Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

BeranSon

všechny recenze uživatele

Kvalitní podívaná u které jsem se dobře bavil, sice možná nejslapbší ze všech četníků, ale na zasmání to postačí. Takový střední průměr. 5/10 ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Poslední filmový zářez nepřekonatelného francouzského filmového komika Louise de Funèse a vlastně je to pro něj i pocta, neboť právě až role četníka Cruchota ho dostala na světové filmové výsluní. Bohužel se ale jedná i o snímek z dnešního pohledu velmi kontroverzní, ne-li z rasového hlediska přímo urážliví. Ano, jedná se o postavu černošské četnice, která je tu dvakrát terčem pro rozumné lidi zcela nevinného vtípku. V jedné scéně si ji Cruchot představuje jako domorodku ozdobenou kosticemi a v druhé scéně později o ní prohlašuje, že je černá jako šuvix, nebo co to bylo. Dnešní rasoví moralisté si musejí doslova rvát vlasy. Dočkáme se jednou vystřižení těchto dvou scén? Film jako takový byl tedy námětově ozdoben krásnými slečnami a není divu, že jsou z nich všichni četníci celí paf. Mimo to dostanou novou četnickou stanici s nejmodernějším počítačem, o který má zájem jeden neurčitý  boss sídlící na jachtě  u přístaviště. K tomu je ale potřebný kód, jehož části mají četnice na náramcích. A tak se začnou dít věci. Děj je jasný, k tomu přirozené humorné patálie četníků s četnicemi, u kterých se vlastně zase pro změnu musejí rvát vlasy feministky, k tomu očekávaná jeptiška a o zábavu je postaráno. Jenomže několika infarkty skolený Louis už nemá takovou grácii jako dříve, i když i přes nevoli lékařů dělá co může. Opatrnost je však stejně jako u minulého snímku s mimozemšťany viditelná. Snímek stále pobaví, ale co naplat, už to prostě není ono. Buď jak buď, pro Louise je zakončení této četnické filmové série důstojné a je potřeba to brát s ohledem na jeho zdraví s respektem. ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Co vedlo autory k tomu tohle natočit,to fakt nevím.Není to taková strašná blbost jako Četník v New Yorku,jen je to zoufale nudné a zcela nevtipné na komedii s velkým-malým mistrem.Vůbec to už raději nemělo vzniknout. ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu se četníci stěhují ze svého bývalého působiště, kde jsme je vídali v minulých dílech... Na nové stanici jim Gerber představuje nový počítač, který se stane součástí celé zápletky... Po příjezdu mladých četnic na praxi se opět strhne nápor komických sitací, hlášek ("Pane plukovníku, existují zkratky, které jsou zdlouhavé." :))), ale také trochu kriminální zápletka... ()

the_bitch 

všechny recenze uživatele

Četník alias Louis de Funès je proste starý klasik. Toto snáď videl každý, minimálne 10x a preto to všetkým tak lezie na nervy. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Poslední a podle mne nejslabší díl. Stále ještě ale kvalitou převyšuje leckteré dnešní lépe hodnocené "komedie". Louis de Funes se podle mne svým geniálním komediálním herectvím řadí po bok génia Ch. Chaplina. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Ani nevím za co dávám ty 2* když minimálně dvě třetiny filmu už jsou úplně mimo. Snad za tu jízdu rozpadajícím se Citroenem 2CV a jako rozloučení s našimi četníky. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Pane Bože, seš sympaťák!" Myslím, že jeptiščina šílená jízda autem je kultovní, a ty demoliční škodovky... Takže OK. ()

Sosak odpad!

všechny recenze uživatele

Fůůůůj! Sérii četníků tvůrci ždímali tak dlouho, i když už nebylo co ždímat. Tohle je posmrtná křeč kdysi dávno dobré komedie. Navíc mi přišlo, že se skrz celý film táhne pachuť feminismu, ale možná se mi to jenom zdálo. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Podle mnohých nejslabší díl,já to tak neberu. U filmů s panem Funesem, se stávám nenáročným divákem...byl to komik a jde především o vtip,vtipné situace a srandu. Všechny tyhle aspekty najdeme v každém díle četníků a to i v tomhle. Nicméně bych se určitě bez tohohle dílu obešel,ale to jen proto,že už jsou tady na komikovi dost vidět ty jeho prodělaný infarkty a jak je už tim sým náročným stylem hraní utahanej,ale sranda to je pořád--->60% ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Poslední díl z nesmrtelné série o četníkovi ze Saint Tropez. Četník a četnice - a jsou hned čtyři! Krásné, půvabné slečny jakoby úmyslným kontrastem krásně zapadnou mezi naší starou, známou bandu. Začátek filmu mě pokaždé téměř rozbrečí smíchy. Scéna, kdy se četníci s četnicemi poprvé setkají je skutečně nezapomenutelná. A hned následuje zaučování četnic do rutinních záležitostí a samozřejmě pokaždé se něco pokazí. A co čert nechce, Cruchot je vždy někde poblíž, aby mohl své podřízení řádně ztrestat. Krom nenuceného humoru nás poslední díl mile překvapí detektivní zápletkou a ladným, vtipným rozuzlením. Určitě všem doporučuji zakoupit si a shlédnout celou "hexalogii" těchto skutečně povedených četníkovských příběhů. Navíc se jedná o poslední mistrovo dílo - i proto neváhám dát plných pět. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie hodnotenia!!! Omnoho lepší a zábavnejší než preceňovaný prvý diel. Jednoduché, vtipné, policajtky sú sexy a Louis hraje neskutočne (jeho prevlek za žandárku je neskutočny!). Veľmi dobrý diel. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem na tom byl v kině a byl jsem nadšený. Nyní jsem již krapet střízlivější, nicméně Funés stále válí a jeho scény plus scény s jeptiškou film dost zachraňují. Zajímavostí jsou použité škodovky v hromadných haváriích i dost nekorektní vtipy na policistku černé pleti ... to by asi nyní neprošlo. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Poslední a zároveň nejméně povedený díl. Tentokrát tvůrci vsázeli na osvěžení série partou mladých četnic, což filmu přineslo jisté odlehčení, nicméně ve finále mi přišli až příliš nevýrazné a zbytečné. Taktéž snaha o trochu vážnější zápletku vyšla naprázdno. Humoru je zde plno, více či méně povedeného. Nejedná se sice o žádnou špatnou komedii, dodnes jistě dokáže diváka pobavit, ovšem při srovnání s ostatními díly celkem dost zaostává nejen na atmosféře, ale i na hereckých výkonech nebo vtipných situacích. 6/10. ()

Reklama

Reklama