Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No do prdele to mi teda poser záda. Bří Farrellyové se vždycky trefovali do humoru mého gusta, i když právě po Blbém a blbějším už jen v trochu nižší, ale pořád ucházející kvalitě. Ale že se celá čtveřice vrátí v plné polní a síle, to jsem ani nečekal. Ultimátní nářez jak prase. Carey s Danielsem jakoby vůbec nezestárli a spolu s nimi masakrózní Kathleen Turner, ukazující že v šedesáti sice už nevypadá jako ve svých nejlepších filmech, ale na herectví to nemá vliv, že rečkou je pořád parádní. Farrellyové jsou pořád stejná hovada, a za to jim obrovský dík. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

O jedničce se dá s trochou nadsázky mluvit jako o kultovní komedii a první akce Harryho a Lloyda z 90. let rozhodně patří mezi moje oblíbené kousky v tomto žánru. Když jsem se dozvěděl, že se tihle dva šašci pod vedením stejných režisérů vrací po dvaceti letech, tak jsem se začal bez výraznějších očekávání těšit na to, jak to dopadne. Výsledek bych hodnotil průměrně - ani propadák, ani žádná velká bomba. Takže nijak výrazně zklamaný nejsem, ale přece jenom jsem asi doufal, že to bude větší odvaz. První polovina je podle mě skvělá, některý scénky a hlášky jsou naprosto luxusní. V druhý části se to po příjezdu na Sympozium trochu pokazilo a vtípky začaly nabírat spíš trapný nádech než humorný. Celá ta storka docela ujde, ale bohužel se mi nelíbilo závěrečný rozuzlení, to bylo prostě až moc crazy. 65% ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Pánové Harry a Lloyd jsou opět na scéně, sice o dvacet let starší, ale naprosto stejně praštění. Je radost pozorovat tyhle dva ufouny po tolika letech a zjišťovat, že lze natočit pokračování, které má naprosto stejné rysy, jaklo před léty a neztrácí svojí originálnost a humor jim vlastní. Mimochodem film má vynikající soundtrack. Díky bratrům Farrellyovým za porci smíchu, kterou jsem u tohoto filmu prožil. Ač jde o sebepraštěnější a chvílemi naprosto ujetou frašku, vše funguje jako vynikající relax. A to já rád. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Problém dvojky je v tom, že se snaží být jako nepřekonatelná jednička - podobný námět a podobné gagy jen s různými variacemi. Jak to ale bývá, opakovaný vtip není vtipem. Proto ty nejzábavnější věci jsou ty, které jste v prvním díle neviděli a těch je pramálo. Návrat blbýho a blbějšího se topí v trapnosti, což je v současnosti problém žánru komedie jako takové. Kvalitních kusů za posledních pár let by jeden pohledal. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chvilku mě trvalo než jsem si uvědomil že nemůžu chtít přeci po blbcích abych dostal inteligentní film. Jsem proto nadšený že Harry a Lloydem neprodělali žádný progres a žádné extra porce rozumu se jim nedostalo. Potěší závěrečné titulky pro pamětníky, stejně jako potitulková scéna s Vazbičem. Třetí díl prosím klidně i dříve než za 20 let. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama