Pierre RichardKamera:
Jean BoffetyHudba:
Vladimir CosmaHrají:
Pierre Richard, Anny Duperey, Jean Carmet, Paul Préboist, Paul Le Person, Mario David, Yves Robert, Pierre Mondy, Evelyne Buyle, Jean Rochefort (více)Obsahy(1)
Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)
(více)Recenze (106)
Dějově slabší, zmatené a chaotické. Film je spíš poskládán z různých bláznivých a humorných situací, místy úžasné situační komiky, jednotlivých skečů apod..To vše někdy na místě, někdy to však působilo hodně infantilním a laciným dojmem. O humor se zde stará a samozřejmě mu kraluje Pierre Richard jako smolař-malérista Alfred Dhumonttiey (jeho ekvilibristika rovněž výtečná), ale špatné není ani celé to pařížské mužstvo poskládané kolem něj:-). Začátek dobrý (policejní stanice a zápis jména, scéna s houpací sítí nebo výběr adeptů do družstva), pak už jsem se moc nezasmál..Nevím, jestli to byl zrovna štastný tah, že se režie ujmul sám známý herec...Ve srovnání s ostatními Richardovkami i co se režie týče, bohužel, jen průměr. ()
Vynikajici komedie a jedna z nejlepsich s Pierrem Richardem, kterou si navic sam reziroval. Richard dokaze zahrat jak cloveka co ma strasnou smulu, tak cloveka co ma stesti a je pri tom uveritelnej a navic takovej roztomile blbej. Pribeh je docela v poho, neni nijak zvlast predvidatelnej a flashbacky do mladi jsou vynikajici. Navic dej hezky odsejpa. Slabsich 5*. ()
Slabší komedie s Pierre Richardem. On v roli životního smolaře, kterému štěstí ve hře (Paříž proti venkovu) přinese až neštěstí v lásce. Bohužel je zde hlavně prvoplánový humor, pády, nešikovnosti, nic navíc. Trailer zde: http://www.dailymotion.com/video/xwxry_trailer-les-malheurs-dalfred_fun ()
Pierre Richard v plné síle. Napsal si scénář, záhral hlavní roli smolaře Alfréda a to vše si sám zrežíroval. Jeho styl humoru a postavy, které jsou z valné většiny životní smolaři, mi sedí jako málo co. Při telezní show jsem málem umřel smíchy :-). Určitě jeden z nejvýraznějších francouzských komiků od 70. let....... ()
"Nebojte se hoši, to spadne na mě." Smolař Alfred, oblečený symbolicky v tričku s číslem 13, mne neskutečně bavil. Smysluplný děj tento snímek sice neobsahuje, ale těch několik hromad fórů, frků či narážek v provedení suverénním, infantilních či proklatě suchém, mi k rozvibrování bránice bohatě stačilo. Zejména jsem se bavil ve chvílích, kdy se Alfred stal hvězdou televizní soutěže, při které vážně ohrozil státní rozpočet Francie a na jeho frajerský skok do houpací sítě rozhodně dlouho nezapomenu. ()
- Herečka Danielle Minazzoli, která hraje Alfrédovu (Pierre Richard) dívku Pavlu ze začátku filmu a která k Alfrédově smůle vstoupí do kláštera, byla první hercovou manželkou, se kterou má syny Christophera a Oliviera. Herečku jsme mohli ve vedlejších rolích vidět i v dalších Richardových filmech jako Hořčice mi stoupá do nosu (1974), Roztržitý (1970), Nevím nic, ale řeknu všechno (1973), To já ne, to on (1980) a Seber si svých pět švestek (1983). (aniiicka)