Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hart a Cohle se snaží najít nového podezřelého. Je jím vařič drog Reggie Ledoux, který sdílel celu s manželem Dory Langové. Hartovi se zhroutil osobní život. Cohle použije svou bývalou identitu kriminálníka a spojí se s motorkářským gangem, pro který Reggie Ledoux údajně vaří drogy. Cohleova práce v utajení přivede parťáky na místo, kde zákon vůbec nic neznamená. (HBO Europe)

(více)

Recenze (28)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Every time I think you've hit a ceiling, you, you keep raising the bar. You're like the Michael Jordan of being a son of a bitch." Tentokrát trocha dobre vygradovanej akcie v závere. Rust znova v úlohe infiltrátora v utajení. A Marty si to osobnej stránke po zásluhe vyžral. Na rozdiel od iných seriálov, ktoré si najlepšie časti nechávajú na záver, True Detective dosahuje vrchol už v polovici úvodnej série... ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do hajzlu! To je šetrnej přístup k pacientovi! Jenže ty nejseš nemocnej, ale blbej. Cohle+Maggie. Hezký jak se ta novodobá vzpurná a "sebevědomá" mentalita živená společností a médii (už bezmála 100 let) hezky bije s odvěkým životním cílem - získat otroka, přepsat mu software a udržet ho co nejdéle v činné službě. :-) Maj to (a budou ještě víc) holky těžký. V závěru rozehrána velmi riskantní a nepřehledná hra. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skôr taká odbočka od riešenia prípadu k akcii, získanie kontaktu tu slúži ako zámienka na jednu zbesilú akciu, ktorú si kľudne mohli tvorcovia odpustiť. Niežeby sa na to dobre nepozeralo. Martin to doma poriadne posral a stráca nervy, takže akčné je to aj v osobnostnej rovine. Trochu ale išla do kopru tajomná atmosféra prvých troch dielov a vlastne ide skôr o nádych pred prvým finále tejto série, teda ak ste už prvú sériu videli a viete, kam dej smeruje. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slibný atmosférický louisianský začátek se bohužel začíná rozpadat do příliš mnoha linií a nesourodých témat. Pardon, ale Martyho osobní problémy mě moc nezajímají (přinejmenším je na můj vkus rozpitvávají až moc). Závěrečná akční epizoda s gangem mi taky neseděla. Kéž by se tvůrci drželi víc případu a temného černočerného Jihu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Harta opúšťa manželka s deťmi. Cohle sa vráti k svojej identine z minulosti, keď pracoval v Texase v utajení medzi drogovými dílermi aby sa dostali k novému podozrivému. Záver epizódy, keď sa detektívovia ocitnú v černošskom gete, kde ľudský život nemá žiadnu cenu je skvelým vyobrazením hodnôt tejto časti populácie. Odbočenie od hlavnej dejovej línie bola zvládnuté na výbornú. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Komplikovaný, šestiminutový záběr na konci epizody, ve kterém Rust Cohle (Matthew McConaughey) chytí Gingera (Joseph Sikora) a poté probíhá mezi domy a vyhýbá se policii, byl skutečně realizovaný bez jediného střihu, přestože měl režisér Fukunaga připravená dvě místa, kde by mohl v případě potřeb spojit více záběrů. Celý záběr se nacvičoval jeden a půl dne. Fukunaga má dlouhé záběry v oblibě, jak se můžeme přesvědčit v jeho předchozích filmech Sin Nombre (2009) a Jana Eyrová (2011). (Brousitch)
  • Při příchodu Rusta Cohlea (Matthew McConaughey) do motorkářského baru zazní skladba americké kapely The Melvins s názvem "A History of Bad Men". Tato skladba vznikla v roce 2007, ale zmíněná scéna se odehrává v roce 1995. (Kárl)

Reklama

Reklama