Reklama

Reklama

Recenze (23)

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neměla štěstí tento skvělý muzikál vidět v originálním provedení a nevím, jestli se mi vůbec někdy poštěstí dostat na nějaké představení do divadla Kalich, takže jsem opravdu šťastná alespoň za tento divadelní záznam. A podle mě je představení vydařené herecky, choreograficky i pěvecky. Nejvíce mě zaujal a nadchnul Jan Apolenář a také Johana Gazdíková. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Landův muzikál můžu, ale tenhle záznam z bratislavské Nové scény není úplně to pravé ořechové. Nicméně za zkoušku to stálo. A i když jde o výrobek TV Markíza, inscenace byla česky. K nejzajímavějším osobnostem této verze pak patří Sisa Sklovská. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Souhlas s uživatelem NinadeL. Danovu tvorbu můžu resp. spíše tu pozdější tak od alba Chcíply dobrý víly po Pozdrav z fronty až po Neofolk. Jeho ranné hudební působení v bomberu a těžkých botách až nahoru zavázaných beru jako jakési období jeho hledání sebe sama, které nakonec našlo slušnou a důstojnou pozici v písních s vlasteneckými texty a já říkám proč ne. Bohužel to celé skončilo s dost divnou pachutí jakýmsi obskurním řádem a Žitem 44. Já Landovi rozumím co tím chtěl říci, bohužel to bylo takové trochu infantilní chlapské plácnutí dlaní do --- kýblu s vodou... Muzikály jsou také Danovým výletem někam jinam, nicméně Krysař si nese ještě stále tu melodičnost a syrovost alb devadesátých let na rozdíl od Tajemství... Dnes, po dlouhé době jsem zase dostal chuť si to pustit a narazil jsem na divadelní záznam ze Slovenska. Tak jsem si řekl proč ne. Bohužel bratři Slováci zpívající česky se sice snažili co se dalo, ale ten přízvuk tam byl stále dost znát a hlavně, když něco máte dokonale naposlouchané v audiu, už jen záměna hlasů je rušivá. Co bylo otřesné byla choreografie, kde i u zdánlivě jednoduchých textů neustále tančily sestavy podivně vyhastrošené páry... Nevím jestli tomuhle dal Dan zelenou, ale já bych uvítal trochu lepší scénu i kostýmy. Krysař si to se svým příběhem zaslouží. * * ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Těžko toto hodnotit, původní verzi, s Landou, Bílou, Vojtkem, Finkovou ad. jsem někdy od roku 1998-99 slyšel (bohužel jenom slyšel, neviděl) už asi tisíckrát, a jak mě muzikály jinak moc neberou (spíš vůbec), tak Krysař je prostě jiný, správně špinavý a tak nějak... nemuzikálový v broadwayském slova smyslu. Navíc má v sobě ještě onen přesah (za který dostal Landa v době vzniku za uši), zkrátka to nejsou nějaký hloupý zpívánky a tanečky od Michala Davida. Ohledně této verze, kterou v roce 2000 natočili bratia Slováci... takhle, není to špatné, navíc je to prostě TEN Krysař, se všemi těmi písničkami, co znám nazpaměť a ke kterým jsem si konečně mohl přiřadit i vizuální stránku, ale není to zkrátka ono (navíc, i když klobouk dolů, že se to slovenští herci naučili česky, ten slovenský přízvuk prostě tahá za uši). Ale i tak jsem rád, že tento záznam existuje- zaprvé protože naši byli natolik hloupí a původní verzi nenatočili (nebo??) a zadruhý pořád je to lepší, než současná (2018) česká verze. Nadčasový příběh, krásné muzikálové provedení, o Landovi si můžete (opravdu můžete) myslet cokoliv, ale tohle je prostě legenda a k respektu k ní hodnotím 4 hvězdičkami. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější muzikál, ačkoli ne zrovna v tomto obsazení. Landova hudba je skvělá a taky tvůrce textů může být pyšný. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně rád muzikály, ale ze starého divadelního záznamu jsem měl velké obavy. Originál s Lucií Bílou a Danielem Landou jsem neviděl což určitě bylo tisíckrát lepší, ale i tak mě to od samého začátku vtáhlo do děje až mě tekly slzy blahem. A to jsem viděl špatnou kvalitu na You tube v pc a chrchlavýma bedýnkama se špatným mono zvukem. Jaký by to muselo být remasterované širokoúhlé s dobře namixovaným zvukem!!! A co potom naživo v divadle!!! A to zmiňuji slovenskou verzi, co potom originál!!! To mě zase něco tenkrát uteklo. Nebýt kamaráda, který mě toto doporučil, nikdy bych Krysaře asi neviděl. Starý příběh, který se hodí i do dnešní doby, dobré texty a zpěv. Jinak poslouchám Metalliku, Iron Maiden, Rammstein, ale kvalitu dovedu ocenit. Hned si přečtu i knihu. Viděl jsem různé záznamy na you tube, ale možná j eto prvním dojmem, nejvíce se mě líbí záznam z Markízy, slovenské vystoupení z bratislavské Nové scény, skvělí herci. ()

Ak.žena 

všechny recenze uživatele

Zajímavá interpretace, rozhodně ne od základů špatná. Pozornost od ústřední dvojice je v Landově muzikálu oproti Dykově knize přesunuta k sociálnímu prostředí, existencialistický duch je nahrazen sociálně-kritickým. To není nutně špatně, ale přece mi vztah A & K přišel dost plochý - a, ano, pro celkové vyznění téměř zbytečný. To je škoda. A neříkám to jako hrdá jmenovkyně jedné z hlavních postav :-) Sisa Sklovská jako Agnes? Na můj vkus příliš...živelná. Ohnivá. To je to slovo. A fakt mi děsně připomínala Melisandru z GoT. Moc rázná, jistá si sama sebou. Neseděl mi ani hlubší hlas. Ale zahrála a prožila to skvostně. Co se mi hodně líbilo, je vzniknuvší napětí mezi sestrami Rózi a Agnes. Scéna, kostýmy i choreografie rovněž povedené. A samozřejmě skvělá, naprosto dechberoucí hudba Dana Landy. Funguje samostatně, poslouchám ji dost často. Verzi z Kalicha jsem neviděla, ale jakmile to obnoví, sedím v první řadě. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Ako sa mi mohlo toto vyhýbať ? Ale nebolo by to lepšie ? Ono to spracovanie bolo fajn, keďže originálnu verziu som nemal možnosť vidieť (ale bol by som rád keby sa niekedy tak stalo) nemal som s čím porovnávať, ale jedna položka na porovnanie tu bola. Spev. Je nad slnko jasné že český herci to zvládli lepšie čo samozrejme súdim len z posluchu CD, svk herci neboli zlý, ale tak nejako som im to celé neveril, a k tomu ten slovenský akcent tam v tej češtine niekedy prekážal. Ako píšem je to fajn, ale bol by som o vela vďačnejší za originálnu verziu s Landom a jeho ancáblom. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že hudebně velmi kvalitní muzikál, který mám naposlouchaný a fakt hodně můžu, tady dost ztrácí nekvalitním záznamem. Nevím, jestli jsem viděl přímo ten slovenský, ale ten, co se dostal ke mně, byl otřesný. Škoda, ale muzikál jinak fantastický... ()

EIa 

všechny recenze uživatele

Já mám v režii uvedeného Jozefa Gombára, ale herecké obsazení i délka jsou stejné, budu tedy předpokládat, že jde o stejnou inscenaci. Která se mi v zásadě líbila - písničky jsou k nerozeznání od cdčkových z Landova představení, až váhám, jestli náhodou nejsou pouštěné na playback. Jen u dvou postav nemám pochyby - u Krysaře a u Osudu. Nevím, možná prostě neměl soubor lepší herce, ale obsadit dvě nejdůležitější postavy muži s řečovou vadou, to jako vážně? Osud překousnu, tam se to projevuje jen málokdy, ale Krysař šlapající si na jazyk... ti by se mohli s ošklivou Agnes vzít za ruce a odejít do záře zapadajícího slunce někam daleko z jeviště. Ačkoliv Agnes... ohledně ní jsem rozporuplná. Určitě nevyhovuje představám krásky, jak je tu uvedená v řeči neostrovanů, ale do role svým způsobem zvláštně sedí a hlavně se do ní uměla nádherně ponořit, takže výkon byl strhující. Líbilo se mi to, ačkoliv s výhradami; ty dvě hodiny utekly samy. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Slovenské podání v českém znění, nebojím se říct, kultovního rockového muzikálu od Daniela Landy. Nejvíc Slovák byl samotný Krysař, v jeho češtině to bylo znatelné a u Osudu někdy taktéž, dále mi vadila Sisa Sklovská jako Agnes; má v nízkých polohách zpěvu velmi hrubý hlas, ve vyšších je to už lepší (s tím by mohla bourat baráky a věk neřeším bo vypadá dobře), naopak se mi líbila rybářova žena - dobrá čeština i zpěv, se zbytkem obsazení jsem problém neměl. Co se týče příběhu, tak je to velmi volná interpretace Dykovy novely (nečetl jsem, ale něco od maturity se ještě pamatuji) a líbí se mi Landova verze. Skladby jsou super, soundtrack obstojí i bez představení. Jelikož jiný záznam není, tak pro fanoušky Landy či jeho muzikálů povinnost. ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Nevím vůbec, jak mám tento záznam hodnotit. Na samotném muzikálu jsem byl v Kalichu 3x a byl jsem z něho vždy nadšen. Ale tomuto vystoupení na Slovensku prostě něco chybí a ani herci ( zpěváci ) mě bohužel moc nepřesvědčili ( hlavně teda hlavní hrdinové ). Přiznám se, že jsem dokonce tento záznam celý neshlédl a občas i přetáčel. Upozorňuji, že nehodnotím muzikál z Prahy ( ten by dostal 5* ), ale toto vystoupení na Slovensku. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Snáď jeden z "najmuzikálnejších" muzikálov, kde je veľmi ťažké nájsť jednu ústrednú a vynikajúcu pesničku, keďže tých je v celom zázname a na albume naozaj neúrekom. Slovenské herecké obsadenie zvláda svoju úlohu vynikajúco, muzikál je naozaj plný zvučných a náročných piesní, ktoré znejú ešte dlho dlho po vystúpení. Avšak chýba tu kvalitný záznam. TOP muzikál širokoďaleko. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Jelikož to mám do Prahy daleko a muzikály živě si neužiju, tak musím vzít zavděk aspoň slovenskou nahrávku, i když je celá česky. Musím říct, že herecky a i hlasově to bylo velmi dobré, takže si nemám na co stěžovat a příběh a písně jsou skvělé, holt Landa ty muzikály umí dělat. Hodnocení: 82/100. ()

Sethiel 

všechny recenze uživatele

Hodně špatná interpretace jak v porovnání s původním českým složením, tak v porovnání s novou sestavou, jak ji teď v Kalichu dávají po několika letech. Obě zmíněné byly (a jsou) naprosto skvělé a na pět hvězdiček bez váhání, protože vedle Drákuly se jedná o nejlepší muzikál vůbec. ()

Stupet 

všechny recenze uživatele

Muzikál skvělý. Škoda jen, že není v původní Landovo verzi. Jan Apolenář se mi ale v roli rybáře moc líbil. Za to použít Sklovskou do role Agnes, která má být krásná, to bylo šlápnutí vedle. ()

StanGoodspeed 

všechny recenze uživatele

Sice jsem neviděl originál, ale nezdá se mi že by tahle verze byla tak hrozná jak se tu píše. A Sisa mi taky nepřijde škaredá a její výkon mi přijde úchvatný :-) ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Citelně slabší provedení oproti původní - české verzi. Osud byl celkem v pohodě, ale Krysař ač nezpíval zle, by měl vypadat malinko jinak. O Agnes nemluvě. Hlas výborný, ale jinak hrozně přehrávala a její projev nebyl ani trochu uvěřitelný. ()

Reklama

Reklama