Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (213)

applause 

všechny recenze uživatele

Film mě docela překvapil. Bála jsem se, že to bude hodně historické. Na místo toho to byl romantický příběh, kde ta romantičnost mohla i trochu ustoupit. Pochopila jsem proč princeznu mělo tolik lidí rádo. Já bych ji také měla ráda, být v té době, jestli byla opravdu taková, jak ji popisoval film. Jediné, co mi na ni snad vadilo, že byla kralovnou dramat. Nicméně podoba Naomi Watts s ní je až zarážející. Konec byl dojemný, přiznávám, brečela jsem. Mně se to líbilo. Doporučuji. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Naomi Watts vypadá jako Diana jenom na plakátu. Ve filmu pak snad ani jednou. Nicméně film jako takový nebyl úplně zlý, i když bylo vidět, že ho natočili tak, aby nikoho neurazili a zalíbil se všem. Ono to snad ani jinak nejde, když jste Angličani a tímhle filmem k Vám shlíží celý Britský národ v čele s královskou rodinou. Zřejmě neradi byste ji urazili a čekali na dopis o vyhoštění ze země. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí filmu Diana ma napadá množstvo výčitiek, tak iba stručne. Prekvapuje ma korektnosť snímky, keďže sa nejedná o hollywoodsky film a natočil ho kedysi výborný Hirschbiegel. Jedná sa o film o žene a bohvie prečo si tvorcovia myslia, že to automaticky znamená film výlučne pre ženy. Lenže pre ženy jednoduchšie, ktorým stačí pohľad na exotického intelektuála v bielom plášti a sú hneď hotové. No a najväčšia výčitka smeruje k poňatiu hlavnej postavy. Diana je vykreslená proste ako krava, ktorá sa riadi v podstate iba emóciami, rozhoduje za druhých a kuje plány, ktoré ubližujú jej láske, ale vlastne majú byť veľkou obetou a divák potom ani nevie, čo si má myslieť. Človek, ktorý prespal posledných 30 rokov sa ani nedozvie, že mala deti. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jak netočit biografii? no asi nějak takhle.......... film se zajímavým námětem který nebyl využit. Watts je v hlavní roli super ale film je zbytečně natahovaný. Ve filmu prostě (narozdíl třeba od Královy řeči) není důvod tak dlouhé délky. Stačila by hodina a půl ale to už prostě nezměním. takže asi tak nějak.......... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film naprosto zesměšňuje Dianu. Klad je v tom, že ukazuje Dianu jako obyčejnou ženu a ne jako princeznu, ale ty dialogy, a celý film je hrozný! Ve filmu se objeví krátké scény, kde se Diana věnuje humanitární činnosti a to mě bavilo daleko více než celý samotný film. Navíc Naomi Watts ani jako Diana nevypadá. Jediné, co se na ní Dianě podobá jsou vlasy, jinak nic! ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Naomi Watts dvakrát odmietla ponuku na hlavnú rolu, zobrala ju až na tretíkrát. Pôvodne kvôli strachu z reakcii Dianiných detí. (DarkSaint)
  • Scenárista filmu Stephen Jeffreys sa s Dianou dokonca osobne stretol. „Pri rozhovore s ňou som si uvedomil, že obraz hlúpej husy, ktorý o nej vytvorili médiá, je chybný. Bola pohotová, dôvtipná a inteligentná. Tento rozhovor mi slúžil ako inšpirácia pri písaní filmu. Vracal som sa k jej hlasu zakaždým, keď som premýšľal, čo by mohla vravieť." (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama