Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 2

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (463)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia zo života, ktorá po všetkých tých krvákoch a bezútešnej reality súčasného sveta ponúkne dokonalý výplach hlavy. Film ponúka na pohľad obyčajný príbeh znudeného chlapca, ktorý sa vďaka náhodnému priateľstvu pomaly nakopne do života, zažije pár pekných dní v akvaparku, začína sa mu rysovať nejaká love story a všetko to trochu komplikuje vzťah jeho mamy (výborná T. Collette) a jej priateľa. Nečakajte žiadne záchvaty smiechu, je to skôr taký príjemný, nevtieravý humor s výborným hereckým obsadením, ktorému kraľuje T. Collette. Viem, že všetci budú proti, ale uznávam i Rockwell bol skvelý. Collette je však v každom filme tak presvedčivá, že normálne rozmýšľam, koho vyradím z top naj herečiek...80%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já sama nevím, co mám vlastně napsat k filmu, kde byl potenciál jinak hvězdného obsazení dokonale nevyužitý a scénář tak trochu jak ohraná americká deska. Je to strašná škoda, protože kdybych měla dát jednou repete, tak by to bylo jen a jen kvůli Samovi Rockwellovi, který byl jako vždycky neodolatelný, kouzelný a navíc to táhnul v podstatě sám. Minimální možnost se nějak projevit měla ještě Toni Collette a tím by to skončilo. Dokonce jsem měla v první polovině pokušení ten nesmyslný dialogový pinpong přerušit, ale naštěstí to druhá polovina trochu vybalancovala právě díky Owenovi, který byl středobodem mého zájmu až do závěrečného finále. Normálně bych asi dala trojku, ale za tu výbornou prázdninovou atmošku v parku Wizz a hlavně za Sama Rockwella zavřu obě oči a dám vyjimečně čtverec. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem býval introvertním podivínem, takže mi problémy Duncanova mládí připadaly nepříjemně povědomě. Ovšem jen do chvíle, než vstoupil do hry neskutečně pohodový odstraňovač zvratků pod tobogánem Owen se svou partou. Svět se najednou změnil v hrozně pozitivní místo a mně bylo najednou celkem jedno, že se tady odehrává rodinné drámo průměrného kalibru. Asi zauvažuju o tom, že si v práci nechám vyplatit zlatého padáka, opráším svou zkostnatělou američtinu a odletím si užívat vytírání hajzlíků v nějakém tom zaplivaném aquaparku. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Příjemná, pohodová komedie s místy dramatickými momenty a s fajnovými herci. Teda až na jednoho. Díky Carelle, že dostáváš takové role, aspoň tě můžu mít nerad ještě o něco víc. Ale aspoň že jsi netancoval... Carellovým protipólem je Sam Rockwell, který předvádí supercool představení. 75% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Námet je skvelý. Chlapec, ktorého serie vlastná rodina, i rodinní priatelia na dovolenke, si nájde bokovku - prácu vo vodnom parku, v ktorom panuje večná pohoda. Bohužiaľ skoro všetko ostatné je iba generické klišé desiatok ďalších indie tínedžerských filmov s nedôveryhodnými postavami (hlavne hrdina zhruba prvú hodinu dačo len čumí a nemá žiaden charakter). Ale koniec si ma celkom namotal a Sam Rockwell je frajer a má doslova dream job, takže 5/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Sam Rockwell (Owen) často improvizoval a žartoval do reproduktoru v scénach vo vodnom parku. Raz zabudol, že sú tam deti a povedal nevhodný vtip. To nazlostilo majiteľa parku. Rockwell sa musel ospravedlniť, aby mohli pokračovať v natáčaní. (sWONDER)
  • Režisér a scenárista Jim Rash v rozhovoru uvedl, že inspirací k úvodní scéně mu byl rozhovor s nevlastním otcem ve čtrnácti letech. (Jocker94)

Reklama

Reklama