Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (221)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, šeď, šeď. Podtitul Profesionál 2 měl snad zaručit vyšší sledovanost a prodejnost. Ani jako vždy dokonalý Belmondo nemohl v tomhle paskvilu zazářit jako vždycky. Původní Profesionál byl jiný kafe, měl spád, měl v sobě emoce a příběh plný napětí od začátku do konce. Tohle se s tím nedá vůbec srovnat. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Drsňácká póza je v tomhle případě příliš na efekt a často nejen proti logice, ale i proti všemu ostatnímu. Několik nevinných by například mohlo žít, kdyby Stan nechtěl být párkrát za frajera. Všichni zúčastnění rozhodně uměli lépe, v osmdesátkách už se ve Francii tak nějak jelo na půl plynu a staré klasiky se vzdalovaly (na druhou stranu, Lescautová byla pořád ještě daleko :) ). ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ne že by Belmondo ztrácel na svém charismatu, ale Samotář není tak sympatickým filmem jako jiné jeho počiny. Místy je film táhlý až nudný. Jedná se však opravdu jen o pár míst. Hodnocení však snížit musím, protože by bylo nefér, hodnotit Samotáře stejně jako ostatní filmy s Bebelem, které jsou svou kvalitou a napínavostí o třídu výše. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Poctivý francouzský krimi thriller, jeho hlavní devízou jsou herci - drsný komisař Stan (J.P.Belmondo) a jeho protivník lupič a vrah Schneider (J.P.Malo). Jenže - humoru jako šafránu (vtipný je jenom malý Stanův kmotřenec a jeho odhánění Stanových nápadnic), akce nemnoho a dopad na emoce či rozum diváka téměř žádný. Jen pouhá vcelku napínavá oddechovka. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=rm5T_bah9u4 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Smutek poldy netrvá nikdy dlouho, obzvláště, když drží v ruce brokovnici.. Belmondo s tváří ozdobenou vráskami se už nepouští do žádných velkých kaskadérských akcí, avšak mrštnost jazyka zůstává zachována. Ať už k troušení sarkastických hlášek, či polaskání vnadných dam, i když v tomhle směru mu dovedně zatíná tipec jeho malý kmotřenec z rodu cockblockerů. Ostatně, na nějaké muchlování není čas, když si Schneider běhá po svobodě.. Není pochyb, že se Bébel s rolemi neúprosných komisařů, co pro ránu a vtipnou hlášku nejdou daleko, rozloučil navýsost důstojně. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama