Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 2

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 260)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Váhám. Byť jsem ani na vteřinu nedoufal, že by nový Batman předčil kterýkoli z těch Nolanových, prostě jsem od něj očekával mnohem více. Nechápejte mne však špatně, stále je to velkofilm hodný vidění. Pro mne to však nejspíš bude stačit pouze jednou. Až se nad tím sám podivuji, neboť je vše na první pohled dokonalé. Batman atmosféricky tak temný, jak ho filmový svět ještě nepoznal. Navíc grandiózní rozpočet zajistil mimořádně hvězdné obsazení, dokonalou kameru a špičkové efekty. Obzvláště působivá byla v tomto díle hra se stíny. Navíc děj, ač zdánlivě rozvážně pomalu plynul, byl schopen neomylně zaujmout. Tak co tomu vlastně chybí? Otázka, na kterou nemám jednoznačnou odpověď. Snad to zapříčinil fakt, že finále nebylo nijak zvlášť velkolepé. Proto mne následné vyvrcholení ponechalo naprosto chladným. Pocitově proto nakonec nemohu udělit 5*, i když opravdu mnoho nescházelo. 80% PS: Jsem jediný, komu film svým vývojem tolik připomínal Seven? PSS: Bonusové body za jedinečné namaskovaní Penguina. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

U BATMANA jsem se zase jednou musel celý film bránit otázce, co hrdinové dělají, když zrovna nedělají, co vidíme, že dělají, protože ten svět ve své fatálnosti postrádá každodennost. Je to působivá kriminálka, ale docela rád bych ji viděl... inu... bez Batmana a hlavně bez Bruce Wayna. To je samozřejmě nesmysl, ale právě obě identity hlavního hrdiny představují vedle sebe i společně nejslabší článek filmu, který jinak shledávám v řadě ohledů pozoruhodným; byť budu vždycky preferovat prvního Burtonova i především prvního Nolanova Batmana. Podrobněji o tom píši v poznámkách k filmu. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Batman je fakt blízko k tomu, aby přišel na to, že koupit topení do sirotčince, aby v něm v zimě neumrzaly děti, by bylo užitečnější než vybavit se osobním tankem, ale nakonec Bruce dojde k názoru, že nejefektnější způsob, jak zlepšit svět a přestat inspirovat domácí terorismus, je dělat totéž co doposud, ale víc se u toho asi smát? Film pečlivě zkonstruovaný tak, aby o ničem nebyl, ignorující veškerý potenciál k opravdové sebereflexi (Batman jako doma na policejní stanici - no comment), aby zvolil raději performovanou "sebereflexi" kopírující 40 let staré motivy "dekonstrukce" žánru, které v tuhle chvíli leda stvrzují status quo a uhýbají od opravdových témat, jimž by Batman mohl být alegorií. Batman samozřejmě nemusí být alegorií ničeho, jenže ten film se tváří tak sebedůležitě, že je pak poměrně trapné, když se zároveň ohání žánrovou zábavou, u které se vypíná mozek - což je ale nakonec jediný mód sledování, která se nehroutí pod vahou nesmyslů. Hodnocení je těžké. Rozhodně to je lepší než Joker, který mě iritoval. Tady to bylo spíš roztomile tupé a vlastně to skvěle funguje jako nezáměrná parodie. Nejoblíbenější momenty, kdy jsem se nahlas smál (Spoilery): Riddler latte art moment. / Alfred by měl zapracovat na reading the room skills co se týče poštovních bomb. / Heroická oběť skoku do vody, která je ale jen po pás, takže se Batman prostě sebere a dělá jakože nic a pokračuje... / Kdykoliv, kdy je bolestně patrné, že lidi by měli poznat Wayna - Christopher Reeve byl přesvědčivěji inkognito než tahle inkarnace Bruce / Sadboi Pattinson every second pure gold. 2 a 1/2 hvězdy ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Matt Reeves přichází se sebevědomou vizí batmanovského světa a jde úplně jiným směrem než jeho předchůdci. V jeho podání je Gotham ošklivé a špinavé město a jeho obyvatelé jsou unavení korupcí a zločinem. Takže není žádné překvapení, že Reevesův a Pattinsonův Batman není žádná měkota. Nový Batman nezastírá inspiraci v devadesátých kriminálkách a sedmdesátkových thrillerech, připomene Sedm, Serpica nebo Přání smrti. A mnohem víc se tu mluví a pátrá, protože Reeves natočil především detektivku zasazenou do podstatně realističtějšího a uvěřitelnějšího světa, než jaký stvořili jeho předchůdci.   Hezky to vypadá, parádně to zní a Pattinson je jako Batman velmi dobrý. Bohužel není moc dobrý jako Bruce Wayne a celkově práce s jeho „civilním hrdinou“ trošku drhne. Hlavně proto, že i přes tříhodinovou stopáž se tvůrcům nakonec ne úplně povedlo všechny motivy, příběhy a zvraty dotáhnout do uspokojivého konce a některé prvky tak v Batmanovi působí jaksi polovičatě. Zkrátka toho chce řešit hrozně moc a ne vždycky se to Reevesovi povede dotáhnout do uspokojivého konce. Méně je někdy více, na druhou stranu pořád toho funguje dost na to, aby z toho byl dobrý film. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nový Batman konečně po všech těch covidových odloženích a problémech s natáčením, přilétl do kin a s ním i pořádný nával syrovosti a hutné atmosféry. Celé je to vkusně doplněno několika epickými momenty s geniálním hudebním podkresem a nádherně artovou kamerou. K hereckému obsazení nemám žádné výhrady. Robert Pattinson je trochu toporný a jeho výraz je prakticky stále stejný ale k roli Batmana mi to sedlo a neměl jsem s tím v zásadě žádný problém. Zatím to zní jako film roku kdyby ovšem.... to nemělo 3 hodiny! V poslední době úplně nerozumím trendu, že čím delší filmová stopáž, tím je to "asi" lepší. Na obranu netopýra, nemůžu úplně říct, že bych se u snímku nudil, ale myslím si že i u sebedokonalejšího díla, začnete po nějakých dvou hodinách pokukovat po hodinkách, lehce nervózně se vrtět v křesle a trochu si začnete říkat, kdy už bude konec. Některé scény bych prostě vynechal, děj trochu zrychlil, dialogy lépe zacílil a kdyby to mělo znamenat zkrácení alespoň o půl hodiny, tak za mě značka ideál. V konečném důsledku je to škoda a trochu to kazí celkový dojem z filmu. I přesto, určitě doporučuji, pokud máte rádi komiksy a o to víc o černém netopýrovi, jděte na to! 85% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Poprvé se postava Batmana objevila v roce 1939 v komiksovém sešitu „Detective comics #27“. (Bube1)
  • Většina lidí zná Riddlera (Paul Dano) občanským jménem jako Edwarda Nigmu. V této verzi se jmenuje Edward Nashton. Nejedná se o tvůrčí novinku, režisér Matt Reeves jen vycházel z multiverza o Batmanovi „New Earth“. Nashton si změní jméno na Nigma později. (Charpy)
  • Film má 175 minut, jedná se o dosud nejdelší film s Batmanem. (4EverCinema)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama