu" a ta malá hrstka vtipných situací se skládá převážně z lacinějších gagů. ()

sud 

všechny recenze uživatele

To nejlepší sice teprve mělo přijít, ale i tak je "první četník" nezapomenutelná komedie, která objevila a dala vyniknout malého, podsaditého, připlešatilého človíčka jménem Louis De Funés. Ve svých padesáti letech zazářil v roli nervního četníka Cruchota a stal se legendou. Většina jeho komedií si nachází své diváky stále, stejně tak baví pořád své věrné fanoušky. Fakt, že k zážitku přispěl také okouzlující dabing Františka Filipovského, myslím že není ani potřeba zmiňovat. 90%. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Filmovanie prebiehalo v juhofrancúzskom mestečku Saint Tropez. Scény zo žandárskej stanice sa nakrúcali na Place Blanqui a zábery z nábrežia na Quai Jean Jaurès 7. Prístav, kde kotví jachta Olnico, ktorú má prenajatú američan (Giuseppe Porelle), sa nachádza v Saint Tropez a menuje Quai Suffren. Okrem iného sa natáčelo tiež v ateliéroch Riviera v Nice. (dyfur) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Pasáž, ve které Nicole (Geneviève Grad) s kamarádem ukradnou Mustanga a Cruchot (Louis de Funès) ho pak hledá a ujíždí s ním před svými kolegy hledajícími zloděje obrazu, se podle kontextu odehrává v noci, ale veškeré záběry s autem jsou nasnímané za plného a slunečného dne. (titto)
  • Písničku z filmu "Douliou Douliou Saint-Tropez" skutečně zpívá Geneviève Grad, představitelka Nicole Cruchot. Ve stejném roce ji přezpívala québecká zpěvačka Jenny Rock a v roce 2011 ji přepracoval francouzsko-švýcarský DJ Quentin Mosimann. (Cucina_Rc)
  • Film ve Francii navštívilo téměř 8 miliónů diváků, což je z hlediska návštěvnosti po Velkém flámu a Smolaři třetí nejúspěšnější snímek. (hippyman)

Reklama

Reklama