Reklama

Reklama

Pole v Anglii

(festivalový název)
  • Velká Británie A Field in England
Trailer 1

Obsahy(1)

V polovině 17. století zmítá Anglií občanská válka. Malá skupinka dezertérů prchá z bitvy a jejich cesta vede přes přerostlé pole. Zde jsou zajati alchymistou, který se snaží skupinu donutit, aby mu pomohla najít zlato, o kterém je přesvědčen, že je zakopané v poli. Sestup do šílenství a chaosu začíná.
Nejzajímavější a nejpracovitější britský režisér současnosti se představuje se svým daším odvážným filmem, tentokrát natočeným černobíle, a ani tentokrát se nesnaží zavděčit všem. Field In England je navíc prvním britským filmem s revoluční distribuční strategií. Bude uveden zároveň v kinech, v televizi, jako "video on demand" a na nosičích DVD. (Rob Roy)

(více)

Recenze (115)

Bezda202 

všechny recenze uživatele

I po 4 hodinách po shlédnutí pořád netuším, co si o tom mám myslet a o čem to vůbec bylo :D Proto nechám zatím 3*, protože na jednu stranu mě ten film bavil a nenudil jsem se, ale na druhou stranu jsem vůbec nepochopil, o co tam šlo :D ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad bohužel srazilo dle mého názoru poměrně amatérské provedení. Po houbičkách by moje hodnocení bylo zřejmě příznivější, avšak za relativně střízlivého stavu nemohu dát více než dvě hvězdičky. ()

Perfo 

všechny recenze uživatele

Stroboskopická sekvence a vizuální zpracování je orgastické, děj-neděj nesedne každému. Kdybych to měl shrnout do jedné věty je to taková Mazací hlava po anglicku. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Co ve výčtu filmových kategorií chybí, je groteska. Bohužel všechen tento guláš je tak zmatečný, že si nezaslouží větší pozornosti. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Chcel by som vidieť z toho viac, dokonca si trúfam povedať pokračovanie, ktoré by ukázalo čo sa stalo pred/po týchto udalostiach. Otvorte myseľ a užite si jazdu. ()

Matthew01 

všechny recenze uživatele

Hodně kontroverzní snímek, který nevypráví o ničem, nikoho neoslovuje a ani nic nechce sdělit. Přijde mi, že se pan režisér nudil a tak natočil na louce film. 20% ()

Karala 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý trip. Myslím, že časem tohle bude dosti solidní houbičková kultovka. Pár vtipů bylo nadmíru catchy ;-) ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Pole v Anglii aneb podrobnosti o životě brouků. Kdo očekával zasvěcení do úvodu entomologie, opustil film ještě před závěrem, ale škoda nad nimi truchliti, neb jak pravil velící důstojník, mezi ušima jim vane čerstvý vzduch. My ostatní si připomeňme jací hláškové filmoví se stopáží proháněli: ..."Boje se přesouvaj jinam.. Ať jdou do prdele, když jsou tak přelítavý!" Zato příběh s náběhem k ponaučení by mohl pozorného diváka darem poznatku oštědřit. "Jednou jsem měl chytit chlápka, kterej ukradl ubrus. Ale poblíž nebyl žádnej strom, na kterým bych ho mohl pověsit. Všechny jsme je použili na zátop." No tak nic, to chce prostě vidět.. "Myslím, že jsem kápnul na to, za co nás bůh trestá.... - za všechno!" ()

mrart 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně černohumorný i děsivý tanec s typologií osob, dějovými zvraty i vizualitou. To vše naservírované s příměsí čisté černé magie a přimíchané do šmakózní houbové polívčičky. Promícháno - vycizelovaná dokonalost... Že se nebude jednat o mainstreamovou záležitost se dalo s jistotou předpokládat už z traileru, tedy jsem samozřejmě nadšen. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Další Wheatlyho divnofilm. A tím bych to mohl uzavřít. Vždycky mě naláká zápletkou, upoutá první polovinou a znudí druhou. A jo, začátek je slušný, dialogy mají rytmus, překvapivě je tam dost humoru a i když se toho moc neděje, bavilo mě to. A pak se rozjede příběh a je to už jenom... inu, divné. A ne tím dobrým, třeba lynchovsky zábavným způsobem. Spíš něco jako český Vaterland. Začne to být divácky naprosto neuchopitelné. A sice vidíte, že ten příběh tam je a snaží se to ze všech sil držet pohromadě, ale je na něm nabaleno tolik nesmyslných zbytečností, zpomalených scén, němých scén, stroboskopického blikání a přeskakování vývoje, že to vypadá, jako by někdo poztrácel stránky scénáře. A to všechno ještě předtím, než se začnou dít ty opravdu mimózní věci. A jo – ikonická pasáž, když Shearsmith vylézá ze stanu, je stavební hmota nočních můr, ale když nedokáže udržet koncentraci režisér, jak by mohl divák? Chtěl jsem prubnout ještě Sightseers, ale asi si to radši rozmyslím. ()

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Dalsia anglicka super-mega-sra*ka v podani rezisera Bena Wheatleyoho,zopar ko*otkov sa prechadza po poliach a lukach,vykecavaju sa,obcas im za*ebe v hlavach a na svete je akoze horor,obdivujem ludi,co to dokazu pozerat az do konca,mne sa aj pretacanie zdalo ako vecnost...:⁠-⁠) ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Neviem co si mam mysliet - hoci som si nic hlbsie z tohto neodniesol, svojim sposobom Field in England na mna urobil zvlastny dojem. Neda sa povedat ci pozitivny alebo negativny, v kazdom pripade na konci z toho dychla na mna velmi specificka atmosfera.. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Tak - a teď babo raď, co to vlastně bylo. No... třeba: Trudná štreka od Homunkula k Člověku skrze peripetie a útrapy na čertově ocasu... říznutá mikologickou poradnou :-). O tom, jak vztah vzniká sdílenou nepříjemnou skutečností. O tom, že bejt žába je horší než mít muňky... :-). ()

štíple 

všechny recenze uživatele

Navrhuji připravit na příští rok nové hlasovací lístky divácké soutěže karlovarského festivalu. Stupnice by měla být rozšířena. Možnosti hodnocení výborný - dobrý - průměrný - slabý nestačí. Potřebuje doplnit o TOTÁLNÍ ÚLET. To bych v případě Pole v Anglii zatrhla. Hodnocení SLABÝ nemůže dostatečně vyjádřit dojem, který ve mně film zanechal. Jednu hvězdičku dávám za hudbu a vybrané filmové obrazy. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Nemať besedu s režisérom, väčšina symboliky by ma oblúkom minula. I tak ale treba uznať, že čo do atmosféry, spracovania a vtiahnutia pôsobí A Field in England približne podobne, ako toľko omieľané huby. V podstate je úplne jedno, že som niečo nechápal, alebo že sa mi možno niečo hnusilo. Whitehead a spol. ma vtiahli, nafetovali a vyhodili poznačeného. U takto ladeného filmu mi toto bohate stačí. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,I never had so many friends as I do in this field.“ Pole v Anglii je pro mě zajímavý filmařský experiment, ve kterém ale bohužel převažuje víc negativ, než pozitiv. Naprosto bezchybná je práce kameramana, který nabízí divákovi skutečně úchvatné scenérie, které jsou ještě podtrženy tím, že jsou černobílé. Na hercích je vidět, že se opravdu snaží a dávají do toho vše. Kostýmy jsou pěkné a uvěřitelné. Ale příběh stojí za starou bačkoru. Zhruba ve třetině se rozsype jako domeček z karet a pak už následuje jen houbičkové a naturalistické šílenství, které mi nebylo příjemné sledovat. ()

Související novinky

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Wheatley útočí na věžák

Wheatley útočí na věžák

12.01.2014

Britský režisér Ben Wheatley se v současnosti řadí mezi malou skupinu kritikou ceněných filmařských autorů renegátů – tvůrců, kteří netočí konvenční filmy, vybírají si vlastní témata, často velmi… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama