Reklama

Reklama

Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (212)

Havala 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale na můj vkus trochu komorní. trochu podobný oscarovi a nepodobný třeba Tetovanému. Na druhou stranu je zdehodně dobrých nápadů někdy až krutých - zmrazení zahrady atd...Hodně sem se smál u zasmogovatění města jakožto demonstraci síly sací čističky. Funes byl skvělý v roli starosty kterému jde hlavněo tu tržní ekonomiku ne o blaho občanů:-) 72% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musíte na tu vrtačku tak příšerně tlačit? Nedalo by se to frézovat trochuněžněji a soustružit jemněji?." Láska Guillauma s Bernadette byla vynikající, jejich nenávistný politický boj taky, ale trochu mne zklamalo, že počítání dělníků kvůli uspání na mě nefunguje. Nicméně mě hodně pobavila Guillaumova nenávist ke konci měsíce, kde musel vyplácet dělníkům šeky úměrné jejich velikosti a k tomu samozřejmě politika plné zaměstnanosti, demoliční kulečník a spousta dalších gagů vyplývajících z přítomnosti továrny v domě. Na mě zkrátka takovéto škádlení funguje. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Claude Zidi se zde opět ukázal jako mistr na bláznivé gagy. Ať ať už u  gagů s technologickými stroji, kulečníkem nebo  fotoaparáty. Rovněž se mu stejně u předchozí spolupráce s Funésem povedlo napsat pro stárnoucího Louise nepatrně plastičtější a lidstější postavu než obvykle. Pan Guillaume patří na jedné straně sice k Funésovým možná úplně nejnesympatičtějším rolím svým nesmlouvaným a bezohledným jednáním, ale na jedné straně řeší také dílema mezi kariérou a udržením manželství a je tady možné v ojedinělých okamžicih vidět i trochu vážnější Funésovo herectví. Tradičně přirozená Annie Girardotova působi vedle Funése možná trochu nezvykle, ale  byla mi skvělou partnerkou a protikladem. Komentář nyní píšu pod tíhou znovupřečtení kapitoly, kterou Funésovi Girardot věnovla ve své autobiografii a tak dojemnou poctu snad Funésovi nikdo nikde nesložil. Přesto musím necitlivě podotknout, že předchozí spolupráce Zidiho a Funése Křidýlko nebo stehýnko se povedla trochu více a  ne všechny pasáže jsou tady tak skvělé, jako třeba úvod s Japonci. Navíc bych pochopil, pokud by třeba sekvence se skleníkem, byla pro citlivé povahy trochu moc... ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Charisma Louise De Funése je tak obrovské, že vůbec nevadí, že scénář patří mezi průměrné. Svým typickým podáním energického nerváka, který řádí jako tornádo a bez ustání „prudí“ své podřízené, dokázal vytáhnout prakticky kterýkoliv snímek do nadprůměru. To ještě umocňuje jako vždy skvělý dabing Františka Filipovského. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem tento film neměl moc v lásce a řadil jsem ho k těm slabším s Louisem de Funèsem, ale s odstupem času jsem byl nucen svůj názor přehodnotit. Zřejmě jsem jen potřeboval dostatečně uzrát. Je to totiž skvělá komedie. Mezi Funèsem a Girardot to pěkně jiskří a nezapomenutelných hlášek je zde požehnaně. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ihned po začátku natáčení se ozval režisér Jean-Pierre Mocky, že námět filmu se velmi podobá scénáři, který on sám krátce předtím Funèsovi nabídl. Funès měl sice o námět zájem, film ale začal realizovat osvědčený tvůrce komediálního žánru Claude Zidi. Mocky se nevzdával a kvůli autorství námětu podal žalobu k soudu, probíhající proces pak ohrožoval celé natáčení. Mockymu se sice nepodařilo dosáhnout stažení filmu z distribuce, u pařížského odvolacího soudu nakonec ale dosáhl finančního odškodnění ve výši 350.000 franků. (argenson)
  • V jedné scéně je paní Bernadette (Annie Girardot) tázána na svůj věk, přičemž odpoví, že je o 17 let mladší než manžel (De Funés). Mezi Girardot a Funésem byl přesně takový věkový rozdíl i ve skutečnosti. (ClintEastwood)
  • Slova „hot“ a „čehý“ jsou hlasové povely pro koně. „Hot“ znamená „vpravo“ a „čehý“ znamená „vlevo“. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno