Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh, který se ke své škodě ve finále vynoří na hladinu, nadechne se - vyhledá pobřeží a zmožen únavou následně bezmyšlenkovitě brouzdá toliko v mělčích vodách. Částečně tak rezignuje na vlastní vtip i vkus, o charakterech postav a jejich motivaci nemluvě - jakoby nabyl dojmu, že se už exponoval dost. Kromě toho v počátečním tvůrčím zápalu trochu přetáhl limit - tudíž teď už potřebuje jenom urychleně uzavřít zápletku a odevzdat v termínu veškeré vyprodukované a zkompletované záběry. Přesto - za čistotu a svěžest první poloviny ... 3,5* ()

kareen 

všechny recenze uživatele

One chance je jednou velkou pohádkou, tak trochu ve stylu Billy Elliotta (jen o dost méně realistického) , místy dost předvídatelnou, s několika hluchými místy a s operou v hlavní roli, což nikdy nebyla zrovna má oblíbená doména. Ale je také pohádkou s Jamesem Cordenem, který mi byl moc sympatický už v Doctorovi Who a tady se to rozhodně nezměnilo, jeho roztomilou dívkou, nádhernými záběry Benátek a najde se i pár vtipných situací. Jsem ráda, že se to celé netočilo kolem Talentu, to bylo vlastně už jen takové závěrečné happy endové vyvrcholení Paulova snu i když musím přiznat, že jsem po jeho představení se porotě a následnému zpěvu pocítila mírné mrazení v zádech a že se to soustředilo spíš na jeho život v malém walleském městečku. Na čistou čtyřku to úplně není, ale já se docela příjemně bavila, tak ji dnes vysolím...Tak jelikož už se mi po pár dnech celý film naprosto vykouřil z hlavy, snižuji nakonec přeci jen na tři hvězdy. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Asi jako každý člověk v našem státě jsem sledovala podobné talentové soutěže - a ti kdo říkají, že ne, tak lžou. Je neuvěřitelné jak něco tak komerčního a místy i vcelku nelidského, může někomu dát velkou naději překonat životní překážky a stát se konečně něčím, o čem celý život snili. Jsou případy, u kterých je sláva pomíjivá a těch, kteří skutečně do dnes po několika letech od výhry v soutěži zpívají a produkují stále nová díla. Jako šafránu je ovšem těch, kteří se při podobném úspěchu nezbláznili a nestali se jinými lidmi, ale zůstali stejní - možná trošku šťastnější. Na tomto filmu se mi líbí ohromný příběh naprosto obyčejného kluka, který byl celý život ponižován a šikanován a snil si svůj sen. Naprosto rozumím určité posedlosti či vášni k hudbě, kterou sdílím podobnou (i když teď už ne tak aktivní) a zároveň si sním občas svůj sen skrz filmy. Tento film není bez chyby, ale napočítala bych jich na prstech jedné ruky opravdu málo ( i když na plné hodnocení to u mě bohužel nevyhrál). ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Co naplat, talentové soutěže jsou fenoménem našich dnů a nedalo se než čekat, kdy jeden z těch téměř pohádkových scénářů přistane na plátně... a jelikož mám slabost pro dobrácké tlouštíky, chronické smolaře a syny vysmívané vlastními otci (ehm, ve filmu, do pošty mi nepište ;-)), a taky jsem osoba přející úspěch všem, kdo si ho zaslouží, neměla jsem s Paulovým příběhem problém, zejména, když se jeho zpěv postaral o nadprůměrnou frekvenci postavených chlupů na běžný filmový čas... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších anglických filmů poslední doby! Nejsem zrovna fanda Talentů, SuperStar apod., tak jsem se trošku dopředu obávala, ale naštěstí se v tom moc nebabrali a zmínili to jen na konci filmu a to ještě z rychlíku.. Jinak se jedná o příběh nevzhledného tlouštíka, který je soustavně celý život šikanován spolužáky a zesměšňován otcem.. Čím menší je jeho sebevědomí, tím větší má hlasový rozsah.. Naštěstí má kolem sebe lidi, kteří ho dokáží podržet a i přes nepřízeň osudu se nakonec dobere svého vysněného cíl = zpívat operu ;-) Doják jak bejk, co vám budu povídat :-D Herci skvěle přirození, lokace výtečné, scénář napsán životem a režie více než koukatelná.. Jako třešnička na dortu skvěle obsazen "pirát" Mackenzie Crook ;-) Je vidět, že tenhle filmeček měl na VB hodně tučného sponzora ;-) Vřele doporučuji všem, kteří mají rádi pohádku o Popelce a vydrží úryvky operních písní (velmi únosná hladina) ;-) Ps: S dabingem si to neumím představit, tak snad zůstat u originálu a nepokoušet osud ;-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Interpretom spievaných pasáží je samotný Paul Potts. (kacer4)
  • Filmovalo sa na autentických miestach vo waleskom Port Talbote, v Londýne či v talianskych Benátkach. (MikaelSVK)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama