Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká filmová komedie o obyčejných dnech jedné obyčejné rodiny Novákových, o zmatcích kolem shánění a klikaté cestě zmoudření... (oficiální text distributora)

Recenze (104)

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

obávám se, že když bychom měli porovnávat snahy o současnou českou komedii o průměrných, tak ty staré by z toho, podle diváků i podle odborníků určitě vyšly o něco ne-li o hodně lépe. Kostka byl frajer, jinak normalizační šedo, béžová, tak prostě 70tý léta obecně i jinde, hlavní obsazení ještě dobrý, pak tu ale máte všecky ty Vinkláře, Krampoly....no, to, ani moc nemusim, ale zase sebou nesou jistý prvky protivnosti, který obohacujou, ale.....tak tyhle komedie z normaliazce ukazujou část reality bez příkras, ale tak nebylo to totalita, ale autoritativní režim, jinak tohle mě celkem bavilo, viděl jsem mnohem horší komedie z normalizace, možná do toho pletu i vážnější filmy....... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodová komedie, která je dívatelná i po letech, ale přesto není vůbec v ničem výjimečná. Herci hrají dobře, ale třeba režijně by to chtělo trochu vylepšit, ale vtipných okamžiků je zde celkem dost. Občas je to trapné, hlavně ve chvílích, když tehdejší poměry srovnáme s dneškem a s tím, jak se hodnoty od té doby změnily, ale pokud se na to tolik nehledí, dá se u toho pobavit celkem dobře. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Otakar Fuka sice upekl obyčejnou satiru, nicméně její zkonzumování je až překvapivě hutné a diváka může zcela nasytit. Tempo doby, všudypřítomná, drobná korupce, hromadění majetku a to vše v kontrastu s mladou a naivně idealistickou láskou. Výborně sehrané. Nataša Gollová skoro k nepoznání, velmi úsměvná milenecká dvojice Krampol-Hadrbolcová a velmi sympatické, sesterské duo Reifová - Bičíková, která si ráda čte o anglické, buržoazní revoluci. Společnost, jenž sama sebe žene do jasného cíle, jednoduše - ready for capitalism ! I když scénář občas ztrácí tempo na laciném humoru, v celku se jedná o skvělou záležitost s klasicky přesnou hudbou P. Hapky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je místy (bohužel dost často) velmi nevtipná. Zajímavé je, že od doby vzniku uplynulo tolik let, přesto lidé řeší stále stejné pracovní problémy - jak v pátek v práci skončit co nejdřív a dostat se co nejrychleji z Prahy :-) Za několik zdařilých scén (především jako obvykle vynikající Jiří Kodet) alespoň tři hvězdičky za slušný průměr. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná komedie, u které jsem se celou dobu usmívala, některé vtípky hodně dobré, jiné trochu slabší, ale celkový dojem velmi dobrý.. Petr Kostka fantastický, mohla jsem na něm oči nechat, on se skutečně vymyká všem časoprostorovým konvencím.. A vůbec celá ta rodinka Novákových byla povedená.. Půvabná hudba Petra Hapky mi také sedla, tedy hodnotím shovívavě a s přivřením jednoho oka dávám čtyři hvězdy.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Novákovi (Petr Kostka, Jorga Kotrbová) bydlí na adrese Novodvorská 169, Praha-Braník. Chatu mají na adrese Dědkův mlýn ev. č. 360, Unhošť. Novák pracuje na adrese Sazečská 8, Praha-Malešice; škola je ZŠ, Jílovská 1100/16, Praha-Braník; sauna je na Slovanském ostrově 1. Točilo se také v Hanavském pavilonu a Obecním domě na Novém Světě v Praze. (sator)
  • Název filmu vyplývá z tehdejší kampaně proti pracovníkům, kteří v pátek práci lajdali nebo dokonce z ní mizeli dříve, než měli. (sator)
  • Filmovanie prebiehalo hlavne v pražskej časti Holešovice, ale taktiež v obciach Lhotka, Braník, Pruhonice, Malešice či na križovatke Libečov - Chyňava. (dyfur)

Reklama

Reklama