Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

andrii 

všechny recenze uživatele

"Jsme na odchodu. Byli jsme na odchodu od policajtský rutiny..." Garantuji, kdo podíl na aktu zabití má, přitíží se vám. Železa na vlky, které vyhnal z lesů hlad. Metoda vendety po belmondovsku, hlášky a poznámky, kterými uhodí hřebíček na hlavičku, začíná. Kvalitu vaší tělesné konstrukce prověří raz dva. Parfém tabákový frajersky popotahuje dál. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tuhle Belmondovku jsem měl vždycky hodně rád a co si budeme povídat, tyhle role Bébelovi sedí perfektně. Stárnoucí policista Stan pátrá po vrahovi Schneiderovi, který zabil jeho parťáka Simona. Kvalitní a drsná kriminálka v klasickém českém dabingu. Belmondo - Jiří Krampol a Schneider - maniakální hlas Jana Krause. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jean -Paul Belmondo sa predstavuje v roli drsneho policajta, ktory ma vysetrit vrazdu a ako je u Belmonda vo filmoch castym zvykom, servitku pred usta si rozhodne neberie. A jeho metody su tiez jedny z tych drsnejsich a brutalnejsich. Reziser Jacques Deray /Motyl na rameni/ sa vyzna do reziserskej prace, Belmondo je drsny a vie aj hrat. Dialogy na urovni, ale niektore akcne sceny posobia na mna az samoucelne, niektore zase nie. Osobne suboje tiez na urovni, ale mohli byt prepracovanejsie, a realnejsie. Exteriery na urovni, ale miestami som sa dost nudil. Pan Belmondo vsak este na svoju 55 -ku zvlada akcne sceny obstojne, aj ked vidno niekedy uz urcite veci -postupujuca staroba?. K nespornym kladom filmu vsak patri ten fakt, ze je to kvalitna filmarska produkcia, ktora nesuvisi s Blbowoodom /pardon, chcel som napisat Hollywoodom/. Da sa pozerat, hoci za najlepsie Belmondove filmy povazujem Muz z Acapulca, Muz z Ria, 100 000 dolaru na slunci a Le Cerveau. 76 % ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Belmondo opět hraje svou klasickou roli, tedy drsného policajta, který jedná bez jakýchkoliv servítek a pro ránu rozhodně nechodí daleko. Takové role mu samozřejmě sedí jako ulité a určitě se v nich i vyžíval. Jenže tenhle film mi přišel jako odvar těch předešlých. Ty byly mnohem lepší. Taky se mi zdálo, že toho Belmondo neměl moc co hrát, vždycky se tak nějak objevil před kamerou, vysekl nějakou hlášku, rozdával rány a střílel ze zbraní. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Francouzská "drsná škola" v podání mistra svého oboru J.P.Belmonda. Na rozdíl od "drsné školy" v USA, připadá mi ta francouzská drsnější, nebo spíše syrovější. Osobně mi bližší je ta francouzská a s charismatickým Belmondem nemá chybu. A Jean-Piere Malo? Prototyp úchylného hajzla. Klasika, nostalgie, deprese... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama