Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při převozu doktora Gideona, který o sobě tvrdil, že je chesapeaský trhač, k soudu se mu podaří zabít ostrahu a utéct. Will trpí stále většími nočními můrami a jeho celkový stav se horší. Když policie najde vězeňské auto, objeví také těla mrtvé ostrahy, která jsou zbavená vnitřních orgánů a také mají rozmixované mozky. Will pochopí, že Gideon není trhač, ale nechává mu vzkaz, aby se mohli sejít. Na jeho žádost dostane Alana ozbrojenou ochranku a snaží se najít a ochránit všechny psychiatry, kteří na Gideonově případu pracovali.

Novinářku Loundsovou kontaktuje doktor, který Gideona léčil, a chce s ní napsat článek. V ordinaci ho ale nalezne mrtvého a Gideon ji unese. Loundsová musí napsat článek o něm, aby si ho přečetl pravý trhač a vyhledal ho. Hannibal si článek přečte a zavraždí dalšího psychiatra, u kterého nechá vodítko pro FBI, aby nalezli Gideona. Will na to přijde a všichni míří k opuštěné hvězdárně. Tam drží Gideon doktora Chiltona a chce se mu pomstít. Přinutí Loundsovou, aby mu pomáhala, a oběti začne zaživa odebírat orgány. Při příjezdu FBI už ale na místě není a utíká. Will má ale svou vizi, kterou následuje, a díky tomu nalezne auto i Gideona. Nezavolá ale Jacka a ostatní. Odjede s Gideonem k Hannibalovi, protože v něm vidí Hobse, kterého už ale zabil.

U Hannibala se Will úplně zhroutí a dostane záchvat. Doktor se v něm snaží vyvolat pocit, že přijel sám a pouze trpí halucinacemi. Když upadne do strnulosti, využije toho a Gideona navede na doktorku Alanu. Když Will přijde k sobě, nechá ho Hannibal u sebe v bytě a tvrdí, že jede za Alanou, aby ji ochránil před Gideonem. Je to ale jen trik, aby tam dostal i Willa, který se Gideonovi bude muset postavit. Gideon už je na místě a oknem pozoruje Alanu. Will ho zastřelí služební zbraní a omdlí. Skončí v nemocnici, kde zjistí, že trpí podivnou infekcí. Hannibal přesvědčuje Jacka, aby Willa odvolal z případů, ten to ale odmítá. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Will je na pokraji zhroucení, na scénu se vrací doktor Gideon a téma chesapeakského trhače. Ač musím znovu ocenit, že na maskách a efektech někdo odvedl pozoruhodnou práci, coby celek je to mdlé. Nejenom Will, ale i zatvrzelý Jack, který nesnese jakékoli zpochybnění své autority, nejsou postavami, kterým bych měl nebo chtěl držet palce. Navíc scénáristických berliček trestuhodně přibývá. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abel Gideon, pacient baltimorskej psychiatrickej liečebne pre odsúdených, utečie počas prevozu. Telá ochranky naaranžuje ako chesapeaský rozparovač. Tak sa začína pátranie Willa Grahama a Jacka Crawforda po tomto zločincovi, u ktorého si Will nie je istý, či sám nezačal veriť tomu, že je naozaj rozparovačom. Na druhej strane, pravý rozparovač spácha ďalšiu vraždu v ktorej poskytne Willovi s Jackom indíciu, aby našli Gideona, ktorý uniesol novinárku aby o ňom písala ako o rozparovačovi aby dosiahol konfrontáciu s pravým rozparovačom. Až nato, že tú novinárku by už dávno psychopati Gideonovho či Lecterovho typu dávno "upratali" a nepochopiteľný útek Gideona, keď šofér potom, ako vie čo sa v zadnej časti vozidla stalo zastaví a otvorí zadné dvere to bola celkom dobrá epizóda. Zdá sa, že Hannibal je čím ďalej tým viec šokovaný Willovým správnym úsudkom napriek zhoršujúcemu sa stavu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gideon utečie a umiestnením vnútorných orgánov svojich dozorcov na konároch stromov sa snaží verejnosť presvedčiť, že je Chesapeak Reaper. Časť, kedy si vystrelí z Freddie Lounds, je veľmi vtipná a my vieme, čo je Colombian necktie. Will halucinuje, že sa topí a deje sa mu to aj vtedy, keď je ticho pri dialógu iných osôb. Napriek tomu je však stále najbystrejší. Pitva zaživa či veľmi nebezpečné, hazardné halucinovanie sú doménou epizódy, rovnako ako dokonalá manipulácia. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla ovšem parádička, jednoduchý příběh, ale neskutečné vizuální orgie prakticky od začátku do konce. Tohle já prostě můžu. Totální topka byla pitva za živa, to bylo tedy něco a nesmíme ani zapomenout na šílenství Willa Grahama, které ho postupně pohlcuje, samozřejmě za vydatné pomoci našeho Hannibala. ()

Reklama

Reklama