Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (779)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jj, nějaké hlášky tam byly, jj, nějaká sehranost asi taky, ale to je fakt málo, když na tebe demence příběhové linie vyskakuje každých pět minut, ty bitevní scény 10 mužů proti dvaceti (hyperbola, ale ne až tak velká) jsou hrozně směšné a herecké výkony (Fiennes se mi sem opravdu nehodil) jsou přinejlepším průměrné. A Dwayne Johnson je určitě bijec a má pár nejlepších momentů filmu, ale když začne v ději drama a on má předvést jako žal nebo zuřivost nebo vrcholné emoční vypětí, tak to jsem se už málem povalil i ze židle, která má zvlášť pružnou opěrku. To už byl lepší i v těch otřesných komediích. Tohle fakt ne. A viděl jsem tu eRkovou verzi, přidá to trochu šťávy do bitevních scén, ale žádné slavné vylepšení to není (na rozdíl od Wolverine) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela se mi to líbilo. Narážím tu ale na stejný problém jako u Tróji. Zpracování řecké legendy bez použití bohů. Trochu zvláštní způsob, ale kupodivu to funguje. I když se z toho dalo pochopitelně vymáčknout víc .Být to jenom další historický akční film, tak je to OK, ale bez použití magie mi tam přece jen něco chybí... Dwayne Johnson je ale pro roli Herkula jako stavěný. Trochu mě ale zklamalo, že tento film není o Herkulovi, ale jenom o žoldákovi, který se za něj vydává. A v postatě se tam toho kromě pár bitev a trochu překvapivého konce. Krále Kotise hraje Brumbál :D A jeho dcera Eugélie je docela půvabná. :) Takže akce je docela povedená, ale od příběhu nic převratného nečekejte. "Já jsem Herkules!" ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Fucking kentaurs! Tak já teda nevím co tu kdo čekal, ale já to dostal a jsem každopádně spokojenej. Právě jsem si zase jednou festovně 90 minut vymýval mozek a užíval si pořádný bitvy. Film má svižný tempo nenudil jsem se ani chvilku rating PG-13 je ždímán na maximum a hlavně od chvíle co sem viděl první trailer mi bylo naprosto jasný, že tahle role sedne na Rocka jako ulitá a v tom jsem se nemýlil. Hlavně z jeho postavy vyzařuje obrovskej respekt a nečiní se pouze v bitvách, ale i jeho motivační projevy mají fakt koule. Jinak já si tady jako někteří co od toho čekali něco co nemohli dostat určitě nebudu stěžovat jak byl ten film děsně rutinní, hloupej plnej klišé a předvídatelnýho děje. Ano to byl, ale koho to sere? Důležitý je, že si můžeme po tý ptákovině od Harlina užít konečně film z pořádným Herculesem kterej je fakt uvěřitelnej. Bitvy byli super počet zabitých nepřátel jde do stovek i pár dobrých hlášek se tu najde. Zamrzí snad jenom absence nějakýho fakt pořádnýho záporáka a taky je fakt, že i když mi to jak jsem napsal nevadí, tak místy jsem se přeci jenom chytal za hlavu jak je ten film neskutečně blbej, ale čert to vem. Originální převratný epický dílo se od toho asi fakt čekat nedalo, ale já tam viděl vesměs všechno na co jsem se těšil a čekal, že tam bude a v tomhle ohledu film nezklamal. Takže ve finále jsem se rozhodoval mezi 3* a 4* nakonec zaokrouhlím nahoru hlavně z toho důvodu, že mi to furt nedá a musím to pořád porovnávat s tím Harlinovým počinem no a tohle je prostě o dvě třídy lepší. Netřeba dodávat, že Lutzova Homoklese by Rock zarazil jednou ranou 5 metrů do země. Takže solidní biják za mě 75% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že mám slabosť pre všetko grécke. Takže ma hodne interesuje aj starogrécka mystika, legendy, povesti a báje. Príbehy o statočných a odvážnych činoch Diovho syna Heraklesa (Herculesa) veľmi dobre poznám. V roku 2014 natočil režisér Brett Ratner kinofilm o tomto antickom hrdinovi. Pojal to v typickom, veľkolepom americkom popkornovom štýle. Bombastická akcia, prvotriedne filmové triky, bohatá produkcia a nabúšený wrestler Dwayne The Rock Johnson v titulnej úlohe. This is The Hercooles! Made in USA. **** ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jako prezident, řekl bych o snímku Bretta Ratnera toto: Podívejte se, pane redaktore, kdybyste nebyl idiot, tak byste jistě věděl, že jsem snímek Herkules viděl už kdysi, no, jen od jiného režiséra a nebyl to pan Sedláček, který, jak vy tvrdíte, vy idiote, nedostal ode mne medaili za službičku, nýbrž za celoživotní dílo, ale to byste věděl, kdybyste viděl Pravidla lži, které já, na rozdíl od vás viděl a podotýkám, že anglicky se Robert čte jako pan Littlefarmer. Herakles, tak se to překládá, vy idiote, jelikož se jedná o řeckého hrdinu, nikoliv amerického, no, jak jste si už určitě domýšlel, tedy Herakles, v překladu pražské kavárny jako velice oblíbený termín Kundun, což je, jak byste jistě věděl, kdybyste nebyl idiot, rovněž vynikající snímek Martina Scorseseho, což je v překladu Martin Hovínko, ale to jsem odbočil, no, tedy Kundun se vydává na dobrodružství, které s řeckými bájemi Eduarda Petišky, což se čte jako Edward Shemale, ovšem vůbec nesouvisí. Američané to zkurvili, jako ostatně vše. Takhle by se dějiny, pane redaktore idiote, neměly vyprávět ani za hovno, no. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Natáčení probíhalo v Maďarsku a Chorvatsku. (Terva)
  • Honorár Dwayna Johnsona predstavoval 12 mil.$. (Paldiny)
  • Během natáčení Dwayne Johnson omdlel a to ihned poté, kdy v jedné zcéně zakřičí: "Já jsem Herkules!". (carlos.s)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama