Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (221)

Hadriel 

všechny recenze uživatele

Kriminálka s Belmondem. Prostě to co mu jde nejlíp. Bez něj by to ale nebylo tak dobré. Tyhle policejní filmy z 70. až 90. let mě baví. + Belmondo je prostě super tvrďák. Nemůže hrát nic jiného než takovéhle overly manly frajery, kteří si se vším poradí, s nikým se nepářou a ženy jim padají k nohám. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Československá televize kdysi udělala trilogii i z Muže z Ria, Muže z Hongkongu a Muže z Acapulca, takže proč neprovést stejný trik dvakrát. Tady to ovšem dává ještě menší smysl, protože všichni víme jak skončil Profesionál. Samotář s ním má společného jen Belmonda, a .... to je vlastně všechno. Zatímco Profesionál byl sedmdesátkový politický thriller, tohle je policejní kriminálka pevně ukotvená v osmdesátých letech. O rok později natočil Schwarzenegger Rudé horko a Stallone Tango a Cashe - to jenom na připomenutí, jak tehdy vypadly policejní žánrovky. Samotář s nimi svedl vyrovnaný souboj, i když je z těch tří nejméně nápaditý. Jenže Belmondo, i když stárnoucí a sám, v klidu přehrál dvě tehdejší největší superhvězdy, které měly k ruce parťáka a podstatně lepší scénář. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Herec jako Belmondo dává filmu zcela jiný rozměr, než kdyby ho hrál někdo méně výrazný. A přece je dneska už vyloučeno takové filmy točit. Pohlíží se na ně proto jako na něco, co bylo dříve možné, ačkoli dříve snad byla ve společnosti ještě víra, že pravda se dá uchopit snadněji, a dopátrat se odhalení je možné. Dneska si přečtete noviny, kde vypadá vše jasně, a za měsíc to celé někdo pozmění pod návalem nových faktů a vše je jinak. Pochopitelně, že co se odehrává v jedné části společnosti, tedy v politice, tak se děje i v jiném oboru, tedy u kriminálních případů. Lidi jsou podobní ve všech možných oborech lidské společnosti. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Neviem či je to chyba dabingu, ale keď komisár už po niekoľký raz "sľuboval" Schneiderovi, ktorý zabil niekoľkých ľudí, iba 20 rokov basy tak mi to prišlo, ako blábol. Chyby radšej nebudem rozpisovať, ale koniec filmu znižuje hodnotenie ešte viac (brokovnica proti autu - zranený zločinec, ale akosi slabo...). ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Belmondo jako stárnoucí polda, který neodejde do důchodu, dokud nepomství vraždu svého parťáka. Metody, které vedou k cíli, jsou rozhodně hodně hrubé, řekl bych až "dirtyharryovské". Ale na hrubý pytel, hrubá záplata. :-))) Kromě toho, že se hlavní hrdina stará o sirotka po mrtvém kolegovi, není námět až tak inovativní. Což ale nijak zvlášť nevadí, protože Belmondovo charisma z filmu stejně dělá skvost. Asi nejdrsnější Belmondův film, kde musel temné atmosféře ustoupit jinak obvyklý humor. Filmový důkaz, že hard-core krimi umějí točit i v Evropě. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama