Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám pochyb, že se podobné věci u nás dějí, ale mám pak vždycky pocit, jako bych sledoval v Hollywoodu natočeného Rákosníčka se zeleným, sedmivlasým Cagem v hlavní roli.. Otevřený konec nevadil, dotazy má klást autor, ne divák, ale mám za to, že se při něm Sokol přehlédl ve Zlatých stránkách. Nechtěl volat GIBS, ale Gibsona, aby mu řekl, že má v českém měřítku konkurenci. Apropo, zajímala by mě v nějaké sebevědomější roli.. ()

jirin_cz 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení. Byl jsem opravdu většinu filmu napnutý. Slabá byla pasáž od té doby, co se dala dohromady manželka s tím viníkem, tam to nějak ztratilo na spádu. Nějak jsem si jen nemohl zvyknout na vážnou roli O. Sokola, znám ho jen z komediálních výstupu a filmů. Být to zahraniční film, dám spíše 4*, ale rád podpořím alespoň kvalitní český trihler a ke všemu ještě televizní. ()

Reklama

Nine 

všechny recenze uživatele

Na pouze televizní film velice zdařilé dílo. Nicméně se domnívám, že prostředky na film do televize versus na film do kin by se měly promítnout zejména v technickém provedení než ve scénáři. Tudíž budu hodnotit ten, tzn. děj a s tím úzce související. Námět ne originální, ale i tak zajímavý. Napětí nechybělo. Nuda nebyla. Občas se připletl i vtipný okamžik, resp. vtipná hláška. Ale přesto tomu něco chybělo. Něco, co by mě donutilo údivem z vývoje konečně vydechnout, nyní jsem pořád ve fázi nedočkavého nádechu, jak se to vyvine, čím mě teda film dostane... Otevřený konec bych za otevřenější považovala o nějaký ten záběr (scénu) dřív, nebo bych naopak uvítala úplné dotažení do závěru. Toto mi přišlo na půli cesty a pravděpodobně je to to, co mi schází ne k dokonalosti, ale k lepšímu hodnocení. Plus mi některé vývoje postav a v té souvislosti i děje přišly poněkud víc dílem fantazie scénáristů než snahy opravdu napodobit skutečné možné chování postav - to vše jen pro větší... dramatičnost? V Ondřeji Sokolovi bohužel pořád vidím spíš baviče a občas mi to zde překáželo, u jeho kolegy Igora Chmely tento problém nemívám (možná jen ale nejsem na O. Sokola jako herce "zvyklá"), avšak až na tento pididetail (a spíše můj osobní problém) vydařené herecké výkony všech. Zkrátka lehký nadprůměr, 65 %. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekala jsem víc od projektu, který po dlouhé době ukazuje talentovaného Ondřeje Sokola v jiné rovině než v té partičkovské. Jeho výkon ("Já se vám na vaše tlusté čáry můžu zvysoka vysrat. Nashledanou." :D :D) drží celý poněkud nelogický příběh nad vodou. A paní Stivínová vypadala tak otřesně, že celá naše rodina nechápala, jak se tomu mafiánovi může líbit. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Nepovedená etuda rozvedená do osmdesátiminutového "thrilleru":-) Chtěl jsem dát hvězdičku za čas - ve zprávách připomenutí vítězství v Davis cupu - a za narážku na Hapku:-). Ale za tu dramaturgickou a hlavně scénáristickou (Miroslav Sovják) bezduchost nemůžu hodnotit jinak. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)
  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)

Reklama

Reklama