Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

dragon94 

všechny recenze uživatele

Na České televizní poměry vcelku dobrý a atmosferickký snímek... alespoň ze začátku, ovšem po 30té minutě se to zvrhne tak nějak do ničeho a nakonec to vše vyšumí .. i tak je to slušně natočečné, dobře herecky zahrané a vcelku slušná past na lidi, ale jak říkám po 30té minutě je to blbost... I tak zajímavá záležtost. 2* 41% ()

hiding 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý snímek. Já thrillery moc nemusím ale tenhle byl kupodivu dobré a kupodivu české. K tomu konci můžu říct jen to že je dobře že není druhý díl. Co sem jsem tak díval na hodnocení nejvíce se vyskotovaly * * a nebo * * * * takže si myslím že film je průměrn a pak už jde jen o člověka jak má rád thrillery a jak moc má rád české filmy. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecký výkony Sokola a Lichého. Dialogy (zejména mezi manžely) jsou napsány skvěle a po dlouhý době jsem slyšel rozhovory herců, který zněly přirozeně. Film ale zcela potápí debilita příběhu, zejména to, jak mafiáni, kteří neváhají za normálních okolností vraždit, se (zcela účelově kvůli příběhu) můžou uštvat, aby přemluvili manžele Vavruškovy, aby zůstali mlčet. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na televizní film nadprůměrný počin, a to především díky práci scénáristově. Paradoxně je v této rovině i největší slabina filmu. Příběh má zajímavý nápad, slibně se rozjíždí, ale od určitého okamžiku, kterému jsem se jako nejeden zdejší komentující podivil, mi připadal prostě neuvěřitelný. Naštěstí s dalším vývojem se uvěřitelnost vracela a film směřoval s jedním pěkným zvratem k snesitelnému finále. Psychologie funguje celkem dobře, i když thrillerovosti příběh mnoho nenabídl. Obsazení je slušné, i když ústřední dvojice mi není díky něžnějšímu pohlaví příliš sympatická. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

s překvapením jsem zjistil, že se mi to velmi líbilo, dokonce i herci, od kterých sem nic nečekal (Franěk) mě velmi mile překvapili, další skvělá role Norberta Lichého potěšila. Ani scénář nebyl tak jalový, jak by se mohlo zdát ze zdejšího hodnocení... Dokonce bych ho nazval převelice zábavným, tak jak zpracování, víc takového ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)
  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)
  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)

Reklama

Reklama