Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Osud to mu chtěl, že Stan přišel o svého nejlepšího přítele a parťáka Simona, respektive může za to vyšinutý grázl Schneider (Jean-Pierre Malo). Prázdné místo v jeho životě zaplní jeho kmotřenec blonďatá štěnice co koulí očima a ničí mu jeho milostný život. Stan postupuje po hodnostním žebříčku a stane se velitelem protiteroristické jednotky. Neustále vpřed ho pohání touha dopadnout vraha svého kamaráda. Jean-Paul Belmondo v klasické roli drsného policejního komisaře, který oplývá nejen charismatem, ale dokáže i pobavit suchým humorem. Prostě je to POLDA. Předčasná a tragická smrt, překazí jejich společné plány na předčasný fajnový důchod a tak se rozjíždí hon na nebezpečnou kořist, která divoce kouše. Vše není tak jednoduché. Štvanici komplikuje řevnivost a rivalita s komisařem Pezzolim z mravnostního oddělení. Brutální zloduch se však stává nepohodlným i pro pařížské podsvětí a tak se smyčka stahuje. Klasická francouzská kriminálka se skvělým Belmondem okořeněná povedeným humorem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne tuctová zameniteľná francúzska krimi. Šablónovitý scenár, drsný Belmondo, prestrelky v Paríži, proste stávka na divácku istotu. Film je charakteristický tasením zbraní ako vo westernoch, rozdávaním belmondových rán, množstvom áut a peknými ženskými. Má ale solídne tempo, genius loci Paríža a Belmonda. O čo ide, mi bolo šumafuk. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní (a upřimně řečeno - zde na ČSFD poněkud nepochopitelně přeceněná - viz. IMDb) >belmondovka< z druhé půli osmdesátých, poněkud nevyrovnaný (tedy v rámci žánru spíše oddechový) film s místy až (jasně že nechtěně) úsměvně pojatým a toporně inscenovaným (chtěno asi jako že brutálním) násilím a otravnou a dnes již značně vyčpělou hudbou v duchu jakéhosi frenšmenského diskopopu... :-/ . . . Jako >bonus< pak filmem prochází sladce blonďatý chlapeček coby syn v úvodu odstřeleného hrdinova kolegy, jehož roli jsem poněkud nepochopil, protože ač čekal jsem celý film na to, že konečně mu bude nějak ublíženo, nestalo se tomu tak... Tak na co tam byl, Bůh a Bébel suď... - - - - - (Poprvé viděno 10.7.2008 na dvd, komentář zde jako dvaadvacátý - 11.7.2008) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak druhej českej název Profesionál 2: Samotář, je jedině tak na to, aby každýho zmátl. S filmem Profesionál to totiž nemá vůbec nic společnýho, kromě Belmonda v kožené bundě. Film samotnej není špatnej. Zažijeme klasickou francouzskou kriminálku plnou Peugeotů a Citroenů. Hned za začátku mě odvařila návštěva diskotéky, kde hrálo strašný disco, ale fakt strašný a pařili tam na to strašní dementi. No, asi generace našich rodičů. Pak se postupně blíží závěr, vyšetřovatelské techniky protřelé jak stěrkou třená dřeň, všichni víme, k čemu to spěje. Spěje to hlavně k tomu, že Belmondo a brokovnice k sobě jdou jak koule a šulin, takže přirozeně. Dobrej film. Jinak neříkám to často, ale jsem rád za český dabing, protože Krampolův Belmondo mi prostě sedí (Belmondův pravej hlas by mě určitě překvapil a zklamal). ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Neviem či je to chyba dabingu, ale keď komisár už po niekoľký raz "sľuboval" Schneiderovi, ktorý zabil niekoľkých ľudí, iba 20 rokov basy tak mi to prišlo, ako blábol. Chyby radšej nebudem rozpisovať, ale koniec filmu znižuje hodnotenie ešte viac (brokovnica proti autu - zranený zločinec, ale akosi slabo...). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama