Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když do důchodu, tak s milostnou aférou... a nejlépe v Benátkách. Bankovní účetní Grégoire Dufour se rozhodne odejít předčasně do důchodu. Ví, že ho doma čekají věčné ranní hádky jeho syna a dcery a kromě toho bude i nadále jeho ranní káva studená, protože manželka Antonella pokaždé zapomene něco koupit. Už se ale rozhodl, čeká ho jen poslední služební cesta do Milána. V bance se musí vše s kolegy patřičně oslavit a jak bývá zvykem, všichni se složí na dárek na rozloučenou. Ale kolega Dufour nepije, nekouří a nemá žádné záliby. Dárek se přesto koupit musí a nejlépe co nejoriginálnější. Nic netušící Grégoire nastoupí do vlaku do Milána a to je náhoda!... jeho kupé si vybere svůdná, krásná, luxusně oblečená žena. A další náhoda nenechá na sebe dlouho čekat - okouzlený úředníček nedokáže včas vystoupit v Miláně a nechtěně" pokračuje do Benátek. Co by tomu asi řekla jeho manželka, Claudia Cardinaleová, která dál doma vaří studenou kávu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Roztomilá komedie, která od začátku do konce neztratí švih ani vkus. Pierre Mondy hraje velmi přirozeně a s grácií a lehkostí se dostává do situací, jež jsou pečlivě naplánovány, ačkoliv on sám je považuje za řízení osudu. Okouzlující Claudii Cardinale v roli jeho ženy patří především úvod a závěr filmu, mezitím ji "zastupuje" neméně půvabná Clio Goldsmith. K tomu si přidejte kvanta nejrůznějších nedorozumění, záměn a trapasů, jež se týkají nadřízeného hlavního hrdiny, jeho syna, jeho neodbytné nápadnice a dalších, svižnou Legrandovu hudbu... A máte výborný film na ráno, dopoledne, odpoledne, večer i noc.___P.S. Na YouTube k vidění s československým dabingem. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost s krásnými dívkami plus stále okouzlující Claudií Cardinale. Kdo by nechtěl takový dárek (tedy, kterej chlap :) Gregoire je klikař. Má krásnou manželku a ještě si může užívat zadarmo s mladou "společnicí". Tahle Clio Goldsmith toho moc nenahrála. Bůhvíproč, třeba se vdala a manžel jí to zatrhnul. PODRUHÉ 6-2-24 snižuji na 3* ,ale pořád ok. Zaměřil jsem se asi více na ptákoviny a trapárny, kterých je dost. K tomu CC to tady v teprve 41 moc nesluší, byť to souvisí s její rolí. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá komedie. Gregoire odchází z práce v bance do důchodu a kolegové se mu složí na luxusní prostitutku. Aby si něco také užil. Krásná Barbara jede "shodou okolností" stejným vlakem a s Gregoirem se ubytuje ve stejném hotelu. V tom nejdražším, což uvede stárnoucího muže poněkud do rozpaků. Tráví tam spolu nezapomenutelné noci a Gregoir jako by zapomněl na svou krásnou ženu i na své děti. Jenže ve stejném hotelu nejsou ubytováni jen oni. Ubytuje se tam i ředitel banky, ve které Gregoire pracuje a jeho mladá stíhačka, která se mu vetřela do přízně. A to není jedinou náhodou, které se v tomto filmu dočkáme. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Claudia ve svých 44 letech vypadala líp než zamlada, už tím musí být každý muž naprosto okouzlen... a to ještě vezměme do úvahy, jak krásně dokázala lichotit ("máte krásný krk!"). Nelze se divit Grégoiremu, že jí podlehl. No i když, minimálně jedna žena by Claudii hravě strčila do kapsy. Ano, jedná se o Helenu Růžičkovou, která měla v mládí každodenní sexuální potenciál okolo 10, čemuž nemá šanci odolat už vůbec nikdo. A pokud by se našel odvážlivec, co by odolávat chtěl, byly tu silné Růženčiny paže. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako čerstvý majitel housera musím konstatovat, že Grégoirův houser není zrovna autentický, ale to je asi tak jediná zasvěcená kritická připomínka k tomuto snímku. Dárek pro Grégoira je totiž neuvěřitelně přítulný i hambatě sympatický a téma trapasů i náhodných setkání je vyčerpáno až na hranici scénáristických možností. Takže vzhůru do Benátek s falešným bankéřem, který v důchodu konečně začal žít. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Spevácky výkon Pierra Mondyho (Grégoire Dufour) a Clio Goldsmith (Joyane), keď spievajú pieseň "Broadway", je skutočný. (dyfur)
  • Producent filmu Gilbert de Goldschmidt je bratranec herečky Clio Goldsmith. (Cucina_Rc)
  • Filmovanie prebiehalo v mestách Paríž, Domodossolo a Benátky. (dyfur)

Reklama

Reklama