Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živelná komedie plná zmatků a dobře mířených facek. Nebudeme si nic nalhávat, Isabel je lehká holka. Nejstarší profesí se snaží našetřit, aby se mohla stát herečkou, ostatně jako každý v New Yorku. Jakmile ale opravdu vstoupí na Broadway, spustí lavinu bláznivých situací a zábavy. Někdo se do ní totiž zamiluje a někdo zas až moc dobře poznal její neřestnou kariéru. A všichni jsou tak trochu ženatí nebo vdané. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (163)

misterz 

všechny recenze uživatele

Uznávam, pár bláznivých scénok na báze nedorozumení a blbých náhod sa tu vydarilo, ale ako celok to pôsobilo stereotypne a nezáživne. Je jasné, že mužský a ženský svet je úplne iný a je hotový zázrak, že spolu obe pohlavia dokážu aspoň chvíľu fungovať, no toho klišé a tisíc krát omieľaných fráz v rámci medzipohlavnej prestrelky tu mohlo byť menej. Slabý priemer. 50/100 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Filmové návraty, kterých se dopouštím, mě ne vždycky potěší. To je případ i tohoto snímku, jež v mezičase dokonce změnil i svůj název, protože já jsem ho viděl ještě jako Broadway Therapy, a tehdy mi přišel vtipný. Dnes mě dokázaly pobavit jen štěky Michaela Shannona a Quentina Tarantina, ale jinak u mě tato konverzační komedie hanebně selhala. Já přitom tento žánr můžu, film Oscar (1991) jsem si oblíbil přímo nekriticky, a právě ve srovnání s ním jsem si uvědomil, že mě zdejší vtipné situace vůbec nebaví, postava, kterou hrála Jennifer Anniston byla sice přeafektovaná, otravná, ale ne zábavná a ve finále jsem se musel dost přemlouvat, abych z původního lehkého nadprůměru neodebral rovnou dvě hvězdičky. / Poučení: Neplivej na prostitutky, jejich práce není lehká a nikdy nevíš... ()

Reklama

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale celý to bylo takový nijaký. Ze začátku jsem byl celkem nadšenej hlavně z toho stylu vyprávění, pro kterej se tvůrci rozhodli. Příběh celkem odsejpal a já se těšil, čím dalším mě film překvapí. Bohužel jsem si postupem času uvědovil, že se nějak nemám čemu smát, což je u komedie celkem zásadní problém. Tenhle druh humoru tak úplně nezatracuju, ale víc se podle mě hodí na divadelní prkna než na filmový plátno. Ke konci mě ten nekonečnej propletenec tak štval, že jsem se vážně těšil až bude po všem. Ani přítomnost Tarantina nějak nedokázala vytáhnout výslednou známku vejš než na 2,5* ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Prakticky od prvych sekund je zrejme, kde Bogdanovich cerpal inspiraciu. Vek a skusenosti mu sice nechybaju, avsak na to, aby sa co i len priblizil k Woodymu Allenovi, mu chyba jedna zasadna vec, ano, talent. She's Funny That Way je napriek tomu v podstate velmi prijemnym filmom, ktory miestami naozaj dobre pobavi...Nic nezabudnutelne vsak neponuka. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený film, který kdybych měl co nevýstižněji přiblížit, tak bych ho označil za situační grotesku se zápletkou ve stylu třeba takového Oscara Louis de Funese, případně pokus o konverzační allenovku, tedy sled převážně dialogových scének, kde na sebe několik postaviček neustále naráží na „nečekaných“ místech a samozřejmě v tu nejnevhodnější dobu, z čehož následně vznikají trapasy a zamotané situace, především tedy co se partnerských vztahů a soužití týče. Proti tomu bych každopádně ale asi ani v podstatě nic moc neměl, problém ovšem je, že to v tomto případě příliš nešlape. Samotná zápletka ovšem toho není viníkem, jako spíš její zpracování, které je nezáživné, jednotlivé scény působí silně nepřesvědčivé a žánrově jeto celé naprosto nefunkční, a to jak po stránce vtipnosti, tak romantiky. Navíc veškeré postavy jsou nezajímavé a jejich herečtí představitelé vesměs přehrávají tak nepřirozeným způsobem, že to působí vážně dost hloupě. Já tedy sice nevím, zdali scénář vznikl přímo pro film, nebo jde-li o nějakou převzatou divadelní hru, fakt je ale ten, že tam by se každopádně hodil mnohem více. P.S. to cameo s Quentinem byla prvotřídní trapárna! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (15)

  • Peter Bogdanovich sa pri písaní scenára inšpiroval reálnymi zážitkami, keď natáčal v Singapure film Svatý Jack v roku 1978. Vtedy mal možnosť sa zoznámiť s mnohými prostitútkami, s ktorými viedol rozhovory a ponúkal im filmové roly, ktoré by im vyniesli viac než by si zarobili vo svojej brandži. (Arsenal83)
  • V roku 2020 bola kópia Bogdanovichovho pôvodného zostrihu filmu stále s názvom "Squirrels to the Nuts" nájdená na eBay v ponuke Jamesa Kenneyho, 51-ročného lektora angličtiny na City University of New York. Po Bogdanovichovej smrti v januári 2022 bol strih predstavený v newyorskom Múzeu moderného umenia a je tam od 28. marca 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno