Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak druhej českej název Profesionál 2: Samotář, je jedině tak na to, aby každýho zmátl. S filmem Profesionál to totiž nemá vůbec nic společnýho, kromě Belmonda v kožené bundě. Film samotnej není špatnej. Zažijeme klasickou francouzskou kriminálku plnou Peugeotů a Citroenů. Hned za začátku mě odvařila návštěva diskotéky, kde hrálo strašný disco, ale fakt strašný a pařili tam na to strašní dementi. No, asi generace našich rodičů. Pak se postupně blíží závěr, vyšetřovatelské techniky protřelé jak stěrkou třená dřeň, všichni víme, k čemu to spěje. Spěje to hlavně k tomu, že Belmondo a brokovnice k sobě jdou jak koule a šulin, takže přirozeně. Dobrej film. Jinak neříkám to často, ale jsem rád za český dabing, protože Krampolův Belmondo mi prostě sedí (Belmondův pravej hlas by mě určitě překvapil a zklamal). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Samotára som pod názvom Adinočka videl v roku 1989 v Moskve. V danej dobe a mieste som sa celkom dobre bavil až na to, že Bebel mal často medzi zubami cigaru a Rus, ktorý ho daboval si tiež niečo vrazil medzi zuby, takže mi vďaka vtedajšej znalosti ruštiny časť jeho hlášok unikla. Včera ma spánok obchádzal, tak som si Samotára pozrel ešte raz. Je to film pre Belmondových obdivovateľov. Frajerská póza mu nepochybne sedí tak dobre, ako mu sedela aj vo filme Policajt alebo darebák. Hľadať v tomto filme niečo viac, ako dobrú zábavu by bolo nadprácou. A na druhej strane, dobrej zábavy nie je toľko, že by sme mohli jej ponuku odmietať. ()

Reklama

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre sa pozeralo na Belmondove filmy vtedy, aj dnes. A je jedno, či to je komédia, alebo detektívka. Vždy to malo svojskú atmosféru a vtipné hlášky aj keď išlo o vážny triler. "Tá čo tu bola včera, bola krajšia." "Přece si nemyslíte, že by se policisté propujčovali k takovému mrzkému počínání." Tu navyše Belmondovi okrem drsného policajta a zvodcu, sadla aj rola citlivého opatrovníka malého Kristiána, syna mŕtveho priateľa, o ktorého pomstu tu ide. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Osud to mu chtěl, že Stan přišel o svého nejlepšího přítele a parťáka Simona, respektive může za to vyšinutý grázl Schneider (Jean-Pierre Malo). Prázdné místo v jeho životě zaplní jeho kmotřenec blonďatá štěnice co koulí očima a ničí mu jeho milostný život. Stan postupuje po hodnostním žebříčku a stane se velitelem protiteroristické jednotky. Neustále vpřed ho pohání touha dopadnout vraha svého kamaráda. Jean-Paul Belmondo v klasické roli drsného policejního komisaře, který oplývá nejen charismatem, ale dokáže i pobavit suchým humorem. Prostě je to POLDA. Předčasná a tragická smrt, překazí jejich společné plány na předčasný fajnový důchod a tak se rozjíždí hon na nebezpečnou kořist, která divoce kouše. Vše není tak jednoduché. Štvanici komplikuje řevnivost a rivalita s komisařem Pezzolim z mravnostního oddělení. Brutální zloduch se však stává nepohodlným i pro pařížské podsvětí a tak se smyčka stahuje. Klasická francouzská kriminálka se skvělým Belmondem okořeněná povedeným humorem. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Samotáře jsem chtěl vidět jako dítě, pamatuji se na spoustu plakátů vylepených v našem městě. Nebylo mi tehdy přáno, jelikož byl mládeži nepřístupný. Musel jsem čekat dlouhých dvacet let, abych se na něj podíval v televizi. Dnes docela chápu, proč byl v tehdejší době nepřístupný. Je to poměrně drsná krimi, která má šíleného záporáka, na jehož jméno jsem už v půlce začínal být dost alergický, protože se nemluvilo o nikom jiném. Docela dobrá filmová zábava na nedělní večer. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama