Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Videa (36)

Trailer 2

Recenze (193)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový celkem tradiční animák, ale má roztomilé postavy, má skvělé písně s docela dobrými aranžemi, má hezký příběh a samozřejmě mu nechybí humor. Animace není dokonalá, není třeba tak krásná jako v "Moaně", ale hezky se na to koukám a věřím, že děti tohle bude bavit. Mě to bavilo a zasmál jsem se chvílemi. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Spousta trolů tady straší růžovým peklem a duhovou apokalypsou na LSD (i já se toho bál a shlídnul jsem je spíš náhodou) ,ale vůbec. Trollové jsou překvapivě zábavnej animák se sympatickým vizuálem a nadsázkou,nikoli jen pro děti. Minimálně první polovina je fakt prdel.Ke konci tomu trochu dochází barvy,což je způsobený zbytečně dlouhou stopáží.. 3,5* 🌈. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ne. Hrozná škoda. Ale ne. Ne.. bože NE!! Tohle se vážně někomu líbilo? Zvedám palec za to, jak vypadali trollové. Druhá hvězdička je za písničky. Na mě jich tam bylo asi hodně, nemám písničky ve filmech rád, ale tady fungovaly a mně se to líbilo. Tečka. Tím končí klady. Nechutný svět. Pro děti naprosto nevhodný. Sebevíc se tento přebarveny kýč snaží být cool, nejde to. Bergeni naprosto nechutná stvoření. Ne škaredá, ale nechutná!!! Což do dětských pohádek prostě nepatří. A fantasy říše trollů? Každé zvířátko, každá rostlinka, vše kromě samotných trollů, je naprosto ku zblití. Opravdu se mi líbily postavičky trollů i jejich příběh. Vše kolem trollů. Ale zbytek, což nebylo málo, byl opravdu fatální humus a já tohle už nikdy nechci vidět. Nechápu to... ()

ModryPlamen odpad!

všechny recenze uživatele

[spoilery] Od Shreka 4 to najhoršie, čo Dreamworks vyprodukovalo. Ani neviem, pre koho je toto určené, asi pre divákov Teletubbies. A nie je tu nič, čo by sa dalo chváliť. Možno len skrytý domov Vetvoša, ale to fakt tomuto filmu nepomôže. Inak Vetvoš jediná postava, s ktorou sa dalo sympatizovať, teda kým sa ku koncu filmu "nepoučí" a nepridá sa k ostatným trollom. Čiže sa dostávam k tomu, čím bežný troll trávi čas. Nepracujú, nechodia do obchodov, nepozerajú sa na filmy, proste od rána do večera, a to až do neskorej noci, chodia na večierky a hlasito spievajú, tancujú a pravdepodobne aj užívajú LSD či niečo tvrdšie. A tie ich piesne sú príšerné, ta ich verzia Total eclipse of the heart mi dodnes hrá v nočných morách. Takéto bujaré večierky samozrejme neostanú bez odozvy. Pár tých trollov ulovia akýsi Bergeni (na pomery Dreamworks otrasná animácia), aby ich zožrali. Myslím, že účinnejší spôsob, ako získať šťastie, je po nich dupať, ale dobre. A ani sa im nečudujem, lebo keby mi takto trollovia vyhrávali zo slovenských lesov, tak si tiež kopem hrob. Ale ku všetkej smole ich zachránili, a aj ten jediný normálny troll, čo tam bol, začne spievať. A tým sa toto dielo stáva jak pre dospelého, tak aj pre detského diváka od 5 rokov neznesiteľným. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Animovaný film, který se skládá pouze, ze světových novodobých hitů. Což o to, hudba je fajn, ale zde je ji až přehršle. Děj Vám ani tolik nenabídne, spíše budete ze zápletky zklamáni. Máme tu na jedné straně Trollíky a na druhé straně Bergeny. Bergeni chtějí sníst Trollíky, aby mohli být šťastní. Už to zní dost zle, že? Nebo minimálně celkem divně. Opravdu nevím, komu bych takový animovaný film doporučil. Plný barev, rozkošných Trollíků, ale bez vážnější dějové linky. Zde se vsadilo pouze na hudbu a to podle mě nebylo zrovna nejlepší řešení. Snažil jsem se to brát s nadhledem, že se jedná o muzikál, ale ani to mě nepřimělo k lepšímu hodnocení. Zasekl jsem se na dvou hvězdách a nepustí mě to výš. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)
  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama