Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (221)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne neskutečná nuda a klišé na klišé. Žádný nadhled, žádné hlášky, a Belmondo nemá na to, aby hrál jenom tvrďáka. Už úvodní scéna pod titulky o mnohém svědčí, protože celý záběr je na Belmonda, jak v autě během jízdy kouří doutník, neřídí, a jeho obličej nedokáže hrát s nějakou mimikou, vypadá spíše jako škleb. Chvílemi neví, jak se tvářit. Prostě role drsného poldy, pokud to není mírně parodické jako třeba v Policajt nebo rošťák, pro něho není. Pak trvá neskutečnou věčnost, než dojde k tomu, co se dá očekávat od chvíle, kdy začnou mluvit o odchodu od policie na ostrov - a aby se tak stalo, musí následovat řetěz pitomých scenáristických berliček (jé, hele, nějaký zločinec je zrovna akorát ve stejném baru, co my - jé, hele, je tu náhodou i náš informátor - jé, hele, zločinec je drsoň, tak otevřu dveře hajzlu a počkám pár vteřin, až začne střílet on, co bych já, zkušený polda střílel, že?). A tak to pokračuje i během pátrání, kdy stopy přicházejí nahodile, nebo jsou z někoho vymláceny, a my si odškrtáváme jednu položku předem daného seznamu pro podobný film za druhou. Film bez duše, bez nálady, bez nadhledu, bez invence, nejspíš na kapra. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Stéle více nerozumím glorifikaci a vyzdvihování francouzských kriminálek nad americké. Dějová kostra je jedna z nejstarších (zabili jste mi kamarada, tak ja udělám vše proto, abych vás zatknul, jejda já vás při tom všechny zabil - !SPOILER!). Realističnost je tu na štíru minimálně stejně jako za "velkou louží,"-Jean tu skáče z druhého patra a dopadá na špičky apod.- a umělecké přidané hodnoty se zde též nedočkáme, protože Belmondo je nejspíš na francouzké poměry drahý, takže všechny jeho spolu- a proti- hráče hrají herci jak z Troškových filmů, jimž ani nepomáhají dialogy na úrovni německého detektivního seriálu. Ke všemu je už mistr trochu starší, takže neběhá spíš jen pokulhává a tak vše řeší střelbou z první a to trochu bere ději dech. Abych jen nekritizoval; frajer, je Jean - Paul jako vždy a srší vtipem i drsnými hláškami i závěrečná zúčtovací přestřelka je slušná a vykradená linie z Kida s malým klukem tu a tam zafunguje, ale to na dobrý film nestačí. Takže je mi líto, ale asi jsem viěl moc dobrých filmů na to, abych tomu dal víc než jen slabší průměr (navíc ani to pátraní není napínavé)... 50% ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Výborně. Herec, u kterého mám pocit že je muž a velmi silný muž. Dokonalá tělesná komunikace sebevědomého a mocného muže, který se s ničím nesere. Tedy kromě syna svého bývalého zavražděného policisty kamaráda. Abych dal více hvězdiček, k tomu mi chybělo hlubší myšlenkový přesah a nějaké poselství. Jinak jsem měl z filmu dobrý pocit. Nějaký čas potom jsem chodil zrovna jako Belmondo. Roztahoval jsem ruce a ukazoval jsem jako on. Je to frajer a vždycky se rád podívám na jeho filmy. Tohle je můj druhý nejlepší film od něj. Ostatním, kteří neznají dílo tohodle zatraceně dobrého herce, doporučuji, aby se podívali na film Nenapravitelný. Je to hrubá narážka za narážkou dotažená do takového kalibru, že vám budou brnět nohy a hruď ještě dva tři dny potom. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% — Takový Belmondův standard. Jeho protivník Schneider je totální pako, které plní plán zastřelených aspoň na 120% a moc se neohlíží na to, koho vlastně střílí. Tak trochu mi svou nekompromisní brutalitou evokoval jiný francouzský film Víc než pouhý strach. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, šeď, šeď. Podtitul Profesionál 2 měl snad zaručit vyšší sledovanost a prodejnost. Ani jako vždy dokonalý Belmondo nemohl v tomhle paskvilu zazářit jako vždycky. Původní Profesionál byl jiný kafe, měl spád, měl v sobě emoce a příběh plný napětí od začátku do konce. Tohle se s tím nedá vůbec srovnat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama