Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (103)

tahit 

všechny recenze uživatele

Spletitý děj, jenž je postaven na rutinní hře tajných služeb bez pravidel a rozhodně nenudí. Překvapivé bylo pro mě obsazení polské herečky Krystyny Jandy v postavě Anny Gretz, která sice v minimálním využití výkonem neoslnila, ale alespoň potěšila, protože je to moje oblíbená herečka. No a rozhodně bez nadsázky mohu napsat, že když v tom hraje Lino Ventura, (sběratel polibků od krásné Krystyny Jandy), který svojí přesvědčivostí a střídmostí vyjadřovacích prostředků vždy zaujme, tak to samo o sobě stačí jasně na záruku kvalitní podívané. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám špičkové špionážní krimi, přesně v tom stylu, tak jak to mám rád....mňam :o) Tohle francouzi jednoduše umí! Výborný ( chytrý ) scénář podpořen kvalitními hereckými výkony v čele s charismatickým Lino Venturou jako " spícím agentem " dělá pro mě osobně z tohoto dílka jeden z nejlepších kousků v tomto žánru. Hodně pádný důkaz toho, že i přes absenci hromady mrtvol a přestřelek se dá za pomocí promyšleného scénáře a citlivé režie natočit chytré a napínavé krimi. 5* u mě za ten hodně povedený a nekompromisní závěr. To byla lahůdka a opravdu důstojné zakončení tohoto povedeného krimi ze " staré školy ". Tleskám! ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura je vedle Jeana Gabina mistr jednoho výrazu. Schválně jsem si během celého filmu dával pozor, jestli projeví nějakou emoci. Marně. Je to herec kategorie "stone face". Nechci ale působit jako kritik tohoto známého a uznávaného herce. Naopak jej mám rád a na krimi a thrillery s ním se rád podívám. Přesto mě jeho styl hraní fascinuje a irituje zároveň. Co se týče tohoto filmu, je to mistrovský špionážní lahůdka. Atmosféra houstne, paranoia roste, špionské propletence jsou zamotané a v konečném důsledků možná i nerozluštitelné. Překvapila mě účast polské herečky Jandy. Samozřejmě mile. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Jedině za Venturu a Morriconeho hudbu, jinak je to naprosto zničený materiál, který byl totálně zahozen. Naprostá nepřehlednost postav ve kterých jsem se ztrácel až do úplného závěru. Vůbec nechápu jak mohl někdo napsat, že se jedná o jeden z nejlepších špionážních filmů všech dob. Nestojí to ani za zlámanou grešli. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stale razim heslo, ze pan Vino Lentura po kultovej Medusa Touch natocil len 3 zivotaschopne filmy, a to Le Ruffian, Espion leve Toi a a este Mec Gideonuv patri k akemu - takemu nadpriemeru. Tento film je z zanru spionaznych filmov. A ide len o nadcasovy kult, napokon rezoiser Yves Boissett /Horko 1984/ je mimoriadne zrucny filmar. To musi vidiet kazdy, co sa odmieta venovat vatovo planym plkom z filmovej teorie a namiesto toho sa radsej venuje filmovej praxi. Ako pise spravne Pierre , film najprv posobi zmatene, a fakt trva kym sa nieco rozbehne .... potom to uz ale ide, hlavnym tahunom je pochopitelne Vino Lentura, paradnych hercov je tu ale viac - konkretne Michel Piccoli /Salto nel Vuoto, Velka Zranice/ a Bruno Cremer. Koniec sa nda uplne lahko pochopit, a je hodne na divakovi aby zapol mozgove zavity : 100 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Když odjíždí Grenier (Lino Ventura) do Mnichova (cca 36. minuta), je zabírán zezadu a má rozepnuté sako. Hned v následující scéně, kdy je zabírán zepředu, má sako zapnuté. (Snorlax)
  • Film je adaptací románu George Marksteina "Chance Awakening". (Snorlax)

Reklama

Reklama