Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (217)

italka63 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda,... V polovině filmu jsem se rozhodovala, zda dále ztrácet čas. Ani ryba, ani rak, dlouhodobě nemastný , neslaný děj, záběry detailů tak dlouhé, až jsem začala tvůrce podezřívat z psychických výkyvů. Shrnuto - jedna hvězda Guy a Pattinson určitě též, druhá úplně závěrečná scéna a třetí rozlehlá, vyprahlá Austrálie. A už nikdy více! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Motiv honby ústřední postavy za ukradnutým vozem je dlouho obestřen tajemstvím. Oblíbený autoatlas? Závěsný stromeček s kokosovou vůní? Nebo je MacGuffin kufr? Na konci se vše dozvíte a vzhledem k průběhu se potvrdí, že všechno, i když se to nemusí na první pohled zdát, má svůj účel. Člověk potřebuje nějakou metu, obzvláště v těžkých časech, kdy přestává být člověkem.. Prašné road movie, co se táhne jak kulhající dingo, s hudbou zajímavě kombinující pop music, klavír, zvuk motorového rogala či hučení dva bloky vzdálené sekačky na trávu, herecky na správných místech přesvědčivé. Pattinson předvedl, že pomalí lidé mu jdou o poznání lépe, než rychlí upíři, Mad Guy Pearce, s vizáží Richarda Krajča popíjejícího několik týdnů v popelnici krabicové víno, oprášil krásu minimalismu. Holt, nasrat Australana je jako chodit bosý mezi tajpany.. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný Mad Max...Postapo depka bez jakékoliv naděje. Špinavé, syrové, hnusné. Všechny postavy jsou magoři a zaslouží si zhebnout. Nebo jinak, hlavní hrdina přetékal takovým množstvím sympatií, že mohl zemřít v kterékoliv minutě filmu, a mně to bylo srdečně jedno. Uhrančivá hudba, místy až dokumentární kamera a nehostinné pláně Austrálie. Spíše artová záležitost, která milovníky akce zřejmě naprosto znechutí. Chvílemi se děj vleče jako líné vody Léthé a přesto pocit znepokojení a nejistoty nemizí. Tvář chladného a odcizeného světa je skličující a varující. Film jistě ne pro každého... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Což vo to, špinavý to je, drsný taky, ale kurde ten film se táhne jak... jak hovado. Což nemusí být vždycky na škodu, ale tady se díváte půl hodiny na to, jak Pearce někam čumí a pak si žblebtne něco spíš jen tak pro sebe. Pak půlhodinový záběr na jedoucí auto v dáli. Půlhodinový záběr na retardovanýho Patizóna, jak tam pronáší nějaký moudra a... máme konec filmu. Kde je děj?, ptáte se... inu děj není, došel, pošel s poslední žijící osobou v apokalyptické australské poušti. Přesto má tenhle tulák cosik do sebe, byť závěrečná pointa může být sebevíc mokrým snem zarytých pejskařů, pro mě je však pořádným dabljůtýef. A to mám psiska rád. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $1,114,423Tržby Celosvetovo $2,504,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $266,420 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $98,499 //počet predaných kusov ?║ dejovo mimózne do stratena, hľadať tu zmyselnosť asi dosť ťažko /40%/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Jak David Michôd uvedl, The Rover byl posledním natáčeným filmem v Austrálii v 35mm formátu. (Ajjinka)
  • Natáčelo se v australské poušti. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno