Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já bych chtěl mít ženu, drahý příteli, která tě čeká, když přijdeš domů, rozumí ti, je půvabná. Ty se vrátíš, otevřeš dveře a ona zahraje na klavír nebo na harfu. Jsi doma." A přitom Adrien zachraňuje střelenou Agnes, která neumí uvařit ani vajíčka na měkko, jako neplavec se vrhá do vln a na pusté pláži hledá Neptuna. Jako dobrodružství to celkem funguje a má to i zábavné chvilky. Mě pobavilo čištění bot, salutování, spolujezdec na vodních lyžích, třímístné růžové auto s hvězdičkama, houpání na liánách a samozřejmě chvíle, kdy se Adrian pokouší nechat se zatknout. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Sympatický mi na tom byl občasně takový zkratkovitý dabing (alespoň mi takový přišel); to vytvářelo komické situace. Naopak otravná mi přišla slečna snoubenka, což mi zkazilo tak nějak zážitek z celého filmu. Její charakter mi z duše otravný. A Belmonda nedaboval Krampol :-( Ale jinak vcelku slušný film z šedesátek s ještě mladičkým Belem. ^^ ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že s Belmondem mám raději filmy, kde už je starší a jde znát jeho herecká vyzrálost; nespoléhá jen na fyzický výkon. Typickým příkladem je Muž z Acapulca. Těch 9 let je velký rozdíl. Nicméně tohle není důvod, proč mě MzR zrovna neuchvátil. Belmondo si i tak svoje odvedl... byť se mi víc líbila Françoise Dorléac. Vlastně jsou to především jejich postavy, které drží film aspoň v lehkém nadprůměru. Prostředí Brazílie, honičky a naklepávačky hlav, na mě totiž dojem neudělaly. Především díky nim zbytečně nabobtnala stopáž do téměř nesnesitelných 110 minut. Dějově to žádná sláva není....předobraz Indiany Jonese bych tam nenašel....snad jen ty sošky. Potíž je prostě v tom, že za těch 60 let vzniklo mnoho lepších dobrodružných komedií a v této konkurenci už MzR zaostává. Ale chápu, že ve své době to mohl být kinohit. Podvědomě jsem se Muži z Ria desítky let vyhýbal.... měl bych asi víc dávat na intuici. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sice ne až tak zlidovělá klasika, ale dalo se na to před xx lety koukat každý rok, kdy nám to televize znovu nabízela. Kromě nádherné hlavní hrdinky, jejíž představenkyně zemřela bohužel pár let po filmu, je nepřekonatelný Belmondo. Bez těchto jeho rolí by nikdy nevznikl Muž z Acapulka a v pár scénách zde Belmondo překonává i svého budoucího agenta. Celkově jde o hodně povedený mix akce a komedie a navíc jsou v dnešní době zajímavé záběry budované Brazílie. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Převelice frajerská, nadprůměrně ztřeštěná a francouzsky lehkomyslná ... prostě ta nejsprávnější dobrodružná jízda pojednávající o tom, co všechno lze podniknout se svou dovolenou ... pro svou vyvolenou. P.S.: 1) Při vší úctě ... jsem vděčná osudu, že je to Indy, kdo je kopií, poněvadž Adriena mám raději; 2) Pointa je jedna z nejpůvabnějších, které jsem měla tu čest poznat. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Jean Paul Belmondo si při natáčení pořídil do své koupelny v hotelu živé, dvaceticentimetrové krokodýly. Když je personál objevil, křičel jako smyslu zbavený a odmítal do hercova pokoje vstoupit. To ale nebylo celé. Jean Paul je s pomocí De Brocy dokonce přestěhoval do pokojů ostatních hostů. Jindy zase s De Brocou nasypal pudr do větracího topení, takže když ho někdo zapnul, byl celý zapudrován. Ředitel hotelu neměl pro podobné legrácky pochopení a chtěl herce z hotelu vyhodit. (Pierre)
  • V čase 1:07:43, když Norbert Catalan (Jean Servais) vychází ven z uzamčené místnosti a používá zapalovač, tak je zároveň vidět ruka, která dává pokyn hlídacímu psovi, ať vstoupí dovnitř místnosti. (Horryx)
  • Budova, na ktorej Agnes (Dorléac), Catalan (Servais) a Dufourquet (Belmondo) pristávajú v helikoptére, nie je v meste Brazília ako vo filme, ale v Rio de Janeiro a je to budova Múzea moderného umenia. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama