Reklama

Reklama

Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (212)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Řada skvělých gagů (návštěva plesu, kde si Guillaume nasadí svou vlastní masku, kulečník, proměna domu v továrnu). Asi budu černá ovce, ale jako malý jsem panu Guillaumovi v jeho ničitelských snahách fandil. Ekologie, na tu já jsem nikdy nebyl. "Můj volební program se skládá ze tří bodů. Za prvé: plná zaměstnanost. Za druhé: plná zaměstnanost. Za třetí: plná zaměstnanost." (181.) ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Patrí to k tomu lepšiemu, čo Louis de Funés natočil. Zopár vynikajúcich scén na pobavenie. Funés v jednej zo svojich najzápornejších filmových postáv, ale bol to skvelý herec, to sa musí uznať. A Annie Girardot hrá v tomto filme tiež skvele. Vo filme sa objavuje aj zopár ďalších hercov, ktorí sa často dostávali na scénu vo filmoch božkého Louisa. Hudba Vladimir Cosma. Najvtipnejšie scény : masožravá rastlina v skleníku a netradičný spôsob podávania injekcie, trojitá svadba, Japonci všetko kupujú, záverečná výroba svetrov... Znova vynikajúci dabing celého štúdia, hlavne samozrejme Františka Filipovského. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zpočátku neuvěřitelná legrace. Pak se ale ukáže, že pan továrník miluje víc svou továrnu než paní továrníkovou. Annie Girardot a Louis de Funès jsou ve svých rolích tak přirození, jako by byli skutečně manželé, navíc je tu hudba Vladimira Cosmy a dialogy Pascala Jardina. Jen tu zničenou zahrádku a skleník nějak nemůžu přenést přes srdce. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Aneb jeden z nejlepších manželských soubojů v dějinách komedie. Tak jsem jednou přemýšlel, který film jsem ještě nehodnotil a proto jsem zjišťoval ve kterých filmech hrál Louis de Funés. Klikl jsem tedy proto na tenhle název a hned se mi vybavily scény. Jak jeho manželka chtěla spát a Funés tam do domu objednal řemeslníky, kteří pracovali ve dne i v noci. Je to příjemná komedie, kterou řadím mezi mé nejoblíbenější, samozřejmě až po Četnících. ps: „Odjedeme do provence a budeme pěstovat ovce...“ „A koupím pozemek a postavím továrnu...“ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musíte na tu vrtačku tak příšerně tlačit? Nedalo by se to frézovat trochuněžněji a soustružit jemněji?." Láska Guillauma s Bernadette byla vynikající, jejich nenávistný politický boj taky, ale trochu mne zklamalo, že počítání dělníků kvůli uspání na mě nefunguje. Nicméně mě hodně pobavila Guillaumova nenávist ke konci měsíce, kde musel vyplácet dělníkům šeky úměrné jejich velikosti a k tomu samozřejmě politika plné zaměstnanosti, demoliční kulečník a spousta dalších gagů vyplývajících z přítomnosti továrny v domě. Na mě zkrátka takovéto škádlení funguje. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • V roce 1979 získal snímek cenu Zlaté plátno na stejnojmenném německém festivalu. (dydy79)
  • V jedné scéně je paní Bernadette (Annie Girardot) tázána na svůj věk, přičemž odpoví, že je o 17 let mladší než manžel (De Funés). Mezi Girardot a Funésem byl přesně takový věkový rozdíl i ve skutečnosti. (ClintEastwood)
  • Slova „hot“ a „čehý“ jsou hlasové povely pro koně. „Hot“ znamená „vpravo“ a „čehý“ znamená „vlevo“. (SONY_)

Reklama

Reklama