Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard v roli úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má mini roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách „svého“ Grégoira. Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz je mu v patách. Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Richard je tu totalne ve forme a dela jednu ultra akci za druhou, takovej sled uchylaren se jen tak nevidi a to i v porovnani s jeho dalsima filmama. Jinak pribeh je klasicka zamena, ale je napsanej fakt perfektne. A musim zminit ultra masakralni prijezd autem k mori, takovou akci bych v komedii necekal. Ja se perfektne bavil, ale na 5* to neni. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že filmy Pierra Richarda natočené v osmdesátých letech už byly jen slabší odvar jeho komedií. Neviděl jsem všechny, podotýkám, ale líbila se mi třeba Nalevo od výtahu. Je to už spíš jen opakovaní mnohokrát použitého. Opět omyl, špatná kancelář, vydává se za někoho jiného. Výjimkou je, že tentokrát je na ženy a ženy jsou na něj. Opět se najde pár dobrých vtipů, to bezpochyby a P. R. sám o sobě byl vtipný už jen při pohledu, ale zde mu už táhlo k padesátce a rolí ztřeštěných bláznů už měl za sebou hodně, takže by to musel být hodně dobře napsaný příběh, aby ještě skvěle obstál. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Grégoire Lecomte (Pierre Richard) je tím typem herce, který musí vzít zavděk televizní reklamou na psí žrádlo nebo hrát v divadle roli bez jediného dialogu. Jednoho dne se mu naskytne příležitost si zahrát roli nájemného zabijáka, splete si však dveře a vstoupí do kanceláře mafiána, který jej považuje za skutečného zabijáka a podepíše s ním kontrakt, šťastný Grégoire ani netuší do jaké šlamastyky se dostal... Rána deštníkem je klasickou ukázkou "záměnové komedie" a nutno dodat, že povedenou, koneckonců o scénář a režii se postaral jeden z nejslavnějších tvůrců francouzských komedií Gérard Oury. Pierre Richard zde ztvárňuje svou klasickou hereckou polohu roztržitého zmátkáře, který však není vůbec nesmělý, naopak nemá problém sbalit každou ženu na kterou narazí. Kromě Pierra je zde hned celá plejáda známých herců namátkou Gérard Jugnot, Roger Carel, Maurice Risch nebo Vittorio Caprioli. Nesmí se však zapomenout na Gerta Fröbeho, který snímku dodává jistý bondovský nádech. O hudební podkres se navíc postaral další klasický tvůrce a to Vladimir Cosma. Rána deštníkem tak určitě patří k těm lepším kouskům ve filmografii Pierra Richarda a to předevšm díky slušnému příběhu, vtipným situacím a kvalitním hercům. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozevláté blonďaté vlasy, vysoký čelo, upřimný pohled modrých očí a hlavně bezstarostný, klukovský a spontální smích jsou hlavní zbraně Pierra Richarda, kterak dostat do divákova srdce pohodu a vyčarovat i v chmurné tváři úsměv. V tomto filmu Pierre používá ještě jednu zbraň, deštník a rány které s nima rozdává jsou napuštěné zřeštěným humorem, plných inteligentních odkazů na různé filmy či němé grotesky. Ve spoustě zábavných scén, kolikrát založené na neuvěřitelné pohybové chaotičnosti Pierra Richarda mě zůstane uložena v srdci, taková nenápadná scénka, jak Pierre Richard stojí v obleku v bazénu a začne se se strašně smát, něco tak upřimného jsem ve filmu dlouho neviděl. Skoro se mě z toho chtělo plakat štěstím- fakt. Pierre Richardovi, klaunovi s černým kulichem, fialovýma kalhotama a autem co se zmačknutím jednoho knoflíku a jedné páky promění v postel, aby se mohl hned milovat se spolujezdkyní, / zejtra jedu se svým vehiklem do autoservisu / stačí jeden deštník, aby dodal jeden z nejluxusnějších pocitů na světě - dobrou náladu. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Pokud si lámete hlavu, ve kterém filmu se nacházela legendární postava koupajícího se Oty Krampeho, tak to bylo zde...:) jinak je zde spousta gagů, méně či více podařených, po pomalejším začátku se to docela hezky rozběhne. Hlavní devízou je snad nejlepší zápletka z Richardových filmů - posuďte sami, Pierre v tom kulichu z plakátu jako nájemný zabiják, to vyvolává smích samo o sobě....k dabingu nemá smysl nic dodávat, staré zlaté časy. Slabší Pierrovy partnerky. Slabší čtyři hvězdy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Herec Gert Fröbe, představitel Otty Krampe, hovořící plynně německy, anglicky a francouzsky nemusel být v originální verzi dabován. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama