Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tak schválně, kolik lidí se na tenhle film podívalo kvůli tomu okamžiku, kdy mu porota Británie má talent řekne, že postoupil? Tyhle okamžiky jsou na filmu nejlepší, dodávají člověku nejvíc naděje a inspirace k tomu, aby se o něco podobného pokusil taky. Kdyby to nebylo podle skutečné události, asi bych byla v hodnocení ještě přísnější. Je to tak rutinně natočené, že Paulův sympatický příběh nedojme a lehce zapadne do nespočtu průměrných biografií. 6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nějak mi Paul Potts pořád unikal, a tak jsem se konečně seznámil s mužem, který vyhrál první ročník "Britain's Got Talent". Zajímavý příběh, který byl zfilmován nenásilnou formou s celkem dobrými hereckými výkony, kdy třeba Colm Meaney dál ukazuje, že menší role mu sluší a dokáže se do nich ponořit. Hezký, laskavý film, líbil se. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne tak ako to pise POMO, priame stuchnutie do ludskych emocii zanecha stopu tak roku 2013, ale dlhodobo to zmizne, vypari sa do prazdnoty. Jo, takychto ludi je na mraky, nestaci tvrdo makat a chciet a nevzdavat sa - napokon toto povedal kultovy W. Allen : Chcete uspech? Budte inaksi nez ini. Tam bych povedal /a ze pan Allen sa vyzna, sakra/ ze je cesta k nadcasovostia k velkemu uspechu : 55 % ()

carly 

všechny recenze uživatele

život Paula Pottsa je naozaj ako opera. neviem, čo sa naozaj odohralo a čo si scenáristi primysleli. páčilo sa mi, že to nebol len príbeh o splnení si sna, o vytrvalosti. že bol aj o prehrách a že ak niečo naozaj chcete, tak sa po nich treba postaviť a skúšať to znovu a znovu. a že niekdy to nejde bez pomoci a na tom nie je nič zlé. najsympatickejšia postava bola jednoznačne Julz. a najlepšie výkony podali Julie Walter, Calm Meany a Mackenzie Crook. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Asi jako každý člověk v našem státě jsem sledovala podobné talentové soutěže - a ti kdo říkají, že ne, tak lžou. Je neuvěřitelné jak něco tak komerčního a místy i vcelku nelidského, může někomu dát velkou naději překonat životní překážky a stát se konečně něčím, o čem celý život snili. Jsou případy, u kterých je sláva pomíjivá a těch, kteří skutečně do dnes po několika letech od výhry v soutěži zpívají a produkují stále nová díla. Jako šafránu je ovšem těch, kteří se při podobném úspěchu nezbláznili a nestali se jinými lidmi, ale zůstali stejní - možná trošku šťastnější. Na tomto filmu se mi líbí ohromný příběh naprosto obyčejného kluka, který byl celý život ponižován a šikanován a snil si svůj sen. Naprosto rozumím určité posedlosti či vášni k hudbě, kterou sdílím podobnou (i když teď už ne tak aktivní) a zároveň si sním občas svůj sen skrz filmy. Tento film není bez chyby, ale napočítala bych jich na prstech jedné ruky opravdu málo ( i když na plné hodnocení to u mě bohužel nevyhrál). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme nechýba Simon Cowell, porotca a autor celosvetovo úspešnej talentovej šou. (kacer4)
  • Interpretom spievaných pasáží je samotný Paul Potts. (kacer4)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama