Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tři, dva, jedna, START! A Lola běží. Sice o její život jde pouze přeneseně, ale pro Manniho život je třeba absolvovat trochu atletiky. Lola běží a snaží se rychle za běhu vymyslet plán, kterým Mannimu zachrání život. Co když to nevyjde? Nevadí, stačí pořádně zařvat a tři, dva, jedna, START! Lola už ví, kde chybovala, kde zaváhala a hlavně už začíná tušit, že nejdřív si musí srovnat svůj život a pak teprve může pomoci někomu jinému. Velmi svěží filmík. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jenom člověk neinformovaný si může myslet, že v Německu nemůže vzniknout dobrý film a teď opravdu nenarážím na nic konkrétního. Nejdůležitější na tomhle je spád a jeho relativně krátká délka. Pokud je ale všechno tak do detailů promyšlené, zarazilo mě několik drobných logických chyb. P.S. předtím jsem si myslel, že půjde o nějakou psychologickou věc a byl jsem mírně zklamán, ale to už je můj problém. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Run, Lola, Run! O "běžící Lole" jsem už hodně slyšel a dneska jsem si konečně našel čas a dokopal jsem se k tomuto filmu. Samotný děj (Lola se "vrací" a zkouší to znovu a znovu) mi připomněl knihu "Nesnesitelná lehkost bytí" od Kundery (kde se autor věnuje myšlence, že život žijeme bez této možnosti opakování a tak vlastně žijeme pouze na první pokus) a nedivil bych se, kdyby se Tykwer přiznal k tomu, že právě tady našel inspiraci. Lola rennt je film, kterému jsem zpočátku moc nevěřil, protože mi ta stylizace trochu vadila. Jenže pak se mi to nějak vrylo pod kůži a ke konci filmu jsem nechtěl, aby snímek (tak brzy) skončil. Musím taky vyzdvihnout parádní soundtrack, který si jdu okamžitě stahov… legálně zakoupit, ;-) geniální Franku Potente (jsem rád, že prorazila v Hollywoodu) a konečně i ten příběh, kdy vidíme, že když se zpozdíte jen o vteřinu, vše může být jinak. Osobně si myslím, že Tykwer natočil nevšední romantický příběh (ty flashbacky, kdy pár leží v posteli, ona se ptá, jestli ji miluje, on se ptá, co by dělala, kdyby umřel) a ta forma ho měla jen podepřít. Ale to si zřejmě myslím jen já a vím, že mnoho filmových teoretiků by se mnou určitě nesouhlasilo… :-) Takže za mě je tenhle film příjemným (a krátkým, 81 minut opravdu rychle uplyne) překvapením, které, až si dám podruhé, si možná více vychutnám. 80 %. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nesmírně se mi líbil zvolený styl a naprosto šílené tempo, ve kterém se snímek odehrával. Originalitou se zde nešetřilo a všechna 3 možná vyústění hlavního příběhu se mi moc líbila. Nejedná se o kdovíjak sofistikované dílo, ale zkrátka to mělo šťávu a šmrnc. Název je všeříkající, Lola zde většinu stopáže běhá za zvuku parádního soundtracku. Sedlo mi to a dokonale mě to zabavilo. Tom Tykwer mi znovu ukázal, že má prostě styl. [80 %] ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Je “Lola rennt” generační výpovědí? Nebo jen formální hříčkou schopného režiséra? Není ani jedno, ani druhé - přesto nějakým záhadným způsobem v sobě spojuje oboje. Hlavně je příběhem o lásce, její síle a druhé/ třetí šanci. Strhující tempo, přesné herecké výkony a dokonalý hudební podkres vytvářejí jedinečný zážitek - a vyvolávají touhu žít ve stejném tempu. ”Lola, wenn ich jetzt sterbe, was würdest du machen?” - “Ich würde dich nicht sterben lassen.”.......ty Loliny vlasy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Slepá žena, která půjčí Mannimu telefonní kartu je matka herce, který Manniho hraje, Monika Bleibtreu. (don corleone)
  • Ve filmu je 1581 střihů, což obnáší střih každých 2,7 sekundy. (Zdroj: kniha Slavná světová filmová klasika) (M.B)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama