Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Všechno se musí vysvětlit MacFarrellovi. Přiznáš se, poprosíš o prominutí, a když tě náhodou uškrtí, tak mu poděkuju. Jdeme." Typická Funesovka. Zábavná a zběsilá. Díky množství střídajících se prostředí se zdá ještě dynamičtější než ty ostatní. A kvůli prázdninové letní atmosféře má své specifické kouzlo, zvláště když ji sledujete v začínajícím sychravém podzimu. Ovšem jen v roce vzniku Louis fe Funés zahrál ve dvou mnohem lepších filmech. V díle mistra jde tedy o slabší průměr, což automaticky znamená, že je to špičková komedie. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší Funésovská komedie kromě Četníků. Zápletka je jak z našich filmů pro pamětníky - jedna záměna osob a jedna láska a svatba, které rodiče nepřejí. K tomu ale tuna gagů, hlášek, situací, vedlejších postaviček (oba sluhové, druhý synáček, svalouš), skvělé opakující se fóry a nakonec dokonalá honička. Asi nejúžasnější jsou anglické blivajzy jako rostbíf se šlehačkou nebo geniální Beatlsovská snová sekvence. Navíc je zde spousta krásných holek a taková ta atmosféra šedesátých let. Zkrátka ideální letní komedie. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá Funésova komedie a zřejmě i jedna z jeho nejznámějších. Skvělé jsou především scény, kdy pán domu neustále posílá spát služebnou anebo pořád dokola naráží na kulturistu Mario Davida. Zaujme i několik tradičních honiček (na silnici, ve vzduchu i na vodě), vtíravý syn s herbářem, let rogalem, uklízení uhlí, oběd v Anglii či závěrečná jízda na sudech kořalky. Ale je tady toho samozřejmě mnohem víc, pobaví i pouhá konfrontace dvou odlišných životních stylů (navíc je zde roztomile krásná Martine Kelly, která rozhodně nenechá pánskou část publika chladnou). Skvělá prázdninová klasika, kterou neškodí si jednou za čas připomenout. Všichni Francouzi, jsou sexuální maniaci!  ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Bez Funěse by to bylo tak na dvě. Ale být mladý je moc fajn a krásná je doba, ve které se odehrává tento film, má to celé prostě svoje kouzlo. Nebyly mobily a lidi nečuměli na bedny doma ve svých ajnclících, ale chodili do kin, četli a měli k sobě jaksi blízko. Chlapi byli chlupatí jak pornoherci z NDR, ženské měly v oblibě podprsenky, které jim dělaly špičaté kozy, příroda byla zelená a řeky čisté. Tuhle iluzi mi film zprostředkoval, proč to neocenit? Richtig. ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Funésovka. Tentokrát musím ocenit i dabing Jiřího Holého, který mistrně nadaboval Skota McFarrella. Perlí ale i Strýček Jedlička, který libově namluvil 1 z tupých studentů (Mamá, podívej se na toho v karfiolu! To je náš říďa!). Smál jsem se od začátku do konce, řada scén je kultovních (Funés jako borec, který letí na draku a loď si řídí rádiem. Funés pronásledující syna, ale pokaždé narazí na trochu agresivního pána.). Jednoduše paráda, takto má vypadat komedie! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Poté, co je Charles (Louis de Funès) zachráněn posádkou říční lodě, vidíme záběr na plachetnici kluků. Jeden z nich volá na ostatní, že je před nimi plachetnice holek. Následuje záběr na plachetnici holek zezadu, při kterém je vidět na zádi přívěsný motor, pohánějící holčičí lod. V následujícím detailním záběru na kokpit holčičí lodě není však po motoru ani památka. (pjotri)
  • Jako dekorace pro budovu Bousquierovy školy posloužil zámek Château Gillevoisin nedaleko od Paříže, scény pronásledování nezdárného syna Philippa byly natočeny v Le Havre a dalších destinacích v severní Francii. (argenson)

Reklama

Reklama