Reklama

Reklama

Sexy bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

Jordan 

všechny recenze uživatele

trochu romantický film, trochu gangsterka, štipka heist movie, mierna "psychologická" krimidráma - glazerov debut je žánrovo ťažko zaraditeľný, vďaka tomu, že každá postava vyskytujúca sa v tomto skoro polanskovski komornom príbehu je aktuálny alebo bývalý gangster, môžeme to považovať za jeden z najoriginálnejších gangsterských filmov; v prvom rade si však musíme uvedomiť, že je to forma: ale forma prvej triedy, štýl pre štýl, potešenie z hrania sa: tak isto, ako si glazer užíva režírovanie tejto krásnej manieristickej hračky, tak si herci (winstone, mcshane no predovšetkým kingsley) užívajú hranie starnúcich gaunerov; ťažko povedať, či sa glazer viac inšpiroval svojimi klipmi alebo guyom ritchiem, výsledok je však ten, že richard kelly (donnie darko) a winding refn (drive) sa už inšpirovali glazerom (teda: podľa mňa); zbehne to rýchlo a vôbec to nenudí: a ten závan bizarnosti mi len a len lahodí (poľovačka na zajace, kameň v bazéne, vŕtanie do trezora, španielsky chlapec-sluha...). ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film od průměru odlišuje zvláštní halucinogenní atmosféra (občas zběsilý klipovitý střih, prazvláštní představy či sny). Ovšem právě tato klipovitost mě spíše rušila. A bez těch formálních hrátek zůstává jen velice prostinký příběh. Zůstává tak alespoň výborný výkon Bena Kingleyho coby psychopatického gangstera. ()

Reklama

alenka 

všechny recenze uživatele

uvodni scena s valicicm se sutrem, ktery skonci v bazenu me skoro rozsrotovala, ale ocekavala jsem zapletku v tomhle smeru, a ona neprisla. n eze by sexy bestie byla spatna, to urcite ne, dobre se na nid ivalo, a hlavne poslouchalo. ben valel kazdym slovem, a i jeho ciny stalo zato, ale celkove pro me film nejak nevyznel. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek, který obsahově příliš nezaujme a nabízí celkem tuctovou podívanou, jenomže díky zajímavému režijnímu stylu disponuje Sexy bestie jistým charizmatem, které vás dokáže při sledování udržet i přes slabší příběh. Vítězí zde jasně forma nad obsahem, což nemusí být nutně špatně, ale ona forma není zas tak silná, aby sama o sobě vydala za kvalitní zážitek vybočující z průměru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takýchto cool britských gangteriek sme si za posledných 20 rokov užili dosýtosti. K tomuto staršiemu kúsku som sa dostal až dnes a možno je to aj dobre, známi herci tu totiž vyzerajú skutočne v relatívne mladíckej forme a na film sa už pozeráme ako na takú malú klasiku. Z dejového hľadiska to však nie je nič extra, oživením je fakt, že väčšinu filmu sledujeme prehováranie na lúpež, tá potom zaberie pár minút a finále toho už nemá veľa čo ponúknuť. Ale ako oddychovka dokonalé, človek chce ísť hneď sa slniť na lehátko vedľa Winstonea, teda skôr vedľa jeho ženy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Výslech na letišti byl první scénou, kterou Ben Kingsley natočil. Ten později uvedl, že postava Dona Logana byla z velké části inspirována jeho babičkou. (MrCreosote)
  • Roli Dona Logana (Ben Kingsley) si mohl zahrát jak Anthony Hopkins, tak i Ray Winsone, který nakonec ztvárnil hlavní postavu filmu, bývalého mafiána Gala. (MrCreosote)
  • Slovíčko "fuck" uslyšíme celkem 115krát. (MrCreosote)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama