Reklama

Reklama

Oculus

Trailer 2

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi zasiahla rodinu Russellovcov obrovská tragédia, ktorá navždy zmenila život dospievajúcich súrodencov Tima a Kaylie. Chlapca odsúdili za brutálnu vraždu svojich rodičov do nápravného ústavu. Teraz, keď ho už ako dvadsaťročného prepustili na slobodu, snaží sa na minulosť zabudnúť a začať normálny život. Kaylie je však stále prenasledovaná tou osudnou nocou, keďže je presvedčená, že smrť ich rodičov zapríčinilo niečo nadprirodzené. Verí, že zlovoľné sily sa k nim dostali cez starožitné zrkadlo v ich rodnom dome. Aby Kaylie dokázala Timovu nevinu, vypátra staré zrkadlo a nájde informácie o záhadných úmrtiach, ktoré sa stali jeho predchádzajúcim majiteľom. Po získaní rôznych nových poznatkov v snahe vyriešiť vraždu rodičov však súrodenci zájdu príliš ďaleko a neuvedomia si, že znova rozpútali nočnú moru svojho detstva. (Steny94)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (448)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatická hororová záležitost, jež není nikterak originální a její konec odhadnete již po patnácti minutách. Solidní atmosféra to ale vynahrazuje, propojení dvou časových linií po většinu času funguje na jedničku a na rozdíl od většiny kolegů se zde režie nespoléhá na očekávané a trapné lekačky. Jen škoda, že ke konci už se to Flanaganovi až příliš vymkne z rukou a divák má co dělat, aby se v tom guláši událostí vůbec orientoval. Stále ovšem jeden z těch lepších hororových kousků poslední let. A Karen Gilian chci doma. 70% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

100 minut trvající nudu, která se vůbec k ničemu nedohrabe, postrádá napětí, hudbu a atmosféru, je okoukanà, kýčovitá ( žena, bílé šaty, dlouhé, černé vlasy, smrtelně bledá ) předvídatelná ( kyvadlo ) , má dvě lekačky, jednu působivou scénu v pracovně a debilní konec si strč Flanagane do prdele. Zbytečná očekávání vytvořená vykalkulovaným trailerem a zdejší vypatlanou hororovou sebrankou nedomrdlých idiotů. 40% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vraždící máma? Vraždící táta? Vraždící dcera? Vraždící syn??? To je ale chujovina! Pohádka pro prťata na dobrou noc, u které zaručeně usnete dřív, než se objeví jeden z mála mizerných gore efektů v podobě utrženého nehtu... Čekal jsem buď brutální masakr nebo mrazivou atmosféru. Nu, dostalo se mi nudné slátaniny, kdy se prolínají dvě časové roviny bez ladu a skladu a vy stále čekáte, co z toho vyleze. Opravdu by chtěl režisér touhle ptákovinou postrašit diváky? Pche, klidně doporučím i největším strašpytlům - bát se není čeho! Zrcadlo - tak skvělý předmět, tolik možností, tolik děsuplných příběhů v literatuře i filmu....ovšem tahle hovadina k nim nepatří. V závěru, který jsem stěží dokoukal, jsem si přál, aby byly hlavní postavy zmasakrovány - bohužel, má prosba byla vyslyšena jen napůl a provedení muselo zahřát srdce každého cenzora. Italové by to takhle jistě nezprasili... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Súrodenci s nejednoznačným náhľadom na tragédiu z minulosti, ktorá pripravila o život ich rodičov, sa ocitajú v dome so starým zrkadlom, v záujme experimentálneho zistenia - či má, alebo nemá vražedné chúťky a nadprirodzenú silu. Parádička; očakávania, ktoré som k tomuto mal boli približne naplnené a Mike Flanagan je talent, čo svoj niekoľko rokov starý, poloamatérsky kraťas Oculus pretvoril na skvelý moderný horor, ktorý je nielen desivý (konečne poriadne zimomriavky, mega atmosféra a funkčné ľakačky), ale aj premyslený, zaujímavý, kvalitne natočený a s hororovou „mirror“ témou to dokonca zvláda lepšie než môj najobľúbenejší režisér Alexandre Aja. A hoci mám Flanaganovu "Absentiu" aj tak o malý kúsok radšej, je pre mňa "Oculus" zatiaľ najlepším hororom z tohtoročnej úrody. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kvalitný hororík, ktorému som najprv veľké šance nedával, ale postupne si vybudoval naozaj dobrú atmosféru. Stačil pohľad do zrkadla, trocha temnej hudby a už som vedel, že zrkadlo nechcem týždeň vidieť. Hlavná hrdinka na to celé išla šikovne, pripravila sa takmer na všetko a tak som si pomyslel, že keby všetky dievčatá v hororoch boli tak predvídavé, tak by tento žáner asi neexistoval...70%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film pochválil samotný mistr hororu Stephen King. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Mobile v americké Alabamě. (rafix)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama