Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ziskuchtivost je silnější než bojové kamarádství. Zvláštní jednotka francouzské cizinecké legie dostala za úkol zachránit před postupujícími Němci zásoby zlata z malé tuniské banky. Po příjezdu do městečka byl oddíl přepaden nepřítelem a přestřelku přežilo pouze pět mužů. Velící rotmistr se stále snaží získat poklad pro vládu, ostatní však vycítili příležitost ke zbohatnutí a pod vedením seržanta jdou tvrdě za svým cílem. Nečekaně získají spojence v krásné manželce bankovního ředitele... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (158)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Francouzská komedie s Belmondem vyloženě nemůže nijak zklamat. Já si myslím, že jen díky němu u mě tento film neskončil se zhruba trojkovým hodnocením. Zápletka byla víceméně zvláštní a tak nějak jsem zde vnímala určitá nudná, hluchá místa. Snímek má komediální nádech díky Belmondovi a humorným dialogům, ale ve skutečnosti je děj příběhu dramatický. Pochválit musím samozřejmě typický a velice kvalitní dabing. U těchto starších filmů se na něj skutečně těším. U nich si nedokážu představit, že bych si je někdy poslechla v originálním znění. Za mě spokojenost. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Film o touze po bohatství, které z hlavního hrdiny udělá nečekaného válečného hrdinu. Ve filmu, kde skoro všichni, kteří se pohybovali u hlavního hrdiny zemřou. Vše se odehrává v Tunisku za druhé světové války a prvotní úkol pro 1. francouzskou cizineckou legii zní odvést národní zlato v hodnotě 6 miliard do bezpečí. Hlavní postavou je seržant Pierre Augagnour (chlapák Jean-Paul Belmondo), který láme jedno ženské srdce za druhým. Nejdříve zemře většina členů z jeho legie, pak i Němci, kteří na ně zaútočili. A stal se přerod, když Augagnour spolu s dalším legionářem Boissierem (Michel Creton) si chtějí zlato nechat. Proti nim stojí rotmistr Edouard Mahuzard (Michel Constantin) a později i váhavý poslední člen dělostřelecké brigády Béral (Jacques Villeret), ale ti všichni v zájemných půtkách umírají. A po netradiční smrti bankéře Laroche-Fréona (Francois Perrot), zústavají na zlato už jen tři. Kromě Augagnoura, ještě bankéřova žena Hélene (Marie Laforet) a Němec Karl (Matthias Habich), který se na zlato nechal nalákat Helenou. A nastává další psychologická hra, nejdříve vypadne ze hry Helena, když ostatní zjistí, že jen intrikuje proti všem. Později také Karl, který se chtěl Augagnoura zbavit. Samozřejmě kořist mu nemohla zůstat, a tak se místo toho stává válečným hrdinou. Zajímavý film s dávkou psychologického dramatu, válečného napětí, a s příjemným nadhledem a humorem. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek z druhé světové války. Belmondo je tu celkem tichí až je to místy nezvyklé. Ze začátku je to čistě válečný film plný střelby a mrtvých ,ale pozdějš se jedná o vyloupení banky a v klidu si žít ,ale jak už to bývá ,když se jedná o zlato tak se ani pár jedinců neschodne. A tak jeden po druhém padají až zůstane sám Belmondo v něměckém tanku. Jenže nastává poněkud divný konec filmu ,který jako by skončil tak nák bez konce. ps: kdo chce moc nemívá nic. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Ztráty sympatických legionářů byly sice zanedbatelné, neboť nepřišli ani o celých devět mužů z deseti (vskutku velmi francouzské pojetí!), leč ani sebevtipnější akční komedii s charismatickým protagonistou si nelze užít naplno, pokud při sledování někdo stále intenzivně tluče diváka železnou trubkou po hlavě - tu zde opět zhmotnilo mnou nesmírně oblíbené použití "německého" tanku. Kurva, je opravdu až takovej problém splašit někde jeden jedinej (!!!) železnej trakař, co alespoň vzdáleně připomíná libovolného panzera?? ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na tento film je třeba mít dobrou náladu, zato pak si člověk opravdu užije a od srdce se zasměje. Zábava je to vskutku náramná, tento pohled na svět i mezilidské vztahy je jeden z "nejrozumnějších" a nejzábavnějších. Obdivuju Francouze, že se dokáží sami sobě smát, jejich hrdina v pohodě kolaboruje s německým důstojníkem za účelem mrzké loupeže zlata, a ideály francouzské republiky jsou mu zcela ukradené. Francouzi jdou na film do kina a ještě za to Belmonda milují. To je panečku přístup k věci! V tomhle filmu jsou totiž hajzlové úplně všichni. Nadmíru povedená záležitost. 90% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku jsou místo některých mrtvých francouzských vojáků použity figuríny. (Winster)
  • Před závěrečnými titulky můžeme slyšet frázi "Byl jsem nejbohatším mužem na světě, zlato mě zničilo," která je odkazem na knihu "Blaise Cendrars 's Gold" (Cucina_Rc)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Mahdia a Hiboun v Tunisku. (dyfur)

Reklama

Reklama