Reklama

Reklama

Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (214)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady se sešla skvělá dvojice. Louis de Funès a Annie Girardot jsou skvělí manželé, přesně takoví, kteří mohou dělat podobné skopičiny. Z hlediska scenáristického je zde naprosto skvělé využití jejich filmového domu. Kropení záhonu je prostě skvělý nápad. A to jsme v podstatě pořád na začátku. Film v podstatě neustále graduje a skáče z nápadu na nápad. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech lepsich filmu s Funesem, kterymu pomohla ucast Annie Girardot, ktera je jako Funesuv protiklad fakt skvela. Krom toho je tu Funes docela za parchanta. Dej je vcelku originalni a zaver je vynikajici. Do toho tu je spousta skvelejch vtipu a slusna hudba. Filmu nedam 5* proto, ze se tvurci az moc spolehali na to, ze se divaci budou furt dokola bavit u sledovani stroju v dome a tak sem nacpali dost podobnejch scen. ()

Reklama

Havala 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale na můj vkus trochu komorní. trochu podobný oscarovi a nepodobný třeba Tetovanému. Na druhou stranu je zdehodně dobrých nápadů někdy až krutých - zmrazení zahrady atd...Hodně sem se smál u zasmogovatění města jakožto demonstraci síly sací čističky. Funes byl skvělý v roli starosty kterému jde hlavněo tu tržní ekonomiku ne o blaho občanů:-) 72% ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Geniální francouzská komedie, ve které se blýsknou dvě velké osobnosti francouzského filmu Louis de Funes a Annie Girardot. Tato dvojce si ve filmu padne geniálně a servíruje nám nekompromisní zábavu po celou dobu tohoto filmu. Příběh nás zavede do malého městečka, kde je starostou nekompromisní podnikatel v podání mistra Funése, který uzavře výhodný obchod s japonskými partnery, nicméně jeho geniální plán na zbohatnutí má háček. Potřebuje zvýšit kapacitu své továrny a jedinou možností je přeměnění svého domu na výrobní halu. S tímto faktem se musí vypořádat i jeho manželka a z manželů se vzápětí stávají rivalové. Tento film stojí zejména na výkonech hlavních představitelů, kteří si svoje role vychutnávají do posledního sousta a výsledkem je dokonalá komedie, která neztrácí ze své vtipnosti ani po několikátém shlédnutí. Zejména musím vyzdvihnout povedený scénář, který využil potenciálu obou hvězdných herců a jejich vzájemná konfrontace je kouzelná a plná nezapomenutelných hlášek. Vždy když vidím nějakou politickou debatu, vzpomenu si na tento film a nekompromisní politický program ve třech bodech: "za prvé plná zaměstnanost, za druhé plná zaměstnanost a za třetí plná zaměstnanost". Celkově hodnotím film jako jednu z mých nejoblíbenějších komedií s mistrem Funésem. Moje hodnocení 80%. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zpočátku neuvěřitelná legrace. Pak se ale ukáže, že pan továrník miluje víc svou továrnu než paní továrníkovou. Annie Girardot a Louis de Funès jsou ve svých rolích tak přirození, jako by byli skutečně manželé, navíc je tu hudba Vladimira Cosmy a dialogy Pascala Jardina. Jen tu zničenou zahrádku a skleník nějak nemůžu přenést přes srdce. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Slova „hot“ a „čehý“ jsou hlasové povely pro koně. „Hot“ znamená „vpravo“ a „čehý“ znamená „vlevo“. (SONY_)
  • Ihned po začátku natáčení se ozval režisér Jean-Pierre Mocky, že námět filmu se velmi podobá scénáři, který on sám krátce předtím Funèsovi nabídl. Funès měl sice o námět zájem, film ale začal realizovat osvědčený tvůrce komediálního žánru Claude Zidi. Mocky se nevzdával a kvůli autorství námětu podal žalobu k soudu, probíhající proces pak ohrožoval celé natáčení. Mockymu se sice nepodařilo dosáhnout stažení filmu z distribuce, u pařížského odvolacího soudu nakonec ale dosáhl finančního odškodnění ve výši 350.000 franků. (argenson)
  • V jedné scéně je paní Bernadette (Annie Girardot) tázána na svůj věk, přičemž odpoví, že je o 17 let mladší než manžel (De Funés). Mezi Girardot a Funésem byl přesně takový věkový rozdíl i ve skutečnosti. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama