Reklama

Reklama

Ninja 2: Pomsta

  • USA Ninja: Shadow of a Tear (více)
Trailer

Těhotná manželka mistra bojových umění Caseyho Bowmana byla zavražděna. Ztrátou zlomený Casey pomalu ztrácí důvod žít, dopředu ho žene jen neuvěřitelně silná touha po pomstě. Bowman se domnívá, že vrahem milované ženy je obávaný mafián Goro. Na pohřbu se setká s bývalým studentem Nakabarou, který mu nabízí trénink ve své škole bojových umění v Thajsku. Zprvu to odmítá, pak se rozhodne, že tam odjede. Při jednom zápase s Nakabarovým studentem Casey ztratí nervy a začne útočit skutečnými údery. Nakabara ho nabádá, že se musí naučit ovládat své emoce. Aby byl Casey schopen vypátrat a porazit svého protivníka, musí povýšit svoje bojové schopnosti na novou úroveň. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel nebol žiadný zázrak, ale po akčnej stránke bolo na čo kukať a podobne je tomu aj tu. Florentine a Adkins už niečo majú za sebou a v každom ich filme je to cítiť. Dej aj keď je jednoduchý mi prišiel lepší, aj keď emócie a presvedčivé herectvo tu čakať rozhodne nemožme. Film je stavený predovšetkým len na akcii ktorej je to požehnane, je ešte viac premakanejšia a to isté platí aj o kamere. Tento film vám ponúkne len brilantnú choreografiu a nič viac, takže ak hľadáte presne toto ste na správnom mieste, ak nie, pokračujte ďalej. 65% - 3* ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Mladší a vymakanější brácha prvního Ninji. Lepší příběh, lepší kopání, více mlácení rukama, lepší šermování a vůbec všeho je tam víc než v jedničce. Snad kromě tý šikmooký holky. Scott je prostě neúnavný mlátič a i když o herectví neví asi víc, než Scooby Doo, vidět ho v akci je prostě paráda a proto na něj koukám. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V polovině druhé dekády jednadvacatého století se nám tu vyloupl klasický osmdesátkový model o naštvaném mstiteli, který sám a sám zrychtuje hordy nepřátel. Prosté, ale pro fandu nezvěstných v boji, všemožných rambů, ninjů, bojovníků, lamasů a dudikofů velmi půvabné připomenutí vlastně už dávných časů. No co Vám budu povídat, my už kapku odrostlejší tohle nostalgické rozjímání známe všichni, nic nového pod sluncem. Toulal jsem se vzpomínkách, rozjímal, bilancoval a film si prakticky užíval jen při soubojích, choreograficky nadprůměrných a počtem a různorodostí uspokojivých. A to mi vcelku stačilo k pohodovému odpočinku, spokojenost. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Už se nemůžu dočkat, až jednou najdou nějakého kataristu, který bude umět i hrát a nebude se lépe vyjímat v růžových, baletních šatičkách v čele úderné falangy na gájprajdu. Ač mi tedy Skot Asskins opět vyhřál obývák a měl jsem při pohledu na něj nutkání vytrhat si chlupy z nosu, depilovat hrudníček a mohutně se nacákát nějakým květinkovým, estrogenovým puchem od Versáčeho, jedná se o příjemně klasickou, dobře natočenou mindžijádu s kulantní taneční choreografií. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Mě se první Ninja od Florentina líbil hodně a od druhého dílu jsem čekal minimálně tu samou podívanou. Nečekal jsem, že filmek moje očekávání daleko předčí. Filmek je o hodně našlapanější akcí a Adkins může konečně opět ukázat parádičky z jeho umění. Filmek je o dost krvavější díky tomu, že se tu Casey mstí za smrt své těhotné manželky a nebere si servítky. Párání lidí a podřezávání krků tu jede ve velkém. Caseyho bojový styl dotváří přesně načasované pomalé záběry, a furt je na co se dívat. Podle mě Florentino z Adkinse táhá to nejlepší a je jen škoda, že Martial Arts filmy netočí víc. Jasný příběh je prostý, ale i to překvapení se tu ukáže. Hudba se taky povedla a připomíná mi 90tkový pecky jako Zúčtování v Malém Tokiu. Jediný co film postrádá jsou hlášky jako v Undisputed 2 a 3, ale i bez nich je to parádní podívaná. Za mě jasných 100% :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Bojovú choreografiu súbojov mali na starosti Tim Man a Brahim Achabbankhe, pričom prvý menovaný si vo filme zahral postavu Myata. (m.a.t.o.)
  • Scott Adkins (Casey) si počas natáčania poranil chrbát, a tak ho musel v niektorých scénach zaskočiť kaskadér Brahim Achabbakhe. Vôbec po prvýkrát sa tak stalo, že namiesto Adkinsa vystupoval v bojovej scéne jeho dablér. (m.a.t.o.)
  • Nôž, ktorý používajú dvaja útočníci v scéne, kde chcú ukradnúť Caseymu (Scott Adkins) prívesok, je japonský obradný nôž Tonto. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama