Reklama

Reklama

Charles je po pěti letech propuštěn z vězení. Hodně se toho změnilo, z Paříže se stalo jedno velké staveniště a ani ve zlodějské branži už to není, co to bývalo. Charles si ve své vězeňské cele vše promyslel. Chce udělat poslední velkou loupež ve svém životě, aby zabezpečil sebe a svou věrnou ženu na stará kolena. Pro svůj plán vyloupit největší kasino v Cannes potřebuje parťáka. Francis je sice trochu mladý, zbrklý a ještě se neumí chovat, ani oblékat, ale rychle se učí. Charles z něj udělá elegantního šviháka a jeho počestného švagra přemluví, aby jim dělal řidiče. Jeho plán je promyšlený do posledního detailu, jen nesmí nikdo udělat chybu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

otík 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus poněkud obézní Jean Gabin a naopak parádně fyzicky připravený Alain Delon v hodně prazvláštní krimi, kdy přes hodinu sledujeme přípravu a průběh dobře vymyšlené loupeže v kasinu (spíše nuda), abychom na konci sledovali tak uvalený konec filmu, že to snad ani nemá obdoby. Celkem zklamání, čekal jsem od toho odlehčenou krimi něco jako Dannyho parťáci pro dva, bohužel to se nestalo. Zcela průměrných 50 %. Hudba: Michel Magne ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

To se tákle jednou Jean Gabin vrátil z lochu a ve svém věku zjistil, že už má pouze jednu šanci a buď tradá znovu do orlábu a to na furt, anebo do Austrálie a v klidu dožít. Zvolil si schopnýho parťáka Alaina Delona, to von schopný je ale ... posere to? Na to se podívejte. Jedna z nejlepších krimi světové kinematografie s legendární prolézačkou vzduchotechnikou v casinu. Něco jako instruktážní film pro zaměstnance Janka Radotín. Od šesti let mě to velmi bere...a když mi něco v práci spadne do vzduchotechnické šachty, říkám si, on to Alain najde a nechá mi to u bazénu stejně tak jak v této skvělé gangsterce:) ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich srdcových filmov. Nielen preto, že tu hrá A.Delon spolu s J.Gabenom, ale hlavne preto, že je tu fantastická atmosféra. Kúpeľné Cannes sú krásne. Mladý Delon jasne ukazuje, že z neho vyrastie veľký herec. Ale pre mňa je úplne najlepší záver filmu. Ten bazén by som chcel čistiť!!!! Ja mám takéto filmy rád 90%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Celý film by byl "jen" lepší průměr, což s ohledem na přítomnost bohů s lidskýma přezdívkama Henri Verneuil, Jean Gabin a Alain Delon není až tak moc i když na druhou stranu, co by za to jiní dali, že ? Jenže oni nejsou "jiní", ale dodavatelé pěti hvězdičkových filmových zážitků. Celý film vysoko nad průměr povyšují dvě scény. Alain Delon jde k bazénu balit dvě super holky a ty ho setřou takovým způsobem, že by se mě z toho tři dny nepostavil. No a závěrečná scéna je rovněž pusinková. Ticho, ani hudba, ani dialogy, vlastně vůbec nic, jen Jean Gabin, Alain Delon a jejich oči. Toto "minimum" stačilo k vytvoření obrovskýho napětí. Tady někde hledejte odpověď na otázku, co by měl umět fakt dobrý herec -- prostě být zcela oddán své roli. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podle románu The Big Grab Johna Triniana. Gabin a Delon poprvé pospolu ve skutečně geniálním zlodějském snímku ze staré evropské školy. Film noir asi těžko - příliš mnoho okatého humoru, ale to není vůbec na škodu. Samotná akce nemá chybu, ale to úplné vyvrcholení - to člověka prostě musí připoutat k obrazovce. Takový konec Kubrickova Zabíjení není špatný, ale ten miliardový bazén! To je ta správná inteligentní, vtipná a až existencionalisticky působící pointa, jež tak zoufale chybí moderním lupičským slátaninám. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Zbraní použitou při přepadení je francouzská MAS-38 (7.65x20mm Longue, zbrojovka St. Etienne). Stejnou zbraň použili partyzání k atentátu na diktátora Benita Mussoliniho (nocturne)
  • V závěru filmu má Alain Delon na sobě džíny a černé triko. Stejně byl oblečen ve velké části filmu Dobrodruzi. (sud)
  • Film získal v USA cenu Zlatý glóbus pro nejlepší cizojazyčný film. (Rosalinda)

Reklama

Reklama