Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

lamps 

všechny recenze uživatele

Návrat vskutku osobitého rázu, oproti legendární jedničce rozdílný snad jen v tom, že "Blbý" je tentokráte "Blbější" a "Blbější" je nyní "Nejblbější" (jestli mi rozumíte..). Ano, je to nečekaně blbé, ale pouze v tom smyslu, že příběh většinou jen recykluje staré vtipy a situace a jako celek se podobá něčemu, co pod tíhou blížícího se zvonění načmáralo před hodinou na kus papíru osmileté dítě. ALE většina jednotlivých, ať už převzatých či originálních vtipů, si drží obdivuhodnou úroveň a hlavně je jich i na jednu scénu vždy tolik, že pár těch trapných lehce mezi ostatními zapadne. Z Carreyho i Danielse vyzařuje neskutečná živelnost a své postavy si nevídaným způsobem užívají, ale o to víc mě těší fakt, že náhlé záchvaty smíchu nebyly nikdy způsobené jejich pitvořením, nýbrž vždy promyšleným či zkrátka správně ujetým fórem napsaným ve scénáři. Jistě jsem se nechal dost ovlivnit vynikající atmosférou v přeplněném sálu, ale důležité je, že utracených peněz zkrátka a dobře nelituji, takže nad čtvrtou hvězdou jsem se rozmýšlel opravdu dlouho - ta ale přeci jenom pasuje, při vší úctě, k trochu vyspělejší formě zábavy... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nejblbější je zde to, že solidně nastavená kadence humoru vydrží cca do poloviny filmu. Poté už si musí divák vystačit s celkem nudným děním, které ke konci oživí cca 3 gagy a toť vše. Je znát snaha posunout demenci Harryho a Lloyda dál, což se v rámci vtipu místy daří, ovšem někdy rejža zajde moc daleko( viz scéna, kdy duo svítí v důsledku radioaktivního ozáření). Celkově je Návrat blbýho a blbějšího zhruba na stejné úrovni jako první díl. 70% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $84,023,830Tržby Celosvetovo $129,445,230Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ ja sa v novodobom americkom humore už asi nenájdem, Farrelly-oví kedysi dokázali vo svojej úchylnosti nájsť aj nejakú príbehovú kompaktnosť, vyváženosť, malo to prv čosi do seba ale teraz je to len samoúčelná spleť podprahového humoru a tu to nie je inak, prvé 2/3 tretiny skoro úplne mimo, minimum trefných gagov a dejový koncept strelený len od pásu nikam, posledná tretina aspoň čo to lepšie ponúkne ale celkový dojem premárnenej šance to neuhasí a Kathleen Turner sa mala už radšej niekde zakopať však to bolo z jej strany des a hrôza ten výzor /45%/ ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedna scéna mě velmi rozesmála (dělobuch v autě), uronil jsem nostalgickou slzu, ale jinam mám z celého filmu dojem, že by to šlo ještě krapet lépe. Občas na mě dýchla trapnost taková, až mi těch dvou herců bylo docela líto. Jako kdyby se dostali do nějaké nemilé finanční tísně a museli oprášit své někdejší úspěchy, aby zadřeli keš i na píčovině se zvučným jménem. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.9/10] | me: Stotožňujem sa s myšlienkou, že teno film je úplne zbytočný, hoci celkom vtipný. Obaja to zvládajú tak ako za starých čias. Takmer všetko je totožné, akurat hlavná os sa jemne zmenila. Nič už neprekvapí a tak sa už len čaká na nové gagy, ktoré na to, aby zaujali (po jednotke) musia byť ozaj trefné a nie je ich teda moc. Nie je to zďalake prúser, no tento typ filmu nepotrebuje pokračovania, vôbec im to nesvädčí. You morons! This is the return address. Her's is on the on the side with the stamp. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Množstvo plagátov a oficiálnych pútačov zobrazuje Harryho (Jeff Daniels) a Lloyda (Jim Carrey) v „psej dodávke“ z prvého filmu Blbý a blbší (1994). V skutočnom filme sú však v ňom menej ako jednu minútu obrazovky. (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama