Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller odehrávající se během jednoho dne a jedné noci v současné Ostravě je příběhem začínající novinářky Isabel, která se ve snaze o senzační reportáž vydává za tajemným mužem. Díky své naivitě a odvaze zároveň se dívka ocitá v pasti děsivé společnosti, ve které musí bojovat o holý život. Jsou však věci takové, jak se na první pohled zdají ? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

F.man 

všechny recenze uživatele

Vypadá to lehce. Sebereme se a natočíme si film. Koho z nás - milovníků filmů - to už někdy nenapadlo? Kdo ale byl takový magor, že se fakt sebral a vážně to udělal? A neskončil navíc u toho, že si to sestříhá a pustí na soukromé párty na domácím projektoru, ale procpal to do kin, sehnal alespoň nějaké prostředky a nadchnul pro svou věc lidi, kteří se normálně pohybují úplně v jiné lize? Jasně, Isabel není film který Vás připoutá na 90 minut do sedačky a sebere na jaře Oskara novému trháku Christopera Nolana. Některé scény dokonce místy vyznívají až úsměvně a zoufale volají po střihu. Na druhou stranu ale v rámci svého žánru dává smysl a dokonce se pokouuší o nějaký menší závěrečný mindblow. Což je mimochodem u českého filmu poslední desetiletí příznak častý jako zatmění slunce. Nebo jste za poslední dobu viděli český hororový thriller, který šel dokoukat? Každopádně jestli ale za něco hvězdičkuju, tak je to samotný fakt toho, že se tvůrci nebáli a šli do toho naplno. Nejen že se jim to nerozpadlo pod rukama, ale přidali navíc ucházející technické zpracování s vážně hodně povedenou hudbou. Dokážu si tak představit jak režiséři s dobrým scénářem (hledejte ho ale v Česku...) a vyšším rozpočtem natočí svůj další film, který se dostane na úplně jiná čísla než má v současnosti Isabel. A vůbec, podporujte české žánrové filmy. Mohlo by se totiž stát, že nás všechny sežerou miloučké párkové komedie s přívlastkem a "hvězdy" z Ulice opravu ovládnou český film. Nikdy jsem tomu nevěřila, ale žijí mezi námi ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Inu, do hospody, kde čepuje 49letý Norbert Lichý bych zašel na pokec se štamgasty - 60letým Jarkem Nohavicou či 38letým Michalem Kavalčíkem (Ruda z Ostravy). 1) 32letý Šumperčan Lukáš Melník napsal se svým nejlepším kamarádem ze studií JAMU 34letým Žilinčanem Marcelem Škrhoněm scénář, snímek produkoval, režíroval a zahrál si jednu z hlavních rolí (Morel, léčí Azaela). 2) Velmi zajímavou hudbu napsal 30letý zvukař Ondřej Konvička, zatímco jeho bratr, 32letý Tomáš Konvička se postaral o střih a obrazovou postprodukci (to už bylo horší). 3) Ještě je tu pěkný 27letý Robert Urban (partner hlavní hrdinky Adam). 4) Kostrbatý poloamatérský film s herci "téměř zadarmo" natočený za tři týdny není až tak strašný, jak ze začátku působí. Těžko říci, jak dopadnou další počiny agilních tvůrců, však uvidíme. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že Ostrava kromě dolů, barů a romů má ještě upíry? No... Pořád nevím, jak bych TOHLE ohodnotil. Ok, herecké výkony stály za prd, scénář má spoustu děr a zvuk je na nic. Postavy jsou taky divné a celé to je takové zvláštní... Teď k samotnému příběhu: Film je o holce, kterou v práci povýšili a v noci jde někam s kamerou do tunelu, kde ji potká... je to zlo? Pak se dějí divné věci, divné scény... Z toho jsem filmu jsem pochopil, že je to o upírech... Konec stojí za prd. Dlouhou dobu jsem se snažil film sehnat zdarma, nakonec jsem ho viděl na Horor filmu. Nějaké plusové body: Hudba je skutečně dobrá, prostředí Ostravy se mi líbí, snaha se upřít nedá... Na závěr... Asi to je česká Twilight Sága, ve které se halvní hrdinka nechce nechat okamžitě pokousat... Má to zmatený příběh, možná, kdyby režiséři z toho udělali komedii, dám víc... Ale takhle to je jedna hvězdička, pokud si z toho filmu budu něco pamatovat za pár měsíců, možná i druhá... ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Slepenec toho nejhoršího ze zahraničních hororových-slasherových-upírských a kdovícodalšího céček. Proč v tom hraje Nohavica nebo Kavalčík, je mi záhadou. Kamera naprosto mizerná, střídání technik je o oči, střih dělal někdo náhodným výběrem, a příběh psal každou chvíli asi někdo jiný, na přeskáčku. Co ze zápletky zbude, je takové nic, že by to ani na Krajní meze, tedy jeden jejich kratší díl, nestačilo. O herectví a režii už vůbec mluvit nelze. Ty filtry byly rovněž přes čáru, a o scenáristické bezradnosti svědčí i ty dlouhé a zbytečné záběry na jízdy na motorce městem. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Hezké podmanivé obrázky Ostravy a jejího okolí i podsvětí, poněkud chaotický střih s milými pokusy o cool, vcelku obstojná, i když zbytečně dramatizující hudba a v neposlední řadě krásný plakát .. to vše respektuju. Veškerá technická snaha je ovšem marná, protože tak nehorázný scénář by neuspěl ani na besídce střední školy. Dialogy nemají hlavu a patu a jsou navíc odehrány velmi pochybně a toporně - tak blbě mezi sebou lidi (nebo upíři) nemluví ani ve snech. Jediný pořádný výkon hodný filmu podala Sylvie Krupanská coby nemrtvá Ewa .. ostatní hybaj zpátky na jeviště, kam patříte a kde vám to jde. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • K natočení filmu stačily režijní dvojici jen tři týdny. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Malé cameo barmana si ve filmu zahrál oblíbený ostravský herec Norbert Lichý. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Ostravě a okolí. (Terva)

Reklama

Reklama