Reklama

Reklama

Ninja 2: Pomsta

  • USA Ninja: Shadow of a Tear (více)
Trailer

Těhotná manželka mistra bojových umění Caseyho Bowmana byla zavražděna. Ztrátou zlomený Casey pomalu ztrácí důvod žít, dopředu ho žene jen neuvěřitelně silná touha po pomstě. Bowman se domnívá, že vrahem milované ženy je obávaný mafián Goro. Na pohřbu se setká s bývalým studentem Nakabarou, který mu nabízí trénink ve své škole bojových umění v Thajsku. Zprvu to odmítá, pak se rozhodne, že tam odjede. Při jednom zápase s Nakabarovým studentem Casey ztratí nervy a začne útočit skutečnými údery. Nakabara ho nabádá, že se musí naučit ovládat své emoce. Aby byl Casey schopen vypátrat a porazit svého protivníka, musí povýšit svoje bojové schopnosti na novou úroveň. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

otík 

všechny recenze uživatele

Ninjovská dvojka bohužel většinu děje jen natahuje a všechny ty zdařilé souboje, které opravdu stojí za shlédnutí, nás připravují na finální akci, kde Adkins opět oblékne ninjovský oblek a z drogového barona udělá barona bez hlavy. Bohužel je této akce strašně málo a je to velká škoda. V tomto obleku to Adkinsovi hrozně sekne a měl by v tom hrát aspoň půl filmu. Místo toho bohužel jen tak bloumá městy, sem tam se pobije, sem tam někomu sekne ruku či ho podřeže, protože jej podezřívá ze zavraždění své manželky (hrdinka z jedničky). Zatímco všechny bojové scény jsou fakt dobré, děj je špatný a spousta kecacích scén je zcela zbytečných. Adkins hrát neumí, on potřebuje bojovat a bojovat. Celkem jsem spokojen, určitě minimálně stejně dobré jako jednička, ale šlo z toho dostat daleko víc. Hudba: Logan Mader & Gerard Marino ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že první díl jsem neviděl, ale k výslednému pochopení snímku to ani nebylo zapotřebí. Příběhově, scénáristicky a herecky průměrný až podprůměrný akčňák, který naštěstí exceluje výborně zvládnutými a natočenými bojovými scénami, které zabírají většinu filmu a Scott Adkins ukazuje, že je neuvěřitelný machr. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ajaj, tak nějak se stalo, že jsem tohle viděl dřív, než první díl, ale jinak si myslim, že to je uplně jedno. Nejde tady totiž tak o děj, jako spíš o ty akční scény a bitky. No, ty jsou docela dobré, i když některé kopy zbytečně komplikované, jak kdyby se tady jela soutěž o nejkomplikovanější kombinaci kopů při skoku a né o život. Prostě se tady jede spíš o to, jak je to efektní a koukatelné, než jak je to účinné. Scott Adkins mě zrovna moc nenadchl - tohle byl můj první film s ním, ale tahle muskulatura, co umí kung-fu, mi nepřišla ani moc sympatická, ani charismatická. Spíš jsem si řikal, že mi tak nějak připomíná Chucka Norrise, kteryho moc nemusim. Ale jinak nic proti němu - jeho bojové umění si určitě trochu respektu zaslouží. Film ale spíš podprůměr a hlavně pro ty, co nepotřebujou používat mozek... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Wow, Isaac Florentine umí natočit kontaktní souboje jako málokdo! Perfektně přehledné, masivně energické a se skvěle použitými (a nikoli nadužívanými) zpomalovačkami. Akce je opravdu špičková a její celkové množství se pohybuje v nadprůměru. Příběh je samozřejmé béčkový, možná až zbytečně naivně a stupidně béčkový, ale dá se to přežít. Horší je, že s postavou Caseyho je nakládáno jako s polobohem. Scott Adkins zkrátka do zdejšího prostřední nezapadá nejen ksichtem, ale i aurou, kterou mu režisér apriori přiřknul. V žádném momentu filmu o něj nemáte strach, jeho soupeři jsou až nedústojní a to je škoda. Už přeci Fist of Legend jasně ukázal, že charisma musi být na obou stranách bojiště. Nakonec ale stejně 4*. :) 7/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Je pro mě velkou radostí sledovat takto choreograficky vypiplané a hlavně krásně přehledně nasnímané kontaktní souboje (v tomto ohledu tudíž zasloužená poklona pro režiséra, kameramana, střihače a choreografa). Navíc je těch bitek opravdu hodně a minimálně jedna se celá odehraje během jednoho nepřerušeného záběru... Bohužel i přesto je NINJA: SHADOW OF A TEAR mírným zklamáním, protože první hodina nepříliš zajímavě v podstatě pouze opakuje stejné schéma stále dokola - Adkins někam přijde (kamkoliv) a všechny tam zmlátí. Někdy seřeže dva lidi, někdy pět, deset atd. Z hlediska příběhu to občas má svůj smysl, ale v pár případech je ta nastalá bitka totálně samoúčelná (scéna v baru). Smutné však je především to, že i ty nakládačky jsou víceméně pořád stejné. Samozřejmě, že kdo není na spolupráce Florentina a Adkinse ještě zvyklý, tak bude patrně hodně nadšený, ale mě zkrátka po NEPORAZITELNÉM 2 a 3 tohle přijde už jen jako rutina (ovšem rutina v tom nejlepším smyslu slova!). Naštěstí to z té monotónnosti a schématismu jakž takž vytahuje závěrečná dvacetiminutovka, která už má trochu i atmosféru a všechny finální střety jsou něčím výrazné. Kvůli tomu má však divák o to silnější pocit, že první dvě třetiny stopáže byly takřka zbytečné... Takové grády, "emoce" a pestrost soubojů jako měly oba dva zmiňované vězeňské akčňáky tenhle film holt nemá, ale to určitě neznamená, že by ho fandové bojových umění a sympaťáka Adkinse měli minout - naopak! 60 - 70 % ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Nôž, ktorý používajú dvaja útočníci v scéne, kde chcú ukradnúť Caseymu (Scott Adkins) prívesok, je japonský obradný nôž Tonto. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Thajsku a jeho metropole Bangkok. (MikaelSVK)
  • Bojovú choreografiu súbojov mali na starosti Tim Man a Brahim Achabbankhe, pričom prvý menovaný si vo filme zahral postavu Myata. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama