Lasse HallströmKamera:
Terry StaceyHudba:
Deborah LurieHrají:
Julianne Hough, Josh Duhamel, Cobie Smulders, Irene Ziegler, David Lyons, Red West, Noah Lomax, Mimi Kirkland, Robin Mullins, Ric Reitz (více)VOD (3)
Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu? (oficiální text distributora)
Videa (27)
Pravda, typický Nicholas Sparks. Ale není to právě to, co u jeho příběhů milujeme? Tu sladkou naivitu, nádherné slunečné prostředí a osudovou lásku. Člověk občas potřebuje vypustit a trochu si zasnít a tyhle filmy jsou na takové chvíle jako dělané. To, že to je předvídatelná sladárna neberu, protože to musí být jasné každému, kdo si přečte obsah nebo si povšimne jména autora předlohy. Mě osobně to zaujalo více než Zápisník (vida, tam nikomu klišé a kýč nevadil ) a krimi struna mě bavila a držela napnutou až do konce. A když už jsme u toho konce - ten trochu pokazil původní stoprocentní dojem .. Přesto je to příběh s pěkným námětem, sympatickými herci a především celkovou atmosférou, obzvlášt při pohledu na sluneční paprsky prostupující mezi listy stromů nebo přístaviště je to velice příjemné pokoukání. Neromantikům vstup zakázán. :) ()
Kdo touží odplavit trable všedních dnů a úplně vypnout, tak je tenhle film to pravé ořechové, Přesně jsem věděla do čeho jdu, protože od Nicholase Sparkse se ani nic jiného očekávat nedá a krásný plakát k tomu přímo vybízel. Chtěla jsem něco sladšího, ale ne homoli cukru, kterou nebudu schopná pozřít. Co se romantiky týká, viděla jsem od Lasse Hallströma přece jen lepší kousky. Ale po vizuální stránce to byla vysloveně pochoutka a oba kluci i Cobie s Julianne byla taky dobrá volba, to nemohu říct :-) ()
Nicholas Sparks je autor knih, které američtí filmaři zfilmovávají jak na běžícím páse. Evidentně jim asi vynáší. Jenže já s nimi mám strašný problém. Bezpečný přístav je totiž většinu svýho času tak strašná nuda, až jsem si myslel, že u něj stihnu uštrikovat punčochy pro Pipi dlouhou punčochu. Jenže Lasse Hallström není úplně nazdárek a celou dobu jsem si říkal, že nějakej ten silnější moment prostě musí přijít. A jak jsem tak čekal, tak se schylovalo k závěru. A ten to, světe div se, opravdu dokázal. Neuvěřitelně nudný film zakončil poměrně napínavým soukolím, které do sebe zapadlo jak šasí hodinek a já měl radost, že ty dvě hodiny nebyly úplně marné. Velké plus na tom samozřejmě má i Josh Duhamel, kterej je standardně sympaťák a Cobie Smulders, která mě od HIMYM těší snad v každém filmu, ve kterém se objeví. ()
Disney verzia Nocí s nepriateľom. V hlavných úlohách fešný mariňák z Transformers, nejaká sympatická blondýnka a záporák, ktorý sa podobá na Cole Hausera a ktorý ako opilý psychopat nevzbudzuje žiaden rešpekt. Ako napínavý thriller za nula, ako romantika pripomína televíznu vycpávku na nedeľné popoľudnie. ()
║Rozpočet $28miliónov║Tržby USA $71,349,120║Tržby Celosvetovo $97,594,140▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,384,440 //počet predaných kusov 379,867 ║ Tržby za predaj DVD v USA $19,636,649 //počet predaných kusov 1,020,717║ miestami schématicky otrepané ale zachraňujú to celkom sympatický herci, plus záhadný príbeh a malými prekvapeniami /60%/ ()
- Do hlavní ženské role byla autory zvažována Carey Mulligan a Bethany Joy Lenz. (Dr Lizal)
- Alexův (Josh Duhamel) obchod se musel pro účely natáčení kompletně postavit. Velké překvapení čekalo produkci, když kopli do země a narazili na základy stejného obchůdku, který tu stál již před 150 lety. (jenik71)
- Zatímco ve filmu má Katie (Julianne Hough) své přírodní vlasy hnědé a před útěkem si je obarví na blond, v knize to je přesně naopak – přírodní vlasy jsou blond a před útěkem si je obarví na hnědou. (Iveet)