Reklama

Reklama

Náhradník

  • Francie La Course à l'échalote (více)

Obsahy(1)

Snaživý bankovní úředník Pierre Vidal má v soukromí spoustu starostí. Milovaná Janet se s ním po dvou letech začíná otravovat, jejich vztah jí připadá příliš stereotypní a fádní. Zato v práci Pierre přechodně povýšil: zastupuje ředitele po dobu jeho dovolené. A právě tehdy navštíví banku maskovaný lupič a ukradne veleváženému klientovi důležité listiny! Pierre se rozhodne vynechat z té záležitosti policii a dopadnout pachatele sám. Jediné vodítko pro něj představuje jízdenka, kterou zloděj na místě činu vytrousil. Pierre se rozjede do cílového místa. Pierrova nenadálá cesta opředená tajemstvím však vytrhne Janet z nudy dost nežádoucím způsobem. Dívka propadá žárlivosti a vydává se po stopách podezíraného milence… (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na obalu DVD je co do obsahu napsáno: "Stačí jen dva nápady - smlouva bez podpisu a zástupce ředitele banky, který se stane na čas šéfem. To je základ pro bezva komedii plnou skvělých gagů, nečekaných zápletek a rozuzlení." Víc netřeba. Já jsem tuhle komedii viděl dnes úplně poprvé a velmi se mi líbilo, že jsem o ní nevěděl vlastně nic a mohl jsem jen čekat, co se bude dít v další scéně, kam to všechno směřuje... Nápaditý scénář s perfektní pointou musím pochválit stejně jako výkon Pierra Richarda (etudy se záchodem, židlí, vanou i závěrečná akce na jevišti patří k tomu nejlepšímu, co kdy na stříbrném plátně vyváděl) a spolehlivou Zidiho režii s dokonalým citem pro vtip. Jen kdyby tam nebyl ten "fór" s kálejícím rackem... ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Během posledních dnů jsem viděl několik filmů s Pierrem Richardem (Hořčice mi stoupla do nosu, Roztržitý, Hračka a Jsem nesmělý, ale léčím se). Tento film mi z nich přišel jako jednoznačně nejvtipnější. Opravdu, scénárista s režisérem zvládli pouze z dvou nápadů vykřesat úžasnou komedii. Plno vtipných situací, dobrá kamera, střih i lokace. A Pierre Richard za sebe ani nedělá až tak obrovského trapného i*iota jako má ve zvyku. 90% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Slabé, slabé, hodné slabé. Zasmál jsem se asi dvěma vtípkům, který byly fakt dobrý, hlavně záchodová mísa byla super, ale jinak hodně velká suchařina a nuda, spojená s kýčovitým příběhem. Tohle se moc nepovedlo a Náhradník je dalším důkazem, že ne každý film s Pierrem Richardem je pecka, ikdyž ho mám jako herce jinak velice rád. Tenhle film mě brzo vyšumí z paměti a za chvíli si na něho už ani nevzpomenu. Ještěže mám v paměti navždy uschované nářezy tipu, jako např. " Nalevo od výtahu ", nebo " Jsem nesmělý, ale léčím se "... Tam jsou ty gegy vyhnaný do absurdna a přesně sedí a nepůsobí suše. U Náhradníka je tomu bohužel naopak. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, byl 1 máj, lásky čas. Za rohem mého baráku měli sraz skinheadi, pod okny se mě převlíkalo asi 100 těžkooděnců, z rádia jsem poslouchal revoluční žvatlání komunistů a sluníčko se před tímhle vším raději schovalo za mraky. Má nálada byla na bodu nula. JENŽE, to by nesměl existovat jeden bezvadnej, věčně rozcuchanej chlápek s modrýma očima, který z pusy umí udělat otevřenej otvor vvydávající zvuky řehtajícího původu. Nejzajímavější je, že po tom co skončil tenhle film, kde Pierre Richard, Jane Birkin a Claude Zidi dokázali, že láska a humor strčí všechny ty demonstrace a politický kecy hravě do kapsy, skončila demonstrace fašounů, zmizeli těžkooděnci, komunisti přestali chrlit nenávist, ale hlavně vyšlo opět sluníčko a svět byl najednou zase strašně fajn. Upřimně ztřeštěný optimismus hodnotím vždy velmi vysoko. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem pokaždé profrčela jako rychlík a pokaždé mi v hlavě utkvěly dvě poněkud šílené scény. Ta první se týká oné již zmiňované záchodové mísy a ta druhé vany, ale pochybuju, že by se takhle dal přežít požár obrovské vily. No, ale je to film a já se v tom rýpat nebudu, protože bych si pokazila dobrou náladu, kterou mi tenhle film navodil, když jsem ho viděla pěkně v klidu a užila si ho. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama