Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láskyplný príbeh chlapca a jeho otca, ktorý bojuje v druhej svetovej vojne, rozpráva o hodnote rodiny a priateľstva a o rôznych filozofiách života a viery. Prostredníctvom bojových konfliktov vo vojne odhaľuje to, čo je skutočne dôležité aj v tých najťažších okamihoch života človeka. (Eoin)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (54)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je to pekný film? Určite áno! Je to o vzťahu otca so synom? Ani omylom! Je to prezentácie jednosmernej lásky potomka k hlave rodiny, ktorý bol počas dospievania jeho vzorom, či jediným priateľom. Samotný snímok určite nezobrazuje ich vzájomnú naviazanosť, nakoľko otec ako taký, v tomto smere nehrá žiadnu rolu. Teda hlavne fyzicky nie. "Little Boy" je propagandistický počin obhajujúci zvrhnutie atómovej bomby na Hirošimu pod rúškom viery, ktorá samotný skutok obhajuje, či Boha, ktorého to bola vôla. Osobne ma veľmi mrzí, že podaktorí tvorcovia spoza mláky nemajú chrbtovú kosť, a obhajujú skutky svojich "mecenášov" z obdobia 2 svetovej vojny, obalia to do takéhoto sentimentálneho počinu, ktorý im následne zhltne 3/4 divákov. Ale aby som nefilozofoval, nekritizoval, ide o veľmi vnímavý, jemný film, s výborným scenárom, ktorého udalosti do seba krásne zapadajú a nekomplikujú ho. Na jednej strane nútia zamyslieť sa, na druhej, hlava z neho rozhodne nikoho bolieť nebude. Pravdu povediac, napriek silnej manipulovateľnosti si "bez problémov" získa "oko" diváka. Moje hodnotenie treba brať s veľkou rezervou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $6,485,961Tržby Celosvetovo $17,565,000▐ Nečakal som ale je to dokonca o niečo slabšie než Indický remake Tubelight z roku 2017. Ono ako nastrelený dej a rozsah poňatia čo ponúka je priam delikatesa, len sa pod prílišnou snahou režisérovi rozpadá pod rukami. Bohužiaľ ale nevyznie tak silno ako by si želal. Vyznie to tak niekde na pol ceste dobre a zbytok do prázdna. Máme tu pekne bohaté obsadenie hercov z ktorých asi najviac vynikne Tom Wilkinson a japonec Tagawa. /55%/ ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Little Boy má všechny ingredience, které se nachází v receptu na výborný film. A i když to místy trochu přehání s patosem, pořád zde bude převažovat pečlivě vysoustružený příběh, atraktivní lokace a sympatické herecké výkony, které se nenásilně prolínají s nevinným dětským náhledem na hrůzy války a všudypřítomnou averzi vůči Japoncům. „Do you believe you can do this?“ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aj jedna veľká slza sa mi skotúľala po líci. Little Boy vás zaujme svojim spracovaním, dojme tým smutným a poteší zlatým chlapcom, ktorý na svojich pleciach nesie ťarchu hádam celého sveta. Jasné, že to bolo niekedy až moc ... ale keď privriete oči, tak z toho vychádza jeden pekný, skoro rozprávkový, príbeh pre celú rodinu. Watson a Wilkinson výborní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…VĚŘIL, ŽE NENÍ NIC MOCNĚJŠÍHO NEŽ SAMOTNÁ VŮLE. VŮLE ČELIT VLASTNÍMU STRACHU A JEDNAT…“ /// Pepper je malej kluk, kterýho nejlepší a jedinej kámoš musí do války. Ten jedinej a nejlepší kámoš je jeho táta. Klučina se nemůže dočkat, až se taťka vrátí. Bohužel se objevil takovej zádrhel, přijeli pánové v armádním vozidle… Film s vypravěčem (miluju filmy s vypravěčem!) o klukovi co pohnul horou. Snové (či fantasijní) flashbacky oživují vyprávění a ukazují taky něco jinýho, než vybarvený městečko. Těžkej život nemá jen kluk, ale i Japončíci, žijící v USA (tak to jsem teda nevěděl!). A tak vyprávěj vo klukovi, o víře v návrat táty, o panu Hashimotovi a já furt nevím, jestli to má bejt pro děti nebo pro mě. Sympatie ke klukovi taky nic moc (nemám nic proti dětem, ale nepřipadá mi jako zázrak). Nakonec se mě snažej (ZÁMĚRNĚ) neuvěřitelně dlouho citově vydírat. Na to jim (s prominutím) seru. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Píšu si seznam, kterej mi vrátí tátu. 2.) Jmenuju se jako ta bomba. (jaká? Japončíci věděj…) 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v Mexickom štáte Baja California. (Eoin)
  • Zemětřesení zobrazené ve filmu se skutečně stalo v Los Angeles 3 měsíce před výbuchem bomby v Hirošimě. (michy9073)
  • Kevin James (dr. Fox) si oblíbil scénář natolik, že ve filmu hrál zadarmo. (kellne)

Reklama

Reklama