Reklama

Reklama

Bezpečný přístav

  • USA Safe Haven (více)
Trailer 1

Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu? (oficiální text distributora)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (253)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov rezisera Hallstroma, medzi tie plansie sa pocita Skandal 2006 a Hypnotizer. Josh Duhamel je vcelku sympatak, ma aj fajnu samicu Julianne Hough. No a velka hetero laska sa moze zacat - aby bolo jasne, zbuznelu homoromantiku treba strielat a sex a manzelstvo u mna musi byt len hetero. Plus sympaticky bol aj fakt, ze zenska musela riesit, ci si zvoli lasku alebo ju dozenu problemy z jej minulosti. Dialogy su normalne, na urovni par exterierov potesilo a film na seba zarobil, to je tiez plus : 75 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström si posledních pár let plní po allenovsku jeden film ročně. Dávno pryč jsou však časy Gilberta Grapea nebo Homera s doktorem Larchem. I když mě třeba předloňský Lov lososů v Jemenu potěšil, pobavil i dojal, stárnoucí Švéd má svá nejlepší léta za sebou. To americký spisovatel Nicholas Sparks, otec pěti dětí, si asi rád sedá na nějaký heboučký polštář, nalije si červené víno, pustí tklivou hudbu, otevře notebook a začne psát další bestseller. Sorry, ale autor, který nedokáže vymyslet příběh s pevnějšími švy, nemůže platit za to, čím za oceánem je. Ale k filmu. Pojďme se zasnít. Blonďatá a toho času vystrašená Katie zřejmě někoho odkrouhla. S kapucí přes hlavu a téměř bez osobních věcí (vystylovaná je ale permanentně dokonale) nasedá na autobus, který ji má zavést za lepším příštím. Třeba do idylického městečka, kde sluníčko svítí jasněji než kdekoliv jinde, kde jsou všichni nesmírně milí a přátelští a kde se natřásá i hezoun, kterému umřela manželka na rakovinu, který vzorně vychovává dvě děti, a který vyčkává na tu pravou. Přijde? Světe, div se, bude to napínavé, ale přijde. Největším zádrhelem jejich vztahu nakonec nebude povrchní spor o kolo, propadnuvší se podlaha nebo synek, který se se ztrátou matky stále nevyrovnal, nýbrž jistý polda (a tak trochu psychopatický opilec), který Katie nenechá žít její pohádku. Darebák jeden!! Ale konec ironie. Hallström a Sparks nechtějí diváky moc trápit a nalajnovali všechno přesně tak, aby si to dokonale sedlo. Ostřílený režisér má naštěstí svojí rutinu naučenou tak učebnicově, že postupně začneme odpouštět. Může za to příjemná atmosféra (tu Hallström servíruje prakticky s železnou pravidelností), malebné prostředí, líbivý hudební podkres, Josh Duhammel, Julianne Hough a vlastně i všechna ta milá škobrtnutí, která k tomuhle žánru už tak nějak patří. Neříkám, že tak snadno zapomínám, ale za ten optimismus tu třetí hvězdu dám. PS: I když za to prachmizerné akční finále by někdo měl dostat pořádně přes prsty. ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Takový ten téměř typický romantický film. Což o to, každý ví jak to dopadne, každý už ví po pár minutách, jak se bude vyvýjet děj. Ale někdy i tohle všechno nemůže zkazit zábavu. Nebude to žádné přestřelené hodnocení, ale svůj účel tento film splnil. Překrásná Julianne Hough byla zářící hvězdou, ona byla hlavní důvod, proč dávám víc jak pár červených hvězdiček. Příběh nebyl nějak přestřelený, myslím tím i romantické scény, všechno bylo na snesitelné úrovni. Tedy až na konec, a na mystickou Cobie Smulders alias Matku ze záhrobí. I hrdina opačného pohlaví je u mě považován jako klad, Josh Duhamel je sympaťák vyskytují se v mých oblíbených projektech. No tak abych to shrnul, 60%.. pro tento žánr v mém žebříčku dobré hodnocení! ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Slaďárnám se nebráním. Pokud jsou dobře natočený, nemám problém a dokonce několik z nich patří mezi mé TOP filmy. Zde jsem sice nečekal nic velkého, ale i tak přišlo zklamání. Naivní scénář mě ani neobměkčil, ani nedojal a v závěru spíš mírně negativně překvapil. Detektivní slátanina, kde třičtvrtě filmu váháte, jestli jde o romantiku nebo krimi a nakonec vám režie pěkně naservíruje mysteriózní třešničku na dortu, která tu působí jak pěkně mířená facka na tvář pří -20°C. Nechci o tomhle podprůměrném snímku nějak laborovat, tak bych to zkrátil asi takto: hodně slabá romantická detektivka, kde se uprchlá vražedkyně zamiluje v malém městečku do mladého usedlíka - prodavače. Nakonec je z vražedkyně oběť, což je asi v polovině filmu rozuzlení jedné strašné záhady a na konci pak přijde duchařská vsuvka, která tady vypadá hodně slabě a trapně. Nezaujalo a dvě hvězdy možná za pár klišé průměrných scének a sympatickou Julianne Hough. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Kriminální zápletka je jednoznačně přínosná a bez větších výhrad přijatelná, ovšem romantická linie se táhne jako ... jako lepkavý přeslazený sirup - a poněkud těžkopádně naservírovaná "mysteriózní" pointa mě značně otrávila ... tím spíš, že pod její realizací je podepsaný můj oblíbenec Lasse Hallström ... 2,5* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Zatímco ve filmu má Katie (Julianne Hough) své přírodní vlasy hnědé a před útěkem si je obarví na blond, v knize to je přesně naopak – přírodní vlasy jsou blond a před útěkem si je obarví na hnědou. (Iveet)
  • Rolling Stone dal filmu 0 bodov a uviedol, že "pustiť tento film je najhoršia vec, akú môžete urobiť svojmu rande na Valentína". (Arsenal83)

Reklama

Reklama